StyQ Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 Witam, Chcę kupić suba do mojego zestawu, Od jakiegoś czasu obserwuje forum, śledzę wątki związane z subwooferami. Czym więcej czytam tym większy mam mętlik, wiem też ze każde warunki gdzie stoi zestaw audio są inne. Mam Denon DRA-800H + QA 3050i Korzystam z tego zestawu 50/50 kino domowe i muzyka, przy czym muzyka elektroniczna z mocniejszym podbiciem basu. Przewidywalny budżet to 1k PLN ps. myslalem o używce BK Electronics Gemini II Poniżej projekcik jak wygląda salonProszę o porade Pozdrawiam Remik S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 Jeśli ten BK się mieści w budżecie to śmiało go bierz Ewentualnie Tannoy Msub albo któryś z linii TS pierwszej liub drugiej. Takze nowsze konstrukcję Fyne z linii F3 Wszystkie używane Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 Musisz zdać sobie sprawę, że subwoofer za te pieniądze sprawdzi się przy filmach, ale w stereo to mega kompromis. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StyQ Napisano 13 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2022 S4Home oraz Q21. dziekuje za odpowiedz. Q21. to co byś proponował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Jeśli chcesz uczciwej propozycji to musisz znacznie podnieść budżet. Subwoofery, które sprawdzą się w stereo robi nie wiele firm o wśród nich znajdziesz takie marki jak Rel, SVS, czy Velodyne. Są to konstrukcje zamknięte bazujące na dynamice i szybkości, co ważne nie zamulają dźwięku. Popatrz na takie modele jak SVS SB1000 PRO, Velodyne DB-10, czy REL T/5x. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Witaj, Rozważ, bardzo poczciwy subwoofer Indiany Line BASSO 840 https://www.tophifi.pl/glosniki/subwoofery/indiana-line-basso-840.html mamy go teraz w promce za 1199 zł! (z 1799 zł) Duża skrzynka, nisko schodzący i mocny bas plus do tego ładnie wykonany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StyQ Napisano 14 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Dziekuje. Q21: https://www.avforums.com/threads/bk-gemini-ii-or-rel-t51i.2347963/ Jesli mozesz przejdzyj ten link. Porownanie m.in. GeminI II z REL. A co do SVS to troche za wysoka polka lecz dzieki. Moze wardo dolozyc kilka zloty. TopHiFi sam nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 3 godziny temu, StyQ napisał: Dziekuje. Q21: https://www.avforums.com/threads/bk-gemini-ii-or-rel-t51i.2347963/ Jesli mozesz przejdzyj ten link. Porownanie m.in. GeminI II z REL. A co do SVS to troche za wysoka polka lecz dzieki. Moze wardo dolozyc kilka zloty. TopHiFi sam nie wiem. Zerknij na mapkę Polski i sprawdź czy nie masz któregoś z naszych Topów gdzieś blisko siebie. Warto posłuchać tego...dużego SUBA , zanim podejmiesz ostateczną decyzję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 maja 2022 Udostępnij Napisano 16 maja 2022 Koledzy nie polecaja sprzetu uzywanego i chyba nei słyszeli i nie widzieli nigdy BK. Te propozycję od nich , poza basso 840, to dobre konstrukcje do stereo ale znacznie droższe. Masz mały budżet ale to sie da zrobić. BK ELEC jak najbardziej i wspomniane przezemnie Tannoye. Możesz ich nie upolować od razu ale cierpliwości i uda się dostać dobry sub za znacznie mniejsze pieniądze. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 maja 2022 Udostępnij Napisano 16 maja 2022 Dnia 14.05.2022 o 15:08, StyQ napisał: Jesli mozesz przejdzyj ten link. Porownanie m.in. GeminI II z REL. Słuch niesie że suby BK to "mocne zawodniki" 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts