1Ender Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 (edytowany) Spróbuj jeszcze Tara Labs Prism Klara. Czysta miedź 7n. Bardzo szybkie, trochę jasne na górze, ale bez kłucia. Z mocnym szybkim dołem, bogatą średnicą. W miarę tanie. Gram na nich i nie zamierzam zmieniać. PS. Gdzie ten Michałów tst? Pozdrawiam Edytowano 8 lipca 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 10 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2022 Dnia 8.07.2022 o 23:40, 1Ender napisał: Gdzie ten Michałów W Starachowicach 😀 Dnia 8.07.2022 o 23:40, 1Ender napisał: Spróbuj jeszcze Tara Labs Prism Klara Trudnodostępne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 lipca 2022 No i jak ten kabel QEDa? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 13 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Za tydzień mi około wyślą. Początkowo zwróciłem z Katowic na cle. 500 zł mi policzyli. Czekam na zakończenie sprawy w ebay i wtedy mi wyślą znowu. Ogólnie za mało sopranu jest u mnie. Przejzystosc kuleje . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Ale czekaj, bo szukasz kabla a w innym temacie szukasz kolumn? W innym temacie jest: "Co polecacie z ciemno grających z obszernym basem do SX-N30AE ?" A tu 3 godziny temu, Fantomas napisał: Ogólnie za mało sopranu jest u mnie. Przejzystosc kuleje . To czego Ty szukasz? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 13 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: To czego Ty szukasz Jest okej, tylko góra wycofana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 2 godziny temu, Fantomas napisał: Jest okej, tylko góra wycofana To obawiam sie, ze jesli kablami poprawisz gore, to mozesz stracic gdzie indziej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 14 minut temu, stach_s napisał: To obawiam sie, ze jesli kablami poprawisz gore, to mozesz stracic gdzie indziej... Czyli kabli dotyczy też syndrom krótkiej kołdry. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Bywa i to czesto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 8 godzin temu, Fantomas napisał: Ogólnie za mało sopranu jest u mnie. Przejzystosc kuleje . przesuń bliżej kolumny , np. trójkąt 1,4 m i sprawdź co się zadzieje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 2 godziny temu, stach_s napisał: To obawiam sie, ze jesli kablami poprawisz gore, to mozesz stracic gdzie indziej... Coś w tym jest. Trzeba być ostrożnym, aby nie przedobrzyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 13 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 Mogę stracić na dynamice jak podmienię na QEDy. Te Wireworld są zadziorne. Jak gram głośno to jest jakby lepiej. Nie powinienem słuchać na tym Pionku i BX5. Potem mi brakuje góry w głównym systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 13 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2022 25 minut temu, J4Z napisał: Na dynamice raczej nie. Jak już to na basie. Bas przy silver spiral chyba nawet może zniknąć:( takie mam doświadczenia z łączówkami SS... Czy się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Skoro przy głośniejszym graniu jest lepiej to nie jest to kwestia kabli a elektorniki. Po prostu im grasz ciszej tym ona gra gorzej. Jeśli nadal kolumny do wymiany to musiały by być takie które grają zywo od niskich poziomów. Klipsch, Monitor audio Bronze, no chyba że Silver ale tu będzie za słabo z SXN30, Dynavoice Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 15 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2022 Mówię o Magnat MA 1000. Z Morelem miałem dużo więcej detali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loney Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 11 godzin temu, Fantomas napisał: Mówię o Magnat MA 1000. Z Morelem miałem dużo więcej detali. Moim zdaniem kwestia ustawienia oraz wzmacniacza. Wypożycz jeśli masz możliwość CXA 81, PT1+A2 od Emotivy i Denona PMA 1600 NE, podsłuchaj i się przekonaj. Moim zdaniem są to lepsze opcje (biorąc pod uwagę Twoje preferencje) od Magnata. Zanim jednak podejmiesz jakiekolwiek kroki, to zdecydowanie polecam pokombinować z ustawieniami sprzętu, bo na pierwszy rzut oka są mocno kulawe, co być może rozwiąże problem bez konieczności wymiany czegokolwiek. Okablowaniem polecam zając się na samym końcu, by "dopieścić" brzmienie, aktualnie sugeruje zająć się tym, co wniesie dużo więcej, czyli właśnie ustawieniem, ponieważ to podstawa, żeby móc działać dalej z czymkolwiek. Edytowano 16 lipca 2022 przez Loney Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 1 minutę temu, Loney napisał: Wypożycz jeśli masz możliwość PT1+A2 Trzymam się od nich z daleka. (A może ROKSAN CASPIAN M2 ? Tylko ta zapiaszczona góra ...) 😟 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loney Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 7 minut temu, Fantomas napisał: Trzymam się od nich z daleka. (A może ROKSAN CASPIAN M2 ? Tylko ta zapiaszczona góra ...) 😟 A to dlaczego jeśli nie jest to żadna tajemnica?. Słuchałeś z Denonem lub CXA 81?. Roksana nie znam, także nie mam pojęcia niestety. Tak czy inaczej polecam poświęcić chociażby jeden cały dzień, by przekonać się jak u Ciebie w pomieszczeniu najlepiej ustawić sprzęcik, ponieważ możesz tym zyskać więcej, niż kolejnymi, być może niekoniecznie potrzebnymi wydatkami. Ps. Sory, że się zapętlam nieco, ale wróciłem dopiero z trasy... Edytowano 16 lipca 2022 przez Loney Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 1 godzinę temu, Loney napisał: Słuchałeś z Denonem lub CXA 81? Nie. Z Kambodża mam możliwość posłuchać. Myślę że przyzwyczaiłem się do najwyższej klasy tweetera i teraz trudno będzie temu dorównać.. 1 godzinę temu, Loney napisał: Słuchałeś z Denonem Ładny. A jak gra? (Raczej ciut słaby-potrzebne min. 80W) . . . Z emotiva mam kijowe doświadczenie. Więcej nie wrócę do tych klocków. Tu dopiero byłby dramat na górze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Sprawdzę tego Zenona. Pożyczę chociaż lubię brzmienie mojego Magnata. Się osłucha! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loney Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 9 godzin temu, Fantomas napisał: Sprawdzę tego Zenona. Pożyczę chociaż lubię brzmienie mojego Magnata. Się osłucha! Ale słuchałeś Emoty w tej konkretnej konfiguracji?. Jeśli jest opcja, to ogarnij i Denona i CXA - mocy nie powinno Ci brakować. Tak czy inaczej nie zapomnij podzielić się wrażeniami jeśli temat ruszy do przodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 18 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2022 Dzisiaj dojedzie do mnie DENON 1600NE. Z ciekawości go odsłucham, a potem... prawdopodobnie oddam. Kolumny są wygrzane. Pojawiła się góra. Nie jest to jakiś majstersztyk ale jest dużo jaśniej. (Bardziej cyka, niż dzwoni) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 19 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 Dnia 13.07.2022 o 08:15, Piotr Sonido napisał: To czego Ty szukasz? Mam 2 wzmacniacze . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 Dnia 16.07.2022 o 04:38, Fantomas napisał: (A może ROKSAN CASPIAN M2 ? Tylko ta zapiaszczona góra ...) 😟 Miałem Roksana Caspian M2 z kilkoma kolumnami, w żadnej konfiguracji nie miał zapiaszczonej góry. 56 minut temu, Fantomas napisał: Mam 2 wzmacniacze . Masz dwa wzmacniacze. Magnat MA 1000 i Pioneer SXN30AE tak? Finalnie jakie kolumny? I nie masz basu? A zamieść zdjęcie jak stoi Twoj system. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 19 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: I nie masz basu W Pionku jest super bas ale za dużo troszkę góry. To nie ten temat. Miałem Caspian1 i było mocne zapiaszczenie ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts