mateolo2 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Hej, Mam taki problem w moim primare. Nie mam pojęcia skąd te rysy się wzięły. Ta szybka wykonana jest z takiego miękkiego plastiku jak w starych nokiach/pierwszych smartfonach (kojarzycie?) - dlatego pewnie rysuje się tak bardzo. Macie pomysł czym to usunąć bez ryzyka pogorszenia sprawy? Myślałem, ze kupię jakaś cienka folie do oklejania przezroczysta, tylko jak to dociac idealnie… jakaś pasta polerska? Ktoś ma pomysł? Czy pogodzić się z tym i tyle. Może coś takiego…? https://allegro.pl/oferta/sonax-pasta-do-usuwania-rys-z-plastiku-i-plexi-10229172581 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Z pastą później możesz mieć kłopot - ciężko ją wyczyścić będzie z szpary między plastikiem a aluminium... Chyba ze rozkręcisz obudowę Ja spróbowałbym z tą folią/szkłem na telefony, wstępnie szablon z innej folii, a potem wycinka właściwa . Choć mnie to nie przeszkadza - taki vinted 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Wygląda to na zdjeciu jakby na tej szybce była jakaś folia ochronna. Ale być może tak to na zdjeciu prezentuje sie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 19 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2022 25 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wygląda to na zdjeciu jakby na tej szybce była jakaś folia ochronna. Ale być może tak to na zdjeciu prezentuje sie... Tez cały czas się zastanawiam czy to nie przypadkiem folia ochronna, ale wzmak ma już z 15 i lat jestem, trzecim właścicielem i byłoby to conajmniej dziwne. Teraz pytanie czy pchać tak pazury i próbować odkleić bo może się okazać, ze to oryginalny ekran i będzie lipa… 27 minut temu, gienas napisał: Z pastą później możesz mieć kłopot - ciężko ją wyczyścić będzie z szpary między plastikiem a aluminium... Chyba ze rozkręcisz obudowę Ja spróbowałbym z tą folią/szkłem na telefony, wstępnie szablon z innej folii, a potem wycinka właściwa . Choć mnie to nie przeszkadza - taki vinted Tylko jak to odrysować, wyciąć idealnie… ręcznie chyba niemożliwe, żeby to precyzyjnie zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 13 minut temu, mateolo2 napisał: Tylko jak to odrysować, wyciąć idealnie… ręcznie chyba niemożliwe, żeby to precyzyjnie zrobić. Zastosowałbym kalkę kreślarską https://www.pasazbiurowy.pl/kalka-kreslarska-030x20m-52g-leniar-schoellershammer-90930-12494.html?gclid=Cj0KCQjw1ZeUBhDyARIsAOzAqQLlEFAy89hFbVVlXd_z9G-UaI3arUvW1eoBeS8CngWAUCSAxrpSM2AaAvwsEALw_wcB Wycinasz prostokąt , przymocowujesz taśmą klejącą do czoła wzmacniacza i odrysowujesz. Najlepiej by było wymontować ten detal. Zapewne jest na wcisk lub wklejony. Są firmy wycinające laserowo plexi wg. wzoru. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 19 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2022 No dobra, Dzieki Panowie! Pomyśle która droga pójść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Zobacz może się uda wepchnąć do środka szybkę? Wtedy można polerować, jak wyjdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts