Palmos Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Jeśli mogę się zapytać: Co proponujecie jeśli nie ma innej opcji i wzmacniacz musi być w szafce? Jakiś dodatkowy wentylator przy mocniejszysz odsłuchach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Zmienić szafkę. Postawić na blacie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Palmos napisał: Jeśli mogę się zapytać: Co proponujecie jeśli nie ma innej opcji i wzmacniacz musi być w szafce? Jakiś dodatkowy wentylator przy mocniejszysz odsłuchach? Jak już wcześniej napisałem, opcją jest wzmacniacz impulsowy, który wydziela niewielkie ilości ciepła. Dla przykładu Lyngdorf TDAI 1120 jest 4 cm węższy na głębokość (26cm). https://allegro.pl/oferta/lyngdorf-tdai-1120-12158921202 Ma 30cm szerokości i 10,5 cm wysokości. Wiele wzmacniaczy impulsowych ma niższe obudowy. W przypadku tego wzmacniacza który masz i tej szafki potrzeba by zrobić przynajmniej ze 2 otwory na wolnoobrotowe wentylatory wyciągające powietrze z wnęki z tyłu ( minimum 120mm średnicy ). Są wprawdzie grille na takie wentylatory, ale myślę ze będą one średnio wyglądały na wierzchu blatu. Edytowano 26 maja 2022 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2022 A jak się już ma wzmacniacz i nie chce się go wymieniać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 To zamknąć szafkę i czekać, aż się zagotuje. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2022 35 minut temu, MobyDick napisał: W przypadku tego wzmacniacza który masz i tej szafki potrzeba by zrobić przynajmniej ze 2 otwory na wolnoobrotowe wentylatory wyciągające powietrze z wnęki z tyłu ( minimum 120mm średnicy ). Są wprawdzie grille na takie wentylatory, ale myślę ze będą one średnio wyglądały na wierzchu blatu. Nie, nie kolego tu chodzi zupełnie inny przypadek niż ten na zdjęciu. U mnie szafka jest na nóżkach oddalona o kilka cm od ściany, z wnęki wywaliłem całą tylną ścianę. Tak jak pisałem nie ma opcji postawić wzmaka na szafle (Magnat MR780), więc zastanawiam się czy jakiś wentylator zamontowany z tyłu by pomógł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Przy otwartej tylnej ściance wentylatory nie za dużo dadzą z tyłu. Jeśli już, to lepiej takie coś położyć na kratce obudowy aby sprawniej wyciągało z niej ciepłe powietrze. MOżna do tego użyć np. pojedynczy wentylator do obudowy średnicy 200mm. Taki wentylator zawiera podkładka pod laptopa COOLER MASTER Notepal CMC3. Kabel tego wentylatora jest zakończony wtyczką USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 3 godziny temu, Palmos napisał: U mnie szafka jest na nóżkach oddalona o kilka cm od ściany, z wnęki wywaliłem całą tylną ścianę. Zrób zdjęcie jak możesz? Ja mam chyba podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2022 30 minut temu, lysyrafal napisał: Ja mam chyba podobnie Podejrzewam że nie tak kiepsko jak ja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) No faktycznie, mam dużo więcej miejsca po bokach i przede wszystkim z góry. Wentylator to moim zdaniem kiepskie rozwiązanie ze względu na hałas. Edytowano 26 maja 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Zdecydowanie za mało miejsca jest nad tym wzmacniaczem. Wentylator na nim się nie zmieści, ostatecznie z tyłu szafki lub otwory nad wzmacniaczem nad kratkami wentylacyjnymi w nim w blacie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) @Palmos Boki: po 12cm na każdej półce Góra: odtwarzacz CD 10cm a nad wzmacniaczem 15cm Głębokość regału to 50cm bez zabudowy z tyłu, szerokość regału 70cm Grubość desek na których jest sprzęt to 4cm Edytowano 26 maja 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 U Rafala jest ok, ale ten Magnat z lampami stoi kategorycznie źle. Tam nawet wentylatory nie pomogą. Jak Wam nie szkoda takich sprzętów. Teraz audio kosztuje na prawde sporo. Trochę się też czeka. Ale jednak wygląd najważniejszy. Nie rozumiem tego. 21 godzin temu, Palmos napisał: Jeśli mogę się zapytać: Co proponujecie jeśli nie ma innej opcji i wzmacniacz musi być w szafce? Jakiś dodatkowy wentylator przy mocniejszysz odsłuchach? No to kup co chcesz. Bo to jest kwestia czasu jak go trafi ...... wiesz co. Możesz iśc we wzmacniacze pracujące w klasie D Nowe NADY 368, 388, 399, Lyngdorf, Cyrus. Z tym że u Ciebie znowu ta głębokość to problem. Zamykasz się na wybór wzmacniacza tak bardzo ze względu na szafkę. Tego też nie rozumiem. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 27 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2022 32 minuty temu, S4Home napisał: Magnat z lampami stoi kategorycznie źle. Dzięki za uświadomienie, to już wiem co robić. 33 minuty temu, S4Home napisał: No to kup co chcesz. Bo to jest kwestia czasu jak go trafi ...... wiesz co. Możesz iśc we wzmacniacze pracujące w klasie D Nowe NADY 368, 388, 399, Lyngdorf, Cyrus. Z tym że u Ciebie znowu ta głębokość to problem. Zamykasz się na wybór wzmacniacza tak bardzo ze względu na szafkę. Tego też nie rozumiem. Nie, nie, znów pomylone wypowiedzi. Ja na pewno Magnata nie będę zmieniał, zmienię tylko żeby mu było dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 11 minut temu, Palmos napisał: Nie, nie, znów pomylone wypowiedzi. Ja na pewno Magnata nie będę zmieniał, zmienię tylko żeby mu było dobrze. Wiem, to odnosiło się już do kolegi Rafi. Ty jak najbardziej zostaw co masz. 👌 Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 @MariuszZ może kolega Palmos powinien założyć osobny temat? Robi się bałagan i nie wiadomo komu odpisywać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 27 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Już nie potrzeba. Wszystko wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Pytanie z innego wątku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2022 Tak stawiając kropkę nad "i" zdjęcie szafki do mojego Magnata. Jest ewentualnie nawet miejsce na górze na drapaka... 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Dnia 15.10.2022 o 17:12, Palmos napisał: Tak stawiając kropkę nad "i" zdjęcie szafki do mojego Magnata. Jest ewentualnie nawet miejsce na górze na drapaka... No i jest niebo a ziemia bo kurczę w poprzedniej konfiguracji to było świadome proszenie się o kłopoty Swoją drogą to najlepiej i najprościej byłoby powiesić tv i postawić magnata na szafce ale znalazłeś inne dobre rozwiązanie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 18 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2022 Też chciałem powiesić telewizor ale byłby wtedy za wysoko. Szafka skrojona specjalne pod Magnata wygląda lepiej... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts