Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry.

Potrzebuję pomocy w doborze odpowiedniego sprzętu amplituner plus zestaw 5.1, biorąc pod uwagę następujące kryteria:

1. nieduże kolumny lub wąskie kolumny przednie

2. amplituner chciałbym by miał DAB

3. budżet ~10tyś.

4. Muzyka 50 % / filmy 50%

5. Salon o wymiarach 5,8x4,2

Zdaje sobie sprawę z obecnych czasów i braku towaru na rynku, ale wstępnie z kolegą, który ma zdecydowanie większe pojęcie niż ja, wybraliśmy:

Denon AVR-X2700HDAB + Klipsch R-51M przód, R-41M na tył, R-52C, jako sub to R-120SW.

Wszelkie sugestie mile widziane

Napisano

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź,

Wnioskuje, że wybór trafny, ale nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie, a zapomniałem uwzględnić w punktach w poprzednim poście:

jaki napęd bluray?

Napisano
12 minut temu, TomekN napisał:

W systemie 5.1 nie ma kolumn tylnych, są boczne. Nie ma skrótu tyś., jest tys. A poza tym wszystko OK 😀

Hehe, pierwszy post i kompromitacja 🙂ale słuszna uwaga.

Nie mniej jednak, borykam się z wyborem napędu bluray ew. DVD.

Jakieś sugestie, biorąc pod uwagę budżet?

Marka jest tu mniej istotna, bo będzie służyło sporadycznie.

Płyt blurey mam mało, dvd troszkę uzbierałem przez lata, a pewnych tytułów w streamingu nie ma.

Napisano
1 godzinę temu, jojohny napisał:

Płyt blurey mam mało, dvd troszkę uzbierałem przez lata, a pewnych tytułów w streamingu nie ma.

z nowych chyba tylko Sony i Panasonic jest. Pytanie czy będziesz chciał kupować nowe płyty BD i czy masz je w formacie 4K. Jak nie  planujesz kupować i nie masz w formacie 4K to kup używkę BD za jakieś 100-200,- i będzie ok. Proponuje coś z Sony albo Panasonica.

Napisano

Niestety z niedrogich przyzwoitych odtwarzaczy pozostał na rynku  tylko Panasonic i Sony i w tym drugim wypadku możesz jeszcze pomyśleć o konsoli do gier, która też ma napęd Blu-ray.