jojohny Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Dzień dobry. Potrzebuję pomocy w doborze odpowiedniego sprzętu amplituner plus zestaw 5.1, biorąc pod uwagę następujące kryteria: 1. nieduże kolumny lub wąskie kolumny przednie 2. amplituner chciałbym by miał DAB 3. budżet ~10tyś. 4. Muzyka 50 % / filmy 50% 5. Salon o wymiarach 5,8x4,2 Zdaje sobie sprawę z obecnych czasów i braku towaru na rynku, ale wstępnie z kolegą, który ma zdecydowanie większe pojęcie niż ja, wybraliśmy: Denon AVR-X2700HDAB + Klipsch R-51M przód, R-41M na tył, R-52C, jako sub to R-120SW. Wszelkie sugestie mile widziane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 24 minuty temu, jojohny napisał: Denon AVR-X2700HDAB no i jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojohny Napisano 8 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, Wnioskuje, że wybór trafny, ale nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie, a zapomniałem uwzględnić w punktach w poprzednim poście: jaki napęd bluray? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 W systemie 5.1 nie ma kolumn tylnych, są boczne. Nie ma skrótu tyś., jest tys. A poza tym wszystko OK 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojohny Napisano 8 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 12 minut temu, TomekN napisał: W systemie 5.1 nie ma kolumn tylnych, są boczne. Nie ma skrótu tyś., jest tys. A poza tym wszystko OK 😀 Hehe, pierwszy post i kompromitacja 🙂ale słuszna uwaga. Nie mniej jednak, borykam się z wyborem napędu bluray ew. DVD. Jakieś sugestie, biorąc pod uwagę budżet? Marka jest tu mniej istotna, bo będzie służyło sporadycznie. Płyt blurey mam mało, dvd troszkę uzbierałem przez lata, a pewnych tytułów w streamingu nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Niestety, napędu nie doradzę, bo nie używam nośników CD / DVD / BR od końca XX wieku 🤷♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 1 godzinę temu, jojohny napisał: Płyt blurey mam mało, dvd troszkę uzbierałem przez lata, a pewnych tytułów w streamingu nie ma. z nowych chyba tylko Sony i Panasonic jest. Pytanie czy będziesz chciał kupować nowe płyty BD i czy masz je w formacie 4K. Jak nie planujesz kupować i nie masz w formacie 4K to kup używkę BD za jakieś 100-200,- i będzie ok. Proponuje coś z Sony albo Panasonica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Niestety z niedrogich przyzwoitych odtwarzaczy pozostał na rynku tylko Panasonic i Sony i w tym drugim wypadku możesz jeszcze pomyśleć o konsoli do gier, która też ma napęd Blu-ray. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 (edytowany) Do płyt używam PS5 i XboxX. I tak miałem je kupić, więc funkcjonalność odtwarzania BR wyszła trochę przypadkiem. Edytowano 9 czerwca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Dnia 8.06.2022 o 10:45, jojohny napisał: jaki napęd bluray? Ja mam Sony ubp-x700 i jestem w sumie zadowolony, a niewiele droższy i dość polecany jest sony ubp-800 x2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojohny Napisano 9 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Sprzęt zamówiony. Oczekuję tylko kuriera 🙂 Co do blurey padło spontanicznie i kupiłem używane Panasonic DMP-BD35. Dziękuję wszystkim za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts