PetroniuszPio Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 (edytowany) Cześć! Co myślicie o połączeniu Heco Aurora 700 + Yamaha RN602? Pomieszczenie: salon w kamienicy, ok 25 m2 Muzyka: głównie elektronika 4x4, więc docenię ciepły, sprężysty dół Ze względu na sąsiadów przez większość czasu sprzęt będzie grał umiarkowanie cicho Zródło: spotify i winyl Edytowano 8 czerwca 2022 przez PetroniuszPio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 9 minut temu, PetroniuszPio napisał: Cześć! Co myślicie o połączeniu Heco Aurora 700 + Yamaha RN602? Pomieszczenie: salon w kamienicy, ok 25 m2 Muzyka: głównie elektronika 4x4, więc docenię ciepły, sprężysty dół Ze względu na sąsiadów przez większość czasu sprzęt będzie grał umiarkowanie cicho Zródło: spotify i winyl Hello, masz możliwość gdzieś tego zestawienia posłuchać? To wybór często wałkowany i raczej sprawdzony (bezpieczny) tutaj na forum, ale może poczytaj trochę tematów: https://forum.audio.com.pl/search/?q=aurora 700&quick=1 Jest tego sporo i może Cię jakoś nakieruje. Nie wiemy też, czy to Twój pierwszy zestaw, czy aktualnie czegoś już słuchasz? Jeśli tak, to co się nie podoba? Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 (edytowany) Zestaw uniwersalny, swego czasu bardzo często polecany na forum. Do "normalnego" odsłuchu powinien Ci odpowiadać. Jednak przy bardzo głośnym słuchaniu, ten amplituner nie za bardzo się sprawdzi, ma za mały zapas mocy. Użytkowałem go 2 lata, ale z Dali Zensor 7 , było to dobre połączenie. Zensorki obecnie mam na sprzedaż Edytowano 8 czerwca 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PetroniuszPio Napisano 8 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Dziękuję Tak, czytałem forum, ale spotkałem się z głosami że ta Yamaha "nie da rady z 700". Teraz rozumiem co autor miał na myśli - tu mogę się pogodzić. Zwłaszcza, że jest to mój pierwszy zestaw i pewnie w przyszłości wymienię kolumny na inne. Niestety nie mam możliwości odsłuchu w domu przed kupnem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Nie wiem co jest, ale już po raz kolejny słyszę, że 602 nie radzi sobie z Aurorami 700. Grają u mnie już z rok i jakoś nie zauważyłem braku mocy. Salon ok 25m2. Na początku był Denon dra 800 czy coś podobnego. Burczało to strasznie, ale sprzedawca zapewniał, że Denon da radę. Po zmianie na RN 602 zaczęło grać tak jak trzeba. Zniknął buczący bas i pojawiły się szczegóły w wysokich i średnich tonach. Ale może ja się po prostu nie znam. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 8 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2022 Nie ,że nie radzi sobie z Aurorami, tylko,że ma mały zapas mocy do głośniego grania. Przy dużych głośnościach mocno słyszalne stają się zniekształcenia. I tyle. A że ten ampli potrafi dosyć fajnie grać w "normalnych" głośnościach to wiem i potwierdziłem. Miałem go przez 2 lata. Później miałem AS 701 , teraz mam 1200 , także jakieś porównanie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 10 godzin temu, terracan1929 napisał: Później miałem AS 701 , teraz mam 1200 , także Pytanko przy okazji, czy masz porównanie tej 1200 do starej 1000. Jeżeli tak to czy różnice spore? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Nie ma takowego porównania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alden1224 Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Yamaha RN602 dość mocno ostatnio podrożała myśle ze w przedziale 4 tyś zł idę znaleść lepsza propozycje szczególnie do umiarkowanego grania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 18 godzin temu, WaldekA napisał: Na początku był Denon dra 800 czy coś podobnego. Burczało to strasznie, ale sprzedawca zapewniał, że Denon da radę. Takie połączenie spowodowało bułę na basie i buczenie. Denon to całkiem inny styl grania niż Yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Za 4 tysiące możesz kupić znacznie lepiej brzmiące wzmacniacze od amplitunerów takie jak Cyrus One, Cambridge Audio CXA61, czy Audiolab 6000A Play. Zadzwoń i umów się na odsłuch, pokażemy ci różne fajnie brzmiące rozwiązania i sam dokonasz wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 Połączenie często wybierane i jak ten amplituner był dostępny to często polecane również na forum, więc jak najbardziej jest to dobry trop. Zawsze możesz jeszcze spróbować czegoś alternatywnego, żeby zobaczyć jaka charakterystyka będzie dla Ciebie odpowiednia i czy nie zmodyfikować tego zestawu. Najważniejsze to po prostu posłuchać, wtedy wszystko staje się łatwiejsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts