Jespers Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 Witam wszystkich, Szukam subwoofera do swojego zestawu 5.1 Klipsch F1 + B2 + C1. Amplituner to Yamaha rx-v673 Zastanawiałem się nad używanym Magnat 302A, jednak czytałem, że do muzyki może być zbyt mało dynamiczny. Wykorzystanie dźwięku w moim przypadku to około 35 % muzyka, 65 % filmy. Drugą opcją, nad którą myślałem to ewentualne kupno nowego subwoofera do kwoty max 2000zł. Tylko teraz pytanie, czy dostane coś dużo lepszego od Magnata? Czy jest sens w to wchodzić? Oczywiście pomijając fakt, że nowe to nowe. Metraż pokoju to około 12m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 W tym przedziale cenowym to możesz spojrzeć jeszcze w kierunku JBL SUB A100P (120P już za duży do tego metrażu), lub Heco Aurora SUB30A, bo kolumny same w sobie mają fajną dynamikę. Oba subwoofery są raczej typowo do filmów, więc przy tych proporcjach powinny być ok. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2022 Cześć, Magnat 302a to bardzo dobry subwoofer do kina domowego ale kompletnie nie nadaje się do stereo. Jeśli chciałbyś postawić na większą uniwersalność to proponowałbym rozważyć zakup Heco Aurora Sub 30a lub Fyne Audio F3.10. Oba subwoofery mamy u siebie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 15 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 A co myślicie o subwooferach Klipsch ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 19 minut temu, Jespers napisał: A co myślicie o subwooferach Klipsch ? bardzo dobre - najlepsze w kategori jakosc/cena. chcesz muzyka i film to polk hts10 - do muzyki mimo BR sie nadaje , dobry duzy magnes i jest szybki ... a testowalem kilka na forum np sb2000pro ktory jako zamkniety mi kompletnie nie podszedl . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Subwoofery Klipsch od wielu lat cieszą się dużą popularnością właśnie ze względu na świetny stosunek jakości do ceny. Są to typowe subwoofery do kina. Oczywiście są lepsze opcje jak SVS PBxxxx czy REL HTxxxx ale te są znacznie droższe. W cenie subwoofera Klipsch nie mamy zbyt wiele alternatywnych rozwiązań. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Q21 napisał: Subwoofery Klipsch od wielu lat cieszą się dużą popularnością właśnie ze względu na świetny stosunek jakości do ceny. Są to typowe subwoofery do kina. A co z subwooferem do kina Wharfedale diamond sw150? Cena nowego to ok £150. Miał ktoś "styczność" z tym produktem? Edytowano 15 czerwca 2022 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Dnia 14.06.2022 o 07:40, Jespers napisał: Drugą opcją, nad którą myślałem to ewentualne kupno nowego subwoofera do kwoty max 2000zł. Jeżeli szukasz subwoofera do kina i muzyki zainteresuj się (poza wspomnianymi już Magnatem 302A czy Heco 30A) Polk Audio HTS10 lub Pylon Audio Sub. 3 godziny temu, Jespers napisał: A co myślicie o subwooferach Klipsch ? ciekawe konstrukcje, głównie do filmów. Jeżeli masz możliwość to zapraszam na odsłuch. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Najlepiej jak masz możliwość podjechania do salonu i odsłuchu dwóch, trzech opcji, to warto tak zrobić, bo propozycji jest dużo w tym przedziale cenowym każda będzie grała nieco inaczej, pytanie tylko która Ci najbardziej będzie pasować, ponieważ styl grania, rozkład częstotliwości będzie inny i jeżeli będziesz lubić wzmocnienie w konkretnym zakresie pasma basowego i jakiś subwoofer będzie odpowiadał temu, to wybór będzie prosty 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 12 godzin temu, LBX Systemy Audio napisał: Jeżeli szukasz subwoofera do kina i muzyki zainteresuj się (poza wspomnianymi już Magnatem 302A czy Heco 30A) Polk Audio HTS10 lub Pylon Audio Sub. ciekawe konstrukcje, głównie do filmów. Jeżeli masz możliwość to zapraszam na odsłuch. Piotr Czy to ten sam Piotr z s4, home? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 23 minuty temu, robotnik napisał: Czy to ten sam Piotr z s4, home? Nie, to inny Piotr, z LBX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Dnia 15.06.2022 o 11:30, Chyba Miro 84 napisał: A co z subwooferem do kina Wharfedale diamond sw150? Cena nowego to ok £150. Miał ktoś "styczność" z tym produktem? W takiej cenie jest w porządku choć nie wiem czy nie poszedłbym bardziej w kierunku Magnata 302a jeśli zależy Ci na głębokim basie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Dnia 16.06.2022 o 00:34, robotnik napisał: Czy to ten sam Piotr z s4, home? Nie ten sam, ale też Piotr Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Dnia 15.06.2022 o 11:30, Chyba Miro 84 napisał: A co z subwooferem do kina Wharfedale diamond sw150? Cena nowego to ok £150. Miał ktoś "styczność" z tym produktem? Wafle mają swoją specyficzną charakterystykę, ale oczywiście jak najbardziej do rozważenia, chociaż w tym zakresie cenowym Magnat czy Heco według mnie mają więcej do zaoferowania w kontekście stosunku ceny do jakości. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Placek Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 3 godziny temu, LBX Systemy Audio napisał: Nie ten sam, ale też Piotr O nie wiedziałem, że moje kabelki się udzielają na forum, zacząłem od Was kompletowanie nowego zestawu :))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 10 minut temu, Jacek Placek napisał: O nie wiedziałem, że moje kabelki się udzielają na forum, zacząłem od Was kompletowanie nowego zestawu :))) Jesteśmy to tu, to tam... Kolego @Jespers jak przemyślenia? Udało Ci się coś przetestować? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 25 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Właśnie szczerze wam powiem, że przeszukałem trochę rynek, zglębiłem temat i przemyslałem do czego dokładnie mi będzie potrzebny głośnik.. Zauważyłem, że większą uwagę przy jakości dźwięku zwracam jednak przy słuchaniu muzyki, niż przy KD. Moje proporcje zmieniły się na odwrotne proporcje - 65 % muzyka, 35% filmy. Zależy mi jednak by bass w muzyce był fajny, szybki dynamiczny i dawał dobrą jakość i po prostu dawał radę w filmach, by też był jakiś fajny efekt. Jak myślicie czy przy nastawieniu się jednak bardziej na muzykę, muszę szukać tego samego? Wyczytałem trochę o SVS SB-1000, ale niestety nie dostanę go w cenie do 2000zł.. A ponoć świetny w muzyce i dobry w KD. Co wy o tym myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 kup uzywanego suba ts300 tannoya . Cena ponizej 1k , a i w kinie sie sprawdzi i w muzyce . Sam niedawno takiego kupilem na allegro i jestem w tej cenie naprawde zadowolony ( a mam tez np sw115 czy hts 10 ) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Moim zdaniem REL HT 1003. Ten jest lepszy od SVS 1000. Masz bardzo dobry trop do połączenia stereo z kinem. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
River Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Polecam jeszcze zainteresoać się Quadral qube 8 . w twoim budżecie. Jest też 10 i 12 qube ale to juz droższa przyjemność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 26 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 (edytowany) 14 minut temu, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem REL HT 1003. Ten jest lepszy od SVS 1000. Masz bardzo dobry trop do połączenia stereo z kinem. Piotr Słyszałem wiele dobrego o Rel, ale niestety ta cena.. Z tego co widzę, to minimum 3000 trzeba na niego mieć. 9 godzin temu, robotnik napisał: kup uzywanego suba ts300 tannoya . Cena ponizej 1k , a i w kinie sie sprawdzi i w muzyce . Sam niedawno takiego kupilem na allegro i jestem w tej cenie naprawde zadowolony ( a mam tez np sw115 czy hts 10 ) Ciekawa opcja, jednak ten wygląd troche mnie przeraża Edytowano 26 lipca 2022 przez Jespers Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 28 minut temu, Jespers napisał: Słyszałem wiele dobrego o Rel, ale niestety ta cena.. Z tego co widzę, to minimum 3000 trzeba na niego mieć. Napisz do @Q21 jaką moga Ci teraz cenę na niego zaproponować. @LBX Systemy Audio także może coś ciekawego zaproponować pewnie Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 @Jespers zerknij na Heco Aurora Sub 30A lub Polk Audio HTS10. Ciekawe pozycje pod względem brzmienia i wyglądu. Ciekawą opcją dla Ciebie może być również Pylon Sub. Jak nie masz daleko to zapraszam na odsłuch. Wstępnie będziesz mógł coś wybrać. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 W cenie do 2000 zł to możesz spojrzeć w kierunku Heco Aurora SUB30A, ewentualnie masz jeszcze Monitor Audio Bronze W10 w konstrukcji zamkniętej (nieco droższy), a jak już iść w REL-a jeżeli muzyka jest priorytetem, to raczej seria Tx i nawet T5x w tej powierzchni sobie poradzi dobrze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 26 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 12 minut temu, S4Home napisał: W cenie do 2000 zł to możesz spojrzeć w kierunku Heco Aurora SUB30A, ewentualnie masz jeszcze Monitor Audio Bronze W10 w konstrukcji zamkniętej (nieco droższy), a jak już iść w REL-a jeżeli muzyka jest priorytetem, to raczej seria Tx i nawet T5x w tej powierzchni sobie poradzi dobrze. A jak się mają do SVS SB1000 ? I jeżeli chodzi o tego rela HT1003, to lepiej sprawdzą się w moim przypadku te, które wymienialiście tutaj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts