Ron1 Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 (edytowany) Witam wszystkich. Wpadła mi w ręce - za free - para głośników jak w temacie. Do czego to podpiąć żeby wykorzystać jak najlepiej (zestaw stereo + jakaś muza z sieci + NETFLIX i Disney+ z TV - generalnie mały pokój 12 latka mały budżet, mało miejsca). Edytowano 15 czerwca 2022 przez Ron1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Witaj, Przepuszczam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby znalezienie amplitunera stereo z funkcjami sieciowymi oraz możliwością podłączenia telewizora. Dziś, koszt nowego tego amplitunera to wydatek co najmniej 4000 zł (Yamaha RN602) ale w Twoim przypadku rozejrzałbym się za używanym modelem RN303 albo RN402. Powinieneś dostać je poniżej 2000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ron1 Napisano 15 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 Ok dziękuję za informację. A czy coś mniejszego gabarytowo w rozsądnej cenie może być używane. Na razie podłączyłem głośniki pod bardzo starego grajka Pan. SA PM4 "wybitne" źródło dźwięku - i tak gra to dużo lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2022 (edytowany) Sprawdź sobie Topping MX5. Do kupienia w okolicach 1000-1100zł. Ma wbudowany DAC, podłączysz do niego telewizor, który może być źródłem. Do tych spektorków w zupełności wystarczy. Fajną opcją jest też Denon RCD-M41 (sam amplituner, bez kolumienek). Edytowano 15 czerwca 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Do tych kolumn byłbym za propozycją kolegi powyżej, czyli RCD-M41 + do tego streamer - w obecnych czasach i cenach jedno z ciekawszych rozwiązań, ewentualnie Cambridge Audio AXR100 i do tego strumieniowiec (nie napisałeś jaki ten budżet, bo mały to pojęcie względne ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Jeśli mielibyśmy zmieścić się w kwocie do 1500zł to miałbyś 2 ciekawe opcje: Topping MX5, który zapewni dynamiczne brzmienie z dobrze kontrolowanym basem lub Taga Harmony HTR1000CD, który zaprezentuje brzmienie bardziej muzykalne z mocniejszą podstawą basową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ron1 Napisano 17 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 (edytowany) Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Prawdopodobnie będę szukał tego RCD-M41 (raczej w używce). Czy jakiś streamer do tego byście polecili. Ze wszystkim chciałbym zmieścić się w 1000 zł. Czy coś podobnego do tego denona jest na rynku osiągalne? Edytowano 17 czerwca 2022 przez Ron1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ron1 Napisano 17 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Znalazłem coś takiego: SC-PMX90/94? Może ktoś coś wie słyszał testował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Koledzy polecają Wiim mini. Jego zaletą jest cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2022 Jeśli chodzi o tanie streamery to sprawdź jeszcze Mi Box S. Ma hybrydowe, cyfrowe wyjście optyczne (jack). To tak naprawdę "przystawka" pod telewizor, ale śmiało można z niej korzystać jako źródełko i TV wcale nie musi być podpięty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2022 20 godzin temu, lpomis napisał: Jeśli chodzi o tanie streamery to sprawdź jeszcze Mi Box S. Ma hybrydowe, cyfrowe wyjście optyczne (jack). To tak naprawdę "przystawka" pod telewizor, ale śmiało można z niej korzystać jako źródełko i TV wcale nie musi być podpięty. Masz rację. To dobre urządzenie. Bawiłem się tym kilka dni temu. Z tanich streamerów, macie też Audio Pro Link 1, jest analog i cyfra, też fajne maleństwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts