Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:43 Napisano wczoraj o 06:43 Przy Musical + Pylon masz za szczegółowy dźwięk? Jeden i drugi element nalezą raczej to tej stonowanej w górze pasma strony. Możesz sprawdzić kable PAD albo Van Den Hul. Ale to dla czystego testu. Moim zdaniem w tym przypadku to nie kwestia okablowania. 1 Odpisz, cytując
NeoNeo1330 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Przy Musical + Pylon masz za szczegółowy dźwięk? Jeden i drugi element nalezą raczej to tej stonowanej w górze pasma strony. Możesz sprawdzić kable PAD albo Van Den Hul. Ale to dla czystego testu. Moim zdaniem w tym przypadku to nie kwestia okablowania. Wcześniej napisałem, że świetnie spisał się Van Den Hul The Second i przy nim zostaję. Tu nie chodziło o za szczegółowy dźwięk tylko zbyt suchy, bez muzykalności na kablu Melodika. Przy van den hul scena jeszcze bardziej się rozszerzyła,.mocno zyskała średnica i bas w bardzo melodyjną, ale ciągle szczegółową scenę. Wokale pięknie się wygładziły. 3 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 19 godzin temu, NeoNeo1330 napisał: Wcześniej napisałem, że świetnie spisał się Van Den Hul The Second i przy nim zostaję. Tu nie chodziło o za szczegółowy dźwięk tylko zbyt suchy, bez muzykalności na kablu Melodika. Przy van den hul scena jeszcze bardziej się rozszerzyła,.mocno zyskała średnica i bas w bardzo melodyjną, ale ciągle szczegółową scenę. Wokale pięknie się wygładziły. Rozumiem,że wszystkie kable osłuchujesz na "ślepych testach"? Odpisz, cytując
NeoNeo1330 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 30 minut temu, Sundin997 napisał: Rozumiem,że wszystkie kable osłuchujesz na "ślepych testach"? Ja już niekoniecznie, musialem osobiście przełączać kable, ale moja żona, która jest zawodowym muzykiem a nie ma pojęcia ani o kablach ani który aktualnie grał, potwierdziła moje spostrzeżenia 😅 Oczywiście największe wrażenie zrobiła na niej cena nowego kabelka 😆 3 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu "Oczywiście największe wrażenie zrobiła na niej cena nowego kabelka" Potwierdziła twoje spostrzeżenia przed czy już po ? 😉 1 Odpisz, cytując
NeoNeo1330 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Amarok napisał: "Oczywiście największe wrażenie zrobiła na niej cena nowego kabelka" Potwierdziła twoje spostrzeżenia przed czy już po ? 😉 Na początku nic nie mówiłem, przy każdym odsluchiwanym kablu, w innym przypadku ryzyko że do odsłuchów nie dojdzie, było zbyt duże 😆 Dopiero po znalezieniu tego właściwego i informacji o cenie,zapadła cisza....😆 1 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, NeoNeo1330 napisał: Ja już niekoniecznie, musialem osobiście przełączać kable, ale moja żona, która jest zawodowym muzykiem a nie ma pojęcia ani o kablach ani który aktualnie grał, potwierdziła moje spostrzeżenia 😅 Oczywiście największe wrażenie zrobiła na niej cena nowego kabelka 😆 Takie fora,zazwyczaj czyta o wiele więcej osób niż się udziela. Zakładam, że wiekszość z tych czytających to ludzie którzy,szukają jakiś zmian lub rozwiązań,bo nie do końcu są zadowoleni z dzwięku. I po takich postach,tematach to zamiast dołożyć dywan,jakiś absorber czy coś sufit ,żeby chociaż wyeliminować pierwsze odbicia,to kupują kable i kondycjonery... 1 1 Odpisz, cytując
NeoNeo1330 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Sundin997 napisał: I po takich postach,tematach to zamiast dołożyć dywan,jakiś absorber czy coś sufit ,żeby chociaż wyeliminować pierwsze odbicia,to kupują kable i kondycjonery... Ja oczywiście zainwestowałem w odpowiednią akustykę, mi.in założyłem lamele na filcu za kolumnami, pułapkę basową, nowe stojaki na drewno kominkowe które które genialnie zmiękcza i absorbuje dźwięk i pięknie wyglądają.( Tak, kominek też posiadam 😆) Generalnie i tak wcześniej tej akustyki nie miałem złej, lekko wzbudzały się tylko najniższe częstotliwości. Ja myślę że ten kabel to taka kropka nad "i" . 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 10 minut temu, Sundin997 napisał: zamiast dołożyć dywan,jakiś absorber czy coś sufit ,żeby chociaż wyeliminować pierwsze odbicia,to kupują kable i kondycjonery... Oj. A ja mam i dywan i grube zasłony i kondycjoner i kable zasilające i dyfuzory, absorbery i też na suficie przykleiłem troszku. Tak jest teraz dobrze, czy jeszcze czegoś brakuje? P.S. Myślisz, że ten dywan to remedium na akustykę? Dobrze jak jest, ale nie zadziała jak absorber, czy inny dyfuzor. Pomoże może troszkę, ale nie aż tak, jak by się mogło wydawać. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Oj. A ja mam i dgwan i grube zasłony (nie korzystam) i kondycjoner i kable zasilające z Japonii i dyfuzory, absorbery i też na suficie przykleiłem. Tak jest teraz dobrze, czy jeszcze czegoś brakuje? P.S. Myslisz, ze ten dywan to remedium na akustykę? Dobrze jak jest, ale nie zadziala jak absorber, czy inny dyfuzor. Pomoże może troszkę, ale nie aż tak, jak by się mogło wydawać. Chodzi o kolejność. Akustyka > Kable Bo zazwyczaj jest Kable > Akustyka Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A najczęściej żonglowanie sprzętem w nieskończoność bez ruszenia akustyki. 😜 Odpisz, cytując
Recommended Posts