emil barcelona Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Witam od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza Pioneer A70DA urządzenie współgra z odtwarzaczem sieciowym N70DA proszę o pomoc w doborze kolumn podstawkowych. Pomieszczenie to salon z kuchnią w kształcie prostokątu o metrażu 25m2. Muzyka jaką głównie słucham to klubowa, elektroniczna. Zależy mi na dynamice i nisko schodzacym basie. Dodam że posiadam mała wiedzę na temat audio więc będę wdzięczny za każdą pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 47 minut temu, emil barcelona napisał: Witam od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza Pioneer A70DA urządzenie współgra z odtwarzaczem sieciowym N70DA proszę o pomoc w doborze kolumn podstawkowych. Pomieszczenie to salon z kuchnią w kształcie prostokątu o metrażu 25m2. Muzyka jaką głównie słucham to klubowa, elektroniczna. Zależy mi na dynamice i nisko schodzacym basie. Dodam że posiadam mała wiedzę na temat audio więc będę wdzięczny za każdą pomoc Mam 50 i Monitor Audio Bronze 100 jest idealnie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 24 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 25 minut temu, ROBIXXX napisał: Mam 50 i Monitor Audio Bronze 100 jest idealnie 😉 Dzięki za propozycję poczytam o tych kolumnach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Tylko Ty masz mocniejszy wzmacniacz i u mnie to gra w pokoju 18m2 kwadrat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 24 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 9 minut temu, ROBIXXX napisał: Tylko Ty masz mocniejszy wzmacniacz i u mnie to gra w pokoju 18m2 kwadrat. Właśnie zależy mi na w miarę możliwości mocnych kolumnach podstawkowych ponieważ podłogówki nie mam fizycznie miejsca zmieścić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 lipca 2022 Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 Kolumny podstawkowe stawiamy na podstawkach czyli standach i zajmują tyle samo miejsca co kolumny podłogowe. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 24 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2022 2 godziny temu, 1Ender napisał: Kolumny podstawkowe stawiamy na podstawkach czyli standach i zajmują tyle samo miejsca co kolumny podłogowe. Pozdrawiam W moim przypadku będą stały na szafce rtv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 6 godzin temu, 1Ender napisał: Kolumny podstawkowe stawiamy na podstawkach czyli standach i zajmują tyle samo miejsca co kolumny podłogowe. Pozdrawiam Ja z braku miejsca mam na komodach i też to gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Tutaj polecał bym jednak coś większego albo Silver 100 od Monitor audio albo KEF R3. 6 godzin temu, emil barcelona napisał: W moim przypadku będą stały na szafce rtv. Wysokość będzie ok? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 25 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tutaj polecał bym jednak coś większego albo Silver 100 od Monitor audio albo KEF R3. Wysokość będzie ok? Piotr Będą stały na wysokości 50cm. Ta propozycja KEF R3 mi się podoba. Ktoś z tutaj obecnych miał możliwość korzystania z wzmacniacza Pioneer A70DA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Na pewno z KEF będziesz miał fajną dynamikę i przestrzeń w połączeniu z tym wzmakiem, a same kolumny mają bardzo szerokie spektrum dźwiękowe, przez co bardzo dobrze różnicują poszczególne gatunki muzyczne. Te kolumny spokojnie z mniejszymi kolumnami podłogowymi nawet mogą stanąć w szranki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 13 godzin temu, emil barcelona napisał: Zależy mi na dynamice i nisko schodzacym basie. Dodam że posiadam mała wiedzę na temat audio więc będę wdzięczny za każdą pomoc Kolumny podstawkowe w 25m i nisko schodzący bas? Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 25 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 3 minuty temu, Artur Charicki napisał: Kolumny podstawkowe w 25m i nisko schodzący bas? Powodzenia Cudów nie oczekuję, mam świadomość ograniczeń ale chciałbym wyciągnąć jak najwięcej z tego co mam. 1 godzinę temu, S4Home napisał: Na pewno z KEF będziesz miał fajną dynamikę i przestrzeń w połączeniu z tym wzmakiem, a same kolumny mają bardzo szerokie spektrum dźwiękowe, przez co bardzo dobrze różnicują poszczególne gatunki muzyczne. Te kolumny spokojnie z mniejszymi kolumnami podłogowymi nawet mogą stanąć w szranki. Panski opis idealnie pasuje do moich oczekiwań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Znajdź miejsce chociaż na subwoofer to będzie optymalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 3 godziny temu, emil barcelona napisał: Ta propozycja KEF R3 mi się podoba. Myślę, że jeśli chodzi o sam bas, starsza wersja ( R300 ) tego modelu wypadnie korzystniej, chociaż już pewnie do kupienia tylko używane. Ewentualnie Dynaudio Emit 20 lub starsza wersja Emit M20 z dobrym basem. https://salony.nautilus.net.pl/produkt/emit-m20/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Jeśli miałyby to być kolumny podstawkowe to polecałbym posłuchać Monitor Audio Silver 100 oraz Pylon Audio Diamond Monitor 18. Monitor Audio zapewnią Ci lepszą dynamikę oraz kontrolę basu. Dodatkowo wyciągną więcej szczegółów z nagrań. Pylony zaprezentują brzmienie pełniejsze na średnicy z mocniejszym basem oraz większą głębię. Kef R3 to także dobra propozycja. Brzmienie muzykalniejsze względem Silverów 100, a basu nie powinno zabraknąć. Względem poprzedniej serii R300 brzmią zdecydowanie przestrzenniej. Zapraszamy na odsłuch w naszym salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 25 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 3 godziny temu, Artur Charicki napisał: Dziękuję wszystkim za udzieloną pomoc i poświęcony czas, dostałem sporo ciekawych propozycji na spokojnie jeszcze poczytam o tych modelach i podejmę ostateczną decyzję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Głos na PYLON DIAMOND MONITOR 18 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Z tym że Diamond oraz Dynaudio Emit mają mniej basu niż KEFy oraz Silver 100. KEfy grają meldyjniej, łagodniej. Silvery bardziej do przodu efektywniej, wciągająco. Przy tych dwóch kolumnach jest szansa że to zagra w takim metrażu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 22 godziny temu, emil barcelona napisał: Cudów nie oczekuję, mam świadomość ograniczeń ale chciałbym wyciągnąć jak najwięcej z tego co mam. Panski opis idealnie pasuje do moich oczekiwań Najlepiej będzie posłuchać. Jeżeli nie masz w pobliżu salonu, to zapraszamy do nas, albo możemy Ci wypożyczyć wysyłkowo i sprawdzisz sobie we własnych warunkach, co będzie najlepszą opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 No nie wiem czy Diamond Monitor 18 mają mniej basu niż Kefy czy Silvery ;). Warto posłuchać i samemu ocenić. Mamy wszystkie trzy pary na stanie także zapraszamy do naszego salonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts