boru Napisano 20 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2022 patrząc na miejsce obok telewizora to kolumny boczne powinny być jak najwęższe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Apropos ciasnoty pomiędzy TV a szafką to chodziło mi o mnie więcej o takie coś 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 A całkiem fajny set. Z którego nie wyciągnięto potencjału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 21 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2022 Znajdziecie jakieś propozycje w kolorze białym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 10 godzin temu, boru napisał: Znajdziecie jakieś propozycje w kolorze białym? To Ty poszukaj, Wklejaj linki a my się wypowiemy. Skoro design tak ważny jest to w tą stronę będzie łatwiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 23 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2022 (edytowany) To będzie pewnie trochę trudne bo wogóle nie mam pojęcia na co zwracać uwagę jeżeli chodzi o techniczne aspekty. Równie dobrze nie wiem jakich firm unikać, a które są OK. Póki co więc pójdę kluczem koloru i ceny: 1. Quant 300 5.1 2. HECO AURORA 700 SYSTEM 5.1 3. Teufel System 4 THX Edytowano 23 września 2022 przez boru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 23 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2022 (edytowany) 4. Teufel Ultima 40 5.1 5. Monitor Audio Bronze 6. Pylon Audio Pearl 20 lub 25 (maksymalnie 27?) 7. TAGA Harmony TAV 607 5.1 (ten chyba najbardziej przemawia wizualnie do mnie) 7a. TAGA Harmony KINO TAV 807 5.0 (+ jakiś subwofer?) 8. Kolumny Q Acoustics 3050i Edytowano 23 września 2022 przez boru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 23 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2022 (edytowany) 9. WILSON RAPTOR 9/1/VOCAL KOLUMNY 5.0 10. QUADRAL ARGENTUM 6000 5.0 - (te też wizualnie jedne z ciekawszych) 11. HECO AURORA 300 5.0 12. WILSON RAPTOR 5/MINI/VOCAL KOLUMNY 5.0 13. ARGON AUDIO ALTO 55 + 5 + WALL (ten bardzo ładny i stosunkowo nie duży) 14. STX Electrino 250 150 e 150c 150 s biały 1050 W 5.1 Edytowano 23 września 2022 przez boru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 23 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2022 Chyba coś da się wybrać z tych powyższych? Tam gdzie brak SUBa to oczywiście będę chciał coś dokupić do zestawu od razu. Prośba więc o pomoc w wyborze czegoś z powyższsych kompletów. I możę najlepiej drogą eliminacji? Nad którymi nie warto się zastanawiać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 Tak Aurora 700. Ale one nie są do końca białe. Monitor audio Bronze, ale które? Na fronty 100tki, 200 czy 500? QAcustic 3050i. Te 3 brał bym pod uwagę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 z tym Monitor audio Bronze.. to już się pogubiłem ale wydaje mi się, że w tym budżecie nie jestem w stanie ich skompletować. Więc zostają dwa zestawy: Q ACOUSTICS QA 2x3050i +2x3010i + 3090Ci + 3060S biały w cenie około 7tys i Aurora 2x700 + 2x300 + Center 30 + SUB 30A w cenie około 6.5tys Proszę o propozycję amplitunera do tych zestawów. Czy te proponowane wcześniej przez Branża będą OK? Onkyo TX-NR6100, Pioneer VSX-935, ale jeśli chcesz trzymać się budżetu Denon AVR-X1700H jakie są różnice między nimi, które dla zwykłego użytkownika mogą być znaczące ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Zadzwoń do Krakowskiego Audiotrend oni mieli dobre promocję na serie Bronze. Albo do Nautilus 2. 9 godzin temu, boru napisał: Q ACOUSTICS QA 2x3050i +2x3010i + 3090Ci + 3060S biały w cenie około 7tys Tak, ale nie ten sub. Albo B12 sub albo taniej Magnat RS12 9 godzin temu, boru napisał: Aurora 2x700 + 2x300 + Center 30 + SUB 30A w cenie około 6.5tys Tu komplet jest ok 9 godzin temu, boru napisał: Onkyo TX-NR6100, Pioneer VSX-935, ale jeśli chcesz trzymać się budżetu Denon AVR-X1700H Onkyo i Pioneer to teoretycznie wyższe modele. Denon ma nieco lepsza kalibrację. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 29 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2022 Aurora będzie OK. mam wycenę razem z amplitunerem AVRX1700H za 10.000 oprócz kabli coś jeszcze dodatkowo trzeba zakupić żeby podłączyć cały zestaw? Niestety nie zostało na boomboxa ;/ Generalnie to ile trzeba dać, żęby taki sprzet pograł na jakimś grillu 30 osobowym ? Dodatkowo chyba kupię adapter do płyt - polecilibyście jakiś z dolnej półki? Bedzie służył do odsłuchiwania starych płyt po dziadkach i ojcach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 10 godzin temu, boru napisał: Generalnie to ile trzeba dać, żęby taki sprzet pograł na jakimś grillu 30 osobowym ? W sensie na polu? No nie bardzo W domu tak Ale sub jest? 10 godzin temu, boru napisał: Dodatkowo chyba kupię adapter do płyt - polecilibyście jakiś z dolnej półki? Bedzie służył do odsłuchiwania starych płyt po dziadkach i ojcach Drapak? Project, dobrze a tanio Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 2 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2022 (edytowany) tak.. na dworze ten grill .. Ja wiem, że to nie będzie nagłosnienie koncertowe. Potrzebne jest coś co można łątwo wziąć nawet w tramwaj czy taksówkę i pojechać gdzieś na grilla, działkę czy jakąś integrację i włączyć muzykę. Ostatnio byłem na działce gdzie kolega miał JBL Boombox 2 i w miarę to grało.... chociaż pewnie dla bardziej zaawansowanych w audio kolegów to kiepskie to audio? ten Gramofon Pro-ject Debut III DC Piano Black + OM5 - będzie spoko? 1310pln na alledrogo. Edytowano 2 października 2022 przez boru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszWawa Napisano 2 października 2022 Udostępnij Napisano 2 października 2022 3 godziny temu, boru napisał: tak.. na dworze ten grill .. Ja wiem, że to nie będzie nagłosnienie koncertowe. Potrzebne jest coś co można łątwo wziąć nawet w tramwaj czy taksówkę i pojechać gdzieś na grilla, działkę czy jakąś integrację i włączyć muzykę. Ostatnio byłem na działce gdzie kolega miał JBL Boombox 2 i w miarę to grało.... chociaż pewnie dla bardziej zaawansowanych w audio kolegów to kiepskie to audio? ten Gramofon Pro-ject Debut III DC Piano Black + OM5 - będzie spoko? 1310pln na alledrogo. Jak kupisz zestaw od Heco to on przychodzi na palecie. To teraz zastanów się jak to do taksówki włożysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 A to kolega chyba myslał o osobnym systemie? Tylko pytanie było jakoś nie trafione i tak wyszło że to ten system ma być przenośny. No to nie , ten nie będzie. A co do takiego boom boxa to nie wiem, nie testowałem nie interesowałem się. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 3 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2022 no dokłądnie.. sorry za mieszanie wątków. Chodzi o jakiegoś "jamnika" A co do adapteruto mam taką propozycja za 1500pln: Music Hall MMF-1.3 + szczotka Monolith Audio Zen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 15 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2022 przyszedł zestaw Aurora! Czy te kolumny muszą stać na tych stopkach? Nie można ich postawić bezpośrednio na podłodze? I drugie pytanie, okazuje się, że 15 lat temu przy budowie domu, przewody które elektryk rozłożył po salonie, te do tylnych kolumn, mają przekrój 1mm2. Czy dadzą one radę? Nie chciałbym teraz ryć kabli w salonie ;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) 23 minuty temu, boru napisał: przewody które elektryk rozłożył po salonie, te do tylnych kolumn, mają przekrój 1mm2. To tak w skrócie a tutaj rozwinięcie https://www.speckable.pl/pl/article/item/jak-dobrac-przewody-glosnikowe Edytowano 15 października 2022 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 15 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2022 7 godzin temu, boru napisał: I drugie pytanie, okazuje się, że 15 lat temu przy budowie domu, przewody które elektryk rozłożył po salonie, te do tylnych kolumn, mają przekrój 1mm2. Czy dadzą one radę? Nie chciałbym teraz ryć kabli w salonie ;/ okazało się, że jedna żyła uszkodzona ; / Tak czy inaczej więc kupiłem nowe przewody i będę kombinował jak je estetycznie puścić przy podłodze 7 godzin temu, boru napisał: Czy te kolumny muszą stać na tych stopkach? Nie można ich postawić bezpośrednio na podłodze?? te stopki wpływają w jakimś stopniu na dźwięk czy tyklo na stabilnosc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 38 minut temu, boru napisał: Tak czy inaczej więc kupiłem nowe przewody i będę kombinował jak je estetycznie puścić przy podłodze Ja ten problem rozwiązałem puszczając kabelki w listwach podłogowych. 38 minut temu, boru napisał: te stopki wpływają w jakimś stopniu na dźwięk czy tyklo na stabilnosc? Zależy kogo zapytasz Generalnie chodzi o izolację kolumny od podłoża czyli zmniejszenie drgań. A co nie podobają Ci się ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 3 godziny temu, boru napisał: te stopki wpływają w jakimś stopniu na dźwięk czy tyklo na stabilnosc? Tutaj masz rzeczowe wyjaśnienie co dokładnie robią. Zapoznaj się z tym i będziesz wiedział: https://www.audioholics.com/loudspeaker-design/speaker-spikes-and-cones-2013-what2019s-the-point 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Generalnie chodzi o izolację kolumny od podłoża czyli zmniejszenie drgań. generalnie, proponuje się zapoznać z artykułem który wkleiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Wpływają i na izolację i na stabilność. W komplecie powinieneś dostać podkładki jak nie to kupisz je na allegro Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 11 minut temu, Piotr Sonido napisał: Wpływają i na izolację i na stabilność. nie czytałeś artykułu, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts