Piotr Sonido Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Pojawiły się informację o nowych amplitunerach D&M. Marantz zmienia oznaczenie. numer wyższy model niższy Spuścizna z Bowersa zaciągnięta Denon do wyższych modeli dodaje? Dirac Live. Informacja że po aktualizacji, kiedy? Tego nie wiemy. AV 10 AMP 10 https://www.hfc.com.pl/news/5334,marantz-cinema-av-10-amp-10-40-50-60-i-70s.html https://www.hfc.com.pl/news/5330,denon-avc-a1h-avc-x4800h-avc-x3800h-avc-x2800h-i-avr-s970h.html Wygląd nowych Marantzów jest fantastyczny. O ile Wzmacniacze mi się nie podobały o tyle masywna wyższa obudowa kompletnie zmieniła moje podejście do tego. Ceny jednak nie są umiarkowane. Około: Cinema 40: €2799 - 13300 Cinema 60 czyli podstawowy mode nie slim: €1350 - 6500 zł Denon X2800 - 1200$ - 5000 zł !! Denon X3800 - 1699$ - 8400 zł !! Nie wiem czy to inflacja. Ale trzeba dbać o amplitunery bardziej niż wcześniej bo strach zagląda. Zapraszam do dyskusji. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 Ciekawe jak zagrają, ale wyglądają jak milion dolarów, i z przodu i z tyłu też wrażenie robią. Ale te modele 10 to cenowo nie dla zwykłych zjadaczy chleba... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 a ja Wam powiem, że mi się to nie zbyt podoba...te wykropkowane boki wyglądają trochę jak "dizajn" z jakieś pralki...Może na żywo będzie to wyglądać lepiej no i te ceny...jak dla mnie zapowiada się przyrost formy nad treścią...takie czasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 2 minuty temu, Miras23 napisał: przyrost Przerost 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 września 2022 Udostępnij Napisano 30 września 2022 A już liczyłem, że w końcu pozbędą się tej imitacji wyświetlacza i dadzą normalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 1 października 2022 Udostępnij Napisano 1 października 2022 faktycznie wygladaja fajnie.ten zestawik 10 calkiem sympatyczny czy ktos cos wie o cenie i jakie to ma parametry?bede wdzieczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2022 Dnia 30.09.2022 o 19:42, Arek_B napisał: Ciekawe jak zagrają, ale wyglądają jak milion dolarów, i z przodu i z tyłu też wrażenie robią. Ale te modele 10 to cenowo nie dla zwykłych zjadaczy chleba... Z wyglądu też mi się bardzo podobają. Ja Marantza unikam ze względu na dzwięk ale design poszedł w prawidłową stronę Dnia 30.09.2022 o 23:40, lolekdrugi napisał: A już liczyłem, że w końcu pozbędą się tej imitacji wyświetlacza i dadzą normalny. Też bym za tym był Dnia 2.10.2022 o 00:07, Repugnant napisał: faktycznie wygladaja fajnie.ten zestawik 10 calkiem sympatyczny czy ktos cos wie o cenie i jakie to ma parametry?bede wdzieczny. Okolo 7000 baksów Czyli: 35 000 zł za segment. Cena w PL może być wyższa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raul1975 Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 W tej kwocie to już JBL Synthesis SDR-35 bez problemu można kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 (edytowany) DIRAC w nowych liniach Denona i Marantza bedzie dostepny dopiero w połowie 2023. 🤭 Wstępnie upgrade do tego systemu kalibracji to 350$ za full DIRAC. Do tego trzeba doliczyć niemałą kwotę za zgodny mikrofon np. z Mini DSP UMIK-1 bo ten z Audysey nie jest kompatybilny. https://www.audioholics.com/editorials/dirac-road-map-denon-marantz-2022 Edytowano 16 października 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molak Napisano 16 października 2022 Udostępnij Napisano 16 października 2022 Wygląd jak seria 30/40/60 w Stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2022 13 godzin temu, Raul1975 napisał: W tej kwocie to już JBL Synthesis SDR-35 bez problemu można kupić. O tuż to. Albo dzielonkę Arcama. Do Polski wchodzi także Storm Audio. Rewelacyjnie oceniany nawet przez ASR. 13 godzin temu, Butler napisał: DIRAC w nowych liniach Denona i Marantza bedzie dostepny dopiero w połowie 2023. 🤭 Wstępnie upgrade do tego systemu kalibracji to 350$ za full DIRAC. Do tego trzeba doliczyć niemałą kwotę za zgodny mikrofon np. z Mini DSP UMIK-1 bo ten z Audysey nie jest kompatybilny. https://www.audioholics.com/editorials/dirac-road-map-denon-marantz-2022 +1750 zł + mikrofon. No to jadą :):):) Ciekawe czy mozna będzie kupic niższy pakiet Diraca. ale słyszałem że 200 baksow. Kto to tam ogarnia? Przeciez to jest mocno nie poważne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 5 minut temu, Piotr Sonido napisał: +1750 zł + mikrofon. można użyć umika. Mnie jednak bardziej bawi to: Cytat You can NOT use a part of Audyssey functions such as Dynamic Volume or Dynamic EQ on Dirac Live, and vice versa Czyli jedne z lepszych funkcji idą papa i nie ma nic na zastępstwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 No to raczej jest oczywiste. Chyba nie wyobrażasz sobie że w Dirac'a będącego niezależnym systemem kalibaracji i konfiguracji, Denon wszczepi własne rozwiązania tworząc hybrydę. To już by się raczej Dirac nie nazywało. Ale w przyszłości kto wie... Ciekawe na jak długo umowę podpisali. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2022 Oni pisali o tym początkowo że chca to jakoś połączyć. Ale fakt to by się chyba Dirac nie zgodził. https://www.dirac.com/dirac-and-sound-united-announce-strategic-collaboration-to-bring-dirac-live-to-denon-and-marantz/ Dnia 17.10.2022 o 08:32, Butler napisał: Ciekawe na jak długo umowę podpisali. Pewnie zobaczą jak pojdzie sprzedaż samych odbiorników AV i jak aktualizacji. Chodź Sound United na pewno jest za bo ich produkty są droższe na czym im zalezy jak ludzie przestaną kupować 3800 , 4800 to może w końcu ktoś zrobi coś pod klienta. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts