Albert Nowak Napisano 4 października 2022 Napisano 4 października 2022 Koledzy, co to może być? Cedek leżał kilka lat nie używany. Odpisz, cytując
Albert Nowak Napisano 4 października 2022 Autor Napisano 4 października 2022 Chociaż jakaś wskazówka, padnięty czy do przeczyszczenia? Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 4 października 2022 Napisano 4 października 2022 Masz po prostu "no disc":) Laser do wyczyszczenia + czyszczenie mechanizmu przesuwu lasera, prowadnic etc. 1 Odpisz, cytując
Albert Nowak Napisano 4 października 2022 Autor Napisano 4 października 2022 Czyli jest szansa, że będzie żył? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 października 2022 Napisano 5 października 2022 Jest szansa. Wyczyść soczewkę lasera i sprawdź prowadnicę czy chodzi płynnie. 1 Odpisz, cytując
borys Napisano 4 czerwca 2024 Napisano 4 czerwca 2024 Cześć wszystkim u mnie też pojawił się problem z CD w DCD-F109 Płyta zaczyna się normalnie i po chwili skacze i koniec słuchania. Myślicie że sprzęt raczej do wyczyszczenia czy coś siadło. Polecicie jakiś serwis w Podlaskiem, jestem z Suwałk. pozdrawiam Odpisz, cytując
borys Napisano 10 kwietnia Napisano 10 kwietnia Mógłby ktoś napisać jakąś krótką instrukcje jak się dobrać do soczewki DCD-F109 i czym ją wyczyścić. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 kwietnia Napisano 10 kwietnia Instrukcja serwisowa https://www.manualslib.com/manual/2866880/Denon-Dcd-F109.html?page=17#manual 1 Odpisz, cytując
borys Napisano 10 kwietnia Napisano 10 kwietnia Domyślam się że w instrukcji są jakieś techniczne rysunki a ja po niewidomemu żyję. Mógłby ktoś po krótce napisać, komputery rozbierałem więc i z tym raczej nie będzie problemu. Zauważyłem 4 śruby z tyłu i po jednej na bokach, czy w środku też trzeba będzie coś rozbierać. Odpisz, cytując
borys Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Soczewka wyczyszczona ale problem nie zginął. Mógłby ktoś napisać mniej więcej jakie są to koszty gdy wyślę do serwisu. Ewentualnie poleci serwis z Podlaskiego. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu Co do kosztów-zależy czy będzie wymiana lasera czy kwestia konserwacji i ustawienia. Kilkaset złotych pójdzie- ale ile to trudno powiedzieć. Próbowałeś dowiedzieć się (dla orientacji) w Denonie ile kosztuje wymiana lasera? Jeżeli koszty będą nieproporcjonalne do wartości Twojego CD to wtedy warto się zastanowić nad zakupem sprawnego odtwarzacza z drugiej ręki (i pewnie zmieścisz się w 300 złotych) i jeśli będzie miał porysowaną obudowę to wtedy zrobić przeszczep. Pozdrawiam PS. Przeniosłem wątek do odpowiedniego działu -serwisowego i DIY. Odpisz, cytując
Recommended Posts