Majmaj. Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Czemu nie warto? Psuje się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 10 minut temu, Majmaj. napisał: Czemu nie warto? Psuje się? To jest taka najbardziej chińska chińszczyzna, możliwie najtansze komponenty. Mulaste brzmienie, czy listew zasilajacych czy też zasilaczy. Jakieś gówniane filtry w srodku. Szkoda czasu na to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Ale chyba i tak lepsze niż ładowarka to telefonu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Sa ladowarki lepsze i sa gorsze. Sa tez takie, ktore najlepiej wyrzucic do kosza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Będę bardzo wdzięczny za jakiś link to lepszej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: W EU mial byc zasilacz EU. Z tego co wiem np. na amazon.de jest z zasilaczem. @Q21 możecie sprawdzić czy w zestawie jest zasilacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Konsbud nie wspomina o zasilaczu "Przewód USB A-C (do zasilania 5V/1,5A), kabel RCA - RCA, kabel optyczny toslink, instrukcja obsługi" a amazon.de i owszem "USB Power Adapter x1, USB Type-C Cable x1, RCA to RCA stereo cable x1, Digital Optical Audio Toslink Cable x1, User Guide x1" A stanowisko Linkplay jest takie: "Update on WiiM Pro Euro shipment We'll be shipping in January due to us waiting official CE cert for EU regions. All WiiM Pro packages will include a power adapter since the Pro requires 2 amps. We'll be offering 2 SKUs for EU region. 1 SKU for UK version of the adapter for UK Amazon and 1 SKU for EU version of the adapter for France, Italy and Germany Amazon listings." audiophonics.fr tez ma zasilacz: 1* WiiM Pro 1* Power adapter 1* USB-C cable 1* RCA cable 1* Optical cable Najwyrazniej Polandia to kraj audiofilami plynacy, wiec oferowanie zwyklego SMPS, po ktorym dno mul i wodorosty, jest zbedne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: Sa ladowarki lepsze i sa gorsze. Sa tez takie, ktore najlepiej wyrzucic do kosza. A możesz podać nazwy jakiś ładowarek wartych uwagi? Muszę powymieniać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 24 minuty temu, Majmaj. napisał: A możesz podać nazwy jakiś ładowarek wartych uwagi? Muszę powymieniać. Nie da sie tak latwo, wiele niezlych ladowarek jest po prostu dodawanych do sprzetu i nie bardzo da sie je kupic osobno. Z tych dostepnych sprzedazy calkiem dobre sa te od Apple, np. A1400 czy A2118, ale tu tez bywa roznie, moja A1400 wygladajaca na oryginalna dziala bardzo zle. Tradycyjnie niezle zrodlo wiedzy: https://lygte-info.dk/info/ChargerIndex UK.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: Najwyrazniej Polandia to kraj audiofilami plynacy, wiec oferowanie zwyklego SMPS, po ktorym dno mul i wodorosty, jest zbedne. Odpuść już te teksty. Dla wielu ludzi nie ma opcji bez liniowego. Uszanuj to i nie prowokuj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jochanek Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 (edytowany) Potwierdzam, ładowarka w zestawie - zamówione z RMS, importer Konsbud Hi-Fi Edytowano 31 marca 2023 przez jochanek dodatkowe informacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 22 minuty temu, Mikelas76 napisał: Odpuść już te teksty. Dla wielu ludzi nie ma opcji bez liniowego. Uszanuj to i nie prowokuj Alez szanuje, nawet podkreslam ichnie wrazenia. Jak masz z tym problem sugeruje meliske i spacerek. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj. Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Dzięki, za link znalazłem fajną ładowarkę za 40zl 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Ładowarka jest w zestawie, kabel USB-A do USB-C, podstawowy kabel 2xRCA i optyczny, aby po wyjęciu z pudełka móc od razu podłączyć aby Wiim grał. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: calkiem dobre sa te od Apple, np. A1400 czy A2118, ale tu tez bywa roznie, moja A1400 wygladajaca na oryginalna dziala bardzo zle. Co to znaczy działa bardzo źle? Ja mam A1400 jako zawodnik rezerwowy do audio i działa dobrze. Sporo tego na portalach, ale z bardzo dużym ryzykiem kupienia podróbki. Najlepiej kupić od kogoś pewnego, od posiadacza iPhona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Moj konkretny egzemplarz A1400 szumi o wiele bardziej niz potencjalnie analogiczny A2118. Nie sprawia wrazenia podrabianego, nie byl tez kupowany portalowo-aukcyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Czym mierzysz szumy? Oscyloskop średnio się do tego nadaje, to raczej ułomne narzędzie przy tak niskich sygnałach. Tutaj raczej analizator widma o dużej czułości się sprawdzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Oscyloskop roznicowy. Analizator FFT w zestawie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 (edytowany) Witam, Właśnie dotarł do mnie WiiM Pro i mam z nim problem, albo on ze mną 😉 Podłączyłem WiiM pod mój DAC (Musical Fidelity V90-DAC) poniższym kabelkiem: https://allegro.pl/oferta/interkonekt-coaxial-neotech-khs112c-75-ohm-50-11224607365 Aplikacja ustawiona: audio output - coax I cisza... Przełączyłem na kabel optyczny - wszystko gra. Czy użyłem złego kabla? Czy to może jakaś ułomność dac'a? Z góry dzięki za jakieś wskazania. Edytowano 31 marca 2023 przez Dominik Bobrowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 50 cm to troche malo jak na coax... Sprobuj przetestowac jakikolwiek przewod RCA, byleby nie krotszy niz 1m, zeby wyeliminowac problem z wyjsciem ewenrualnie. Ten DAC nie mial problemow z coax dotad? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 4 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: Ten DAC nie mial problemów z coax dotąd? Nie używałem wcześniej. Od zakupu dac'a, ChromecastAudio podłączony był kablem optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 A dzwiek testowy z WiiMa z roznymi czestotliwosciami? W kazdym przypadku nic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 49 minut temu, Dominik Bobrowski napisał: Przełączyłem na kabel optyczny - wszystko gra. Czy użyłem złego kabla? Czy to może jakaś ułomność dac'a? Z góry dzięki za jakieś wskazania. Jak masz możliwość sprawdź z innego źródła coaxial czy DAC działa przez to wejście. W V90-DAC w sytuacji użycia wejścia optycznego i coaxialnego, optyczny powinien być podłączony pod wejście "Optical 2". Dodatkowo sprawdź z innym kablem, może być testowo nawet interkonekt RCA jak radzi kolega wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 23 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: A dzwiek testowy z WiiMa z roznymi czestotliwosciami? W kazdym przypadku nic? Dłuższy zwykły kabelek RCA nie zmienił sytuacji. Cisza. Dźwięk testowy pojawia się dla optyka i coax na wszystkich możliwych kombinacjach ale tylko jak wyjście jest ustawione na optyk. Po przedstawieniu na coax milczy. Zakupu Wiim'a dokonałem właśnie pod kątem podłączenia go do V90 przez coax, gdyż tu ma największe możliwości. Na razie to nie wygląda dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2023 2 minuty temu, Dominik Bobrowski napisał: Dźwięk testowy pojawia się dla optyka i coax na wszystkich możliwych kombinacjach ale tylko jak wyjście jest ustawione na optyk. Po przedstawieniu na coax milczy. Nie rozumiem pierwszego zdania. W jakim sensie dzwiek pojawia sie dla coax gdy wyjscie jest na optyk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts