ProjectPi Napisano 28 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2022 8 minut temu, Tomasz S. napisał: potem nie może być bit perfect bo to już nie bity Dokladnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2022 Udostępnij Napisano 28 października 2022 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No o tym mówię. Masz sygnał bit perfect który wychodzi że źrodła tak? Ale on trafia na różny sposób konwersji na sygnał analogowy. Chyba że o to chodzi Bit Perfect na wyjściu z DACa? Jeszcze raz prosze o uważne czytanie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Dnia 28.10.2022 o 08:50, Tomasz S. napisał: potem nie może być bit perfect bo to już nie bity No właśnie. Dnia 28.10.2022 o 12:03, Fafniak napisał: Jeszcze raz prosze o uważne czytanie Zgadzam się. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 "Zaślepkowy" Pro na amazon: https://www.amazon.com/dp/B0BJDY6D1W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Trochę to podejrzane,że w treści nie ma mowy o pilocie. Możliwe ,że będzie sprzedawany oddzielnie. Wiadomo przynajmniej jaki DAC chip będzie w środku czyli Burr-Brown PCM5121 i chociaż sam chip za dużo o jakości nie mówi to jednak widać ,że tam się nie wykosztowali. Mega fajnie ,że jest Chromecast i multiroom. Ostatnio podłączyłem w domu Alexę na próbę ,żeby głosowo gasić światła czy na przykład sterować muzyką i to super użyteczne powiedzieć: Alexa, graj muzykę w Salonie albo na przykład Alexa, graj Nirvanę wszędzie i odtwarza i w jednym pokoju i na wiimie w drugim synchronicznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Trochę to podejrzane,że w treści nie ma mowy o pilocie. Możliwe ,że będzie sprzedawany oddzielnie. Wiadomo przynajmniej jaki DAC chip będzie w środku czyli Burr-Brown PCM5121 i chociaż sam chip za dużo o jakości nie mówi to jednak widać ,że tam się nie wykosztowali. Mega fajnie ,że jest Chromecast i multiroom. Ostatnio podłączyłem w domu Alexę na próbę ,żeby głosowo gasić światła czy na przykład sterować muzyką i to super użyteczne powiedzieć: Alexa, graj muzykę w Salonie albo na przykład Alexa, graj Nirvanę wszędzie i odtwarza i w jednym pokoju i na wiimie w drugim synchronicznie. DAC jest ten sam co w Mini, a co do pilota kojarze, ze mial sie pojawic nieco pozniej z wsparciem zarowno dla Pro jak i Mini, wiec raczej to dodatkowe akcesorium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 https://www.youtube.com/watch?v=n3GPZNpxcNw 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 4 godziny temu, mateolo2 napisał: https://www.youtube.com/watch?v=n3GPZNpxcNw Potwierdził nieoficjalnie cenę około 150 USD czyli zakładam 699 zł u nas. Za dodatkowe 200 zł dostajemy chromecast, coxial, gniazdo sieciowe, wejście optyczne, fajniejsze opakowanie. Dalej dobra okazja. Dalej najlepiej mieć swojego Daca. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Potwierdził nieoficjalnie cenę około 150 USD czyli zakładam 699 zł u nas. Za dodatkowe 200 zł dostajemy chromecast, coxial, gniazdo sieciowe, wejście optyczne, fajniejsze opakowanie. Dalej dobra okazja. Dalej najlepiej mieć swojego Daca. Podejrzewam blizej 800 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 24 listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 listopada 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Tomasz S. napisał: Potwierdził nieoficjalnie cenę około 150 USD czyli zakładam 699 zł u nas. Za dodatkowe 200 zł dostajemy chromecast, coxial, gniazdo sieciowe, wejście optyczne, fajniejsze opakowanie. Dalej dobra okazja. Dalej najlepiej mieć swojego Daca. Tak, ale w formie transportu cyfrowego patrząc na układy to brzmieniowo będzie to samo co wiim mini, wiec po co przepłacać Można się łudzić, ze wyjście coaxial poprawi coś względem optycznego, ale wydaje mi się, ze w tej klasie sprzętu raczej różnic nie będzie… A w cenie około 700 zł zdecydowanie wolałbym już streamer od tagi harmony. Natomiast wiim pro całkiem fajnie wyglada Poważniej na pewno. Na plus dobra aplikacja. A jak z dźwiękiem? Czekamy na pierwszego odważnego, który porówna z wiim mini. Edytowano 25 listopada 2022 przez mateolo2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 Już niedostępny po ile był? Opisy na amazonie to porazka przeciez. Zawsze tak było. Tam się idzie po produkt a nie czytanie 6 godzin temu, mateolo2 napisał: Tak, ale w formie transportu cyfrowego patrząc na układy to brzmieniowo będzie to samo co wiim mini, wiec po co przepłacać Można się łudzić, ze wyjście coaxial poprawi coś względem optycznego, ale wydaje mi się, ze w tej klasie sprzętu raczej różnic nie będzie… A w cenie około 700 zł zdecydowanie wolałbym już streamer od tagi harmony. Natomiast wiim pro całkiem fajnie wyglada Poważniej na pewno. Na plus dobra aplikacja. A jak z dźwiękiem? Czekamy na pierwszego odważnego, który porówna z wiim mini. No właśnie najważniejsze czy będzie brzmiał inaczej. Bo złącza.... No ok ktoś wykorzysta. Obsługiwałeś tą Tage? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWF Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 Dnia 25.10.2022 o 07:46, Piotr Sonido napisał: Dla mnie Wiim też gra slabo. Ale dostrzegam jego zalety. Ta analityczność to moda współczesnego rynku. Toppingi, SMSL inne wzmacniacze w klasie D Wszystko w pomiarach ASR wypada świetnie jest tanie i polecane. Ludzie to lubią. Ja dostrzegam jego zalety, fajny interfjs, jest tani i wpasuje się w ciemne systemy. Mozna brzmienie edytować DACiem. Piotr Piotrze, to co byś polecił zamiast Wiim-a? Mam go podłączonego do Pioneer-a A-70DA z Pylon Audio Diamond 28, muzyka ze Spotify, Tidal z tableta/smartfona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 183 eur w preorder na audiophonics. 8 godzin temu, mateolo2 napisał: Tak, ale w formie transportu cyfrowego patrząc na układy to brzmieniowo będzie to samo co wiim mini, wiec po co przepłacać Można się łudzić, ze wyjście coaxial poprawi coś względem optycznego, ale wydaje mi się, ze w tej klasie sprzętu raczej różnic nie będzie… A w cenie około 700 zł zdecydowanie wolałbym już streamer od tagi harmony. Natomiast wiim pro całkiem fajnie wyglada Poważniej na pewno. Na plus dobra aplikacja. A jak z dźwiękiem? Czekamy na pierwszego odważnego, który porówna z wiim mini. Przy dobrych wiatrach Mini jest bit w bit zgodne ze zrodlem na swoim wyjsciu. A mimo to ludzie przeplacaja wybierajac cos innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 9 godzin temu, mateolo2 napisał: Tak, ale w formie transportu cyfrowego patrząc na układy to brzmieniowo będzie to samo co wiim mini, wiec po co przepłacać Można się łudzić, ze wyjście coaxial poprawi coś względem optycznego, ale wydaje mi się, ze w tej klasie sprzętu raczej różnic nie będzie… A w cenie około 700 zł zdecydowanie wolałbym już streamer od tagi harmony. Natomiast wiim pro całkiem fajnie wyglada Poważniej na pewno. Na plus dobra aplikacja. A jak z dźwiękiem? Czekamy na pierwszego odważnego, który porówna z wiim mini. TWA-10B to kolejny Linkplay z paroma minusami wzgledem Mini i paroma plusami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: TWA-10B to kolejny Linkplay z paroma minusami wzgledem Mini i paroma plusami. Tak, ale brzmi lepiej. A w końcu po to się kupuje te zabawki 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: 183 eur w preorder na audiophonics. Przy dobrych wiatrach Mini jest bit w bit zgodne ze zrodlem na swoim wyjsciu. A mimo to ludzie przeplacaja wybierajac cos innego. Myslisz, ze ludzie kupowaliby streamery po kilkadziesiąt tysięcy typu Linn itd Gdyby to wszystko cyfrowo brzmiało tak samo jak wiim mini ? 🤣 Tez bym chciał, żeby to tak działało, ze jak bity sa takie same to brzmi to identycznie jak streamer z wysokiej półki… No ale niestety. Tez sygnał cyfrowy z wiim się daca brzmiał u mnie Ok, bez tragedii. Na pewno wszyscy w wątku o nim razem mieliśmy te same odczucia z kolegami z forum o jego brzmieniu jako źródle cyfrowym - suche, troche jasne, bez odciążenia, mocno analityczne i cyfrowe. Lepiej na pewno niż przystawka do telewizora Apple TV, troszkę może gorzej od mailnki z nakładka HifiBerry, która brzmiało mega kluchowato. Ale w porównaniu do bluesounda nie było w ogóle konkursu Tu masz filmik jakbyś chciał się dowiedzieć z czego wynikają różnice w sygnałach cyfrowych (od 3 min) na przykładzie kabli. Edytowano 25 listopada 2022 przez mateolo2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 (edytowany) 19 minut temu, mateolo2 napisał: Tak, ale brzmi lepiej. A w końcu po to się kupuje te zabawki Myslisz, ze ludzie kupowaliby streamery po kilkadziesiąt tysięcy typu Linn itd Gdyby to wszystko cyfrowo brzmiało tak samo jak wiim mini ? 🤣 Tez bym chciał, żeby to tak działało, ze jak bity sa takie same to brzmi to identycznie jak streamer z wysokiej półki… No ale niestety. Tez sygnał cyfrowy z wiim się daca brzmiał u mnie Ok, bez tragedii. Na pewno wszyscy w wątku o nim razem mieliśmy te same odczucia z kolegami z forum o jego brzmieniu jako źródle cyfrowym - suche, troche jasne, bez odciążenia, mocno analityczne i cyfrowe. Lepiej na pewno niż przystawka do telewizora Apple TV, troszkę może gorzej od mailnki z nakładka HifiBerry, która brzmiało mega kluchowato. Ale w porównaniu do bluesounda nie było w ogóle konkursu Tu masz filmik jakbyś chciał się dowiedzieć z czego wynikają różnice w sygnałach cyfrowych (od 3 min) na przykładzie kabli. Niestety badz stety jesli tylko to co do daca dotarlo jest bit w bit zgodne z oryginalem, rzecz jasna z uwzglednieniem domeny czasu, to tylko voodoo moze sprawic ze ten sam DAC na tym samym swoim wejsciu moglby brzmiec inaczej z roznymi transportami spelniajacymi kryteria bit-perfect. Edytowano 25 listopada 2022 przez Mariusz Kopacki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 25 listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Niestety badz stety jesli tylko to co do daca dotarlo jest bit w bit zgodne z oryginalem, rzecz jasna z uwzglednieniem domeny czasu, to tylko voodoo moze sprawic ze ten sam DAC na tym samym swoim wejsciu moglby brzmiec inaczej z roznymi transportami spelniajacymi kryteria bit-perfect. Tak Ci zazdroszczę tego podejścia - śpisz spokojniej w niewiedzy i jesteś zadowolony z tego co masz. Ja raz w temat wszedłem, kupiłem kilka streamerow (wszystko bit perfect) i różnice między nimi niestety okazały znaczące… zaprosiłem wielu znajomych na ślepe testy nie ze świata audio i każdy z nich nie wiedząc co testuje za każdym razem rozpoznawał różne urządzenia. Te zmiany są i tyle. Ale nie baw się w to bo to kolejna nerwica audiofilska i chaos w głowie, który skutkuje uszczupleniem portfela, tak wiec nie polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2022 (edytowany) 58 minut temu, mateolo2 napisał: Tak Ci zazdroszczę tego podejścia - śpisz spokojniej w niewiedzy i jesteś zadowolony z tego co masz. Ja raz w temat wszedłem, kupiłem kilka streamerow (wszystko bit perfect) i różnice między nimi niestety okazały znaczące… zaprosiłem wielu znajomych na ślepe testy nie ze świata audio i każdy z nich nie wiedząc co testuje za każdym razem rozpoznawał różne urządzenia. Te zmiany są i tyle. Ale nie baw się w to bo to kolejna nerwica audiofilska i chaos w głowie, który skutkuje uszczupleniem portfela, tak wiec nie polecam Zdaje sie nie bardzo zrozumiales. Nie ma w tym ujeciu transportow bit perfect per se, bo bycie bit perfect to wypadkowa elementow. Sa konfiguracje, ktore potrafia przekazac do ukladu odpowiedzialnego za konwersje DA stream np. raw PCM, ktory jest co do bita zgodny z raw PCM zrodla. A w takim przypadku twierdzenie, ze brzmienie moze byc rozne, to jedynie voodoo. Edytowano 25 listopada 2022 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 Dnia 25.11.2022 o 07:42, JacekWF napisał: Piotrze, to co byś polecił zamiast Wiim-a? Mam go podłączonego do Pioneer-a A-70DA z Pylon Audio Diamond 28, muzyka ze Spotify, Tidal z tableta/smartfona. I jesteś zadowolony? Ja tez zazdroszczę. Czlowiek kupuje transport bit perfect i jednak potem nie jest zadowolony. A miało być perfect. Kupuje inny też Perfect , ale droższy no i jest inaczej. Czasem lepiej. Czasem perfect. Zazdroszcze też bym chciał nie słyszeć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWF Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 Dnia 28.11.2022 o 07:42, Piotr Sonido napisał: I jesteś zadowolony? Ja tez zazdroszczę. Czlowiek kupuje transport bit perfect i jednak potem nie jest zadowolony. A miało być perfect. Kupuje inny też Perfect , ale droższy no i jest inaczej. Czasem lepiej. Czasem perfect. Zazdroszcze też bym chciał nie słyszeć. Piotr Jestem zadowolony ale może mógłbym być jeszcze bardziej zadowolony :). Nie mam porównania Wiim za 400 zł do np. CXN V2 za 4000 zł i dlatego pytam. A u Ciebie wszystko w porządku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 No ja mam porównanie. W temacie o Wiim mini opisywałem swoje wrażenia. Ja różnice słysze, mimo bit perfect. CXN gra dla mnie zdecydowanie lepiej. Zen Stream też, z tym że Wiim mini ma znacznie lepsza obsługę. Dobrze wspominam Malinkę. Poluję na 4ke teraz. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No ja mam porównanie. W temacie o Wiim mini opisywałem swoje wrażenia. Ja różnice słysze, mimo bit perfect. CXN gra dla mnie zdecydowanie lepiej. Zen Stream też, z tym że Wiim mini ma znacznie lepsza obsługę. Dobrze wspominam Malinkę. Poluję na 4ke teraz. Piotr Mini wydluza kazde 5 sekund utworu wyslanego przez spdif o jakies 0,1 ms. DeltaWave szacuje zgodnosc pomiedzy poszczegolnymi iteracjami na WiiM w okolicach -130 dBFS PK Metric. Moze da sie to uslyszec, nie wiem, ja nie slysze. Ale to nie jest scenariusz bit-perfect, to sytuacja, gdy nie ma po stronie DACa zadnej ingerencji w jitter i zadnej proby rekonstrukcji zegara. Cos, co nie jest juz norma dla wspolczesnych DAC, chyba ze jest tam ASRC w akcji, ale tu bit-perfect z zalozenia nie jest mozliwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 No ktoś to zmierzył i był. Więc nie wiem. Chyba nawet audio wyznacznik niemal Bóg dla niektórych ASR. Przeciez nie może się mylić. Ja się tym nie przejmuje , albo mi coś pasuje albo nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Gorliwi wyznawcy ASR sa rownie strawni co gorliwi wyznawcy krasnoludkow miedzy bitami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 21 minut temu, J4Z napisał: Ty, ale z tymi krasnoludkami to nie miejsce. Gdyby ktos w koncu zdradzil co sie do owych bitow przykleja, byloby latwiej o precyzje. Ale tu metafora dominuje, wiec skad bulwers? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts