Eltanianin Napisano 3 grudnia 2024 Napisano 3 grudnia 2024 (edytowany) 21 minut temu, Rafał S napisał: Muszę się pochwalić. Niedługo pobiję swój prywatny rekord dekady. Otóż od ponad dwu m-cy nie kupiłem ani jednej płyty. Grudzień jest długi, więc pewnie w końcu się złamię, ale żeby tak jeszcze ze dwa tyg. wytrzymać... Mija trzeci dzień grudnia, jak na razie kupiłem w tym miesiącu dwie płyty; "fizyczne CD" Zbigniew Preisner "Dekalog" Zbigniew Preisner "Podwójne życie Weroniki" ...i jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa w temacie tego kompozytora. W plikach mam prawie cały dorobek, ale kurde jednak z CD to brzmi lepiej niż z flaca, odtwarzanego z zaawansowanego wynalazku CA. Tak, piszę "zaawansowanego", bo mój CDek ma już 30 lat , ale nie da się ukryć, że gra lepiej. Rzecz jest w detalach, ale całokształt, już jest istotnie lepszy. Dlatego pewne tytuły chcę mieć na CD. Edytowano 3 grudnia 2024 przez Eltanianin Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 16:08 Napisano wczoraj o 16:08 Dnia 3.02.2024 o 20:16, MarcKrawczyk napisał: 11 x Depeche Mode 8 x Yello 8 x The Cure 8 x Roxy Music i Bryan Ferry 8 x Sade 8 x Maanam 6 x LedZeppelin 6 x Ultravox 6 x U2 6 x Sisters Of Mercy Tak było a po ponad roku tylko nieco lepiej… 12 x Yello 11 x Depeche Mode 9 x The Cure 8 x U2 8 x Roxy Music i Bryan Ferry 8 x Sade 8 x Maanam 6 x LedZeppelin 6 x Ultravox 6 x Sisters Of Mercy 2 Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 17:01 Napisano wczoraj o 17:01 (edytowany) Taki przegląd dla mnie samego dość zaskakujący 🤔 19x Pink Floyd 14x Metallica 11x Skalpel 10x Faith No More 9x Soft Machine 9x Nirvana 8x Santana 8x Hancock 8x Habakuk 8x RHCP 8x Rollins Band Edytowano wczoraj o 17:03 przez fp74 1 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano wczoraj o 18:14 Napisano wczoraj o 18:14 Czy powtórki się liczą? Np. wydanie niemieckie, hiszpańskie i japońskie, jako osobne pozycje? Odpisz, cytując
fp74 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu No raczej. Pytanie jest o plyty a nie tytuły. Wliczyłem 5 ciemnych stron księżyca, 3 nevermindy i 3 angeldusty... 😁 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) No nie panowie @fp74 @Highlander_now tak to nie działa, na początku @Rafał S ustalił, że chodzi o tytuły a nie o wersje płytowe… Edytowano 14 godzin temu przez MarcKrawczyk Odpisz, cytując
fp74 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Acha, to nie doczytałem. Musiałbym zrobić rewizję. Swoją drogą jak ktoś ma np 10 wydań jednego tytułu to też może to świadczyć o jakiejś formie zamiłowania czy wręcz kultu i być samo w sobie ciekawostką. Ale może też być dowodem poważnego schorzenia...😂 1 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Czyli: Jakiego wykonawcy macie najwięcej płyt tytułów? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Ja bym pozostał przy ilości płyt. Sprawdzimy, którzy tu obecni mają poważne schorzenia 😉 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Panowie, nie bądźmy drobiazgowi. Trzymajmy się tytułu, czyli liczby płyt. Tym bardziej, że różne wydania mogą się też różnić zawartością (jakieś bonusy itp.). Odpisz, cytując
Eltanianin Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Highlander_now napisał: Czyli: Jakiego wykonawcy macie najwięcej płyt tytułów? Jak, bym miał liczyć wydania elektroniczne (w plikach flac), to są terabajty, nawet, tego już nie kataloguję. Po prostu leży na 2 przepastnych dyskach, poukładane według: gatunek / wykonawca / tytuł. kiedyś podjąłem się, zliczenia tego, i utknąłem po pierwszym tysiącu tytułów, i już odpuściłem, bo momentami przybywało, prędzej, niż aktualizowałem spis 😛 W postaci fizycznej, to jest tego znacznie mniej. Fizycznie przybywa około 1-2 płyty / m-c. ale są to często powtórzenia tego co mam w plikach, bo chcę mieć konkretne albumy fizycznie. i są to wtedy CD. Inna sprawa, że wielu wykonawców, wydaje już tylko w postaci *flac.... Takżetenteges. W świat winyli, kiedyś próbowałem wejść, ale pewne zdarzenia losowe, tzn nie do końca zależne ode mnie, spowodowały, że temat winylu na razie obumarł. Kiedyś tu napisałem, czego mam fizycznie najwięcej, ale to się zmienia, choć, niezmiennie na podium pozostają chyba Tangerine Dream, Vangelisa i Przemysława Rudzia. ale to się zmienia bo dokupuję, więc, chyba nie ma sensu, np., co miesiąc tu aktualizować . Edytowano 10 godzin temu przez Eltanianin różne poprawki ;) Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu No to już nic nie wiem, czy to mam liczyć jako 4 albumy DS? i drugie pytanie, czy już szukać doktora? 1 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Jak nic nie boli, doktor nie jest potrzebny. Moze Ci postawic diagnoze I zaproponowac leczenie, które Ci się na pewno nie spodoba.😁 Odpisz, cytując
Eltanianin Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 15 minut temu, MarcKrawczyk napisał: No to już nic nie wiem, czy to mam liczyć jako 4 albumy DS? 15 minut temu, MarcKrawczyk napisał: ...żeby, chociaż inny stopień zachmurzenia był na okładkach..... Mam tylko jedną 😛 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowany) 28 minut temu, MarcKrawczyk napisał: No to już nic nie wiem, czy to mam liczyć jako 4 albumy DS? Licz tak, żebyś był szczęśliwszy. Edytowano 8 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Licz tak, żebyś był szczęśliwszy. To brzmi jak niezłe motto życiowe. Pomaga przy wypłacie, osobom wrażliwym na swój wiek, może być przydatne podczas urodzin, politycy już dawno je stosują - tam zawsze wszyscy są wygrani, tak to jakoś liczą po swojemu... 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts