Audio Autonomy Napisano 15 stycznia Autor Napisano 15 stycznia Zabrałem się za renowację kolumn, które pokazywałem ostatnio w wątku "Wasze systemy". Mam na nie pomysł i uznałem, że warto jest dać im drugą młodość Kolumny kryły w sobie całkiem fajne przetworniki. Największym zaskoczeniem była chyba wysokotonówka, która śmiało mogłaby być montowana w dużo droższych kolumnach. Zresztą całe kolumny brzmią wyjątkowo dobrze. Czarują średnicą i delikatnymi, nie kłującymi w uszy, wysokimi tonami. W środku obudowy schowana była też oczywiście zwrotnica. Oczywiście są tam też popuchnięte elektrolity, które wymienimy na nowe. Kabelki zamontowane na stałe zostaną zastąpione gniazdami na tylnej ściance. No i to co najbardziej czasochłonne, czyli poprawa stolarki: - nowa tylna ścianka (stara popękała podczas demontowania, więc damy coś co dodatkowo usztywni całą bryłę kolumny), - fornirowanie obudowy (oryginalna, sztuczna okleina nie wyglądała może źle, ale była już troszkę porysowana) Dam znać jak uda mi się to wszystko dokończyć 🤘 2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano Poniedziałek o 15:56 Autor Napisano Poniedziałek o 15:56 Paczuszki dostały nowy fornir. Wybarwiony wiśniową bejcą i wykończony woskiem. Wyszedł chyba całkiem przyjemny dla oka kolor. Jutro wycinam tylne ścianki, wymieniam kondy w zwrotce i będzie można składać to w całość 1 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano Czwartek o 17:33 Autor Napisano Czwartek o 17:33 Udało się skończyć rzutem na taśmę. Kolumny skończone i trafiają na licytację dla WOŚP Wszystkich chętnych zapraszam do licytacji. Cel szczytny, a kolumny są naprawdę fajne 👍😃 https://allegro.pl/oferta/kolumny-glosnikowe-karstadt-k3000-od-audio-autonomy-dla-wosp-18259754238 1 2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Ależ to pięknie wygląda. A śpiewa chyba jeszcze lepiej Hana Umami Red ❤️ 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 6 minut temu, Audio Autonomy napisał: Hana Umami Red Spojrzałem Grzesiek na cenę wkładki i nigdzie nie znalazłem informacji , że dorzucają gramofon Sikory. To pewnie niedopatrzenie co ? Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Hmmm, trzeba pogadać z producentem wkładki. Może dorzuci jakiś gramofon A tak na poważnie, to cena jest jaka jest. Tanio na pewno nie jest, ale całe szczęście są i tańsze modele Hany. A w audio to wiadomo, że przy wycenianiu produktów panuje zasada "sky is the limit" Odpisz, cytując
Recommended Posts