Audio Autonomy Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Zabrałem się za renowację kolumn, które pokazywałem ostatnio w wątku "Wasze systemy". Mam na nie pomysł i uznałem, że warto jest dać im drugą młodość Kolumny kryły w sobie całkiem fajne przetworniki. Największym zaskoczeniem była chyba wysokotonówka, która śmiało mogłaby być montowana w dużo droższych kolumnach. Zresztą całe kolumny brzmią wyjątkowo dobrze. Czarują średnicą i delikatnymi, nie kłującymi w uszy, wysokimi tonami. W środku obudowy schowana była też oczywiście zwrotnica. Oczywiście są tam też popuchnięte elektrolity, które wymienimy na nowe. Kabelki zamontowane na stałe zostaną zastąpione gniazdami na tylnej ściance. No i to co najbardziej czasochłonne, czyli poprawa stolarki: - nowa tylna ścianka (stara popękała podczas demontowania, więc damy coś co dodatkowo usztywni całą bryłę kolumny), - fornirowanie obudowy (oryginalna, sztuczna okleina nie wyglądała może źle, ale była już troszkę porysowana) Dam znać jak uda mi się to wszystko dokończyć 🤘 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts