Skocz do zawartości

Wrażenia z odsłuchu zestawu Pawła oraz transportu I-O Data Soundgenic HDL-RA4TB

Recommended Posts

Napisano
8 godzin temu, Rafał S napisał:

A z Pontusem II? Pamiętam, że jego też kiedyś słuchałeś i odbierałeś pozytywnie w porównaniu do Toppinga D90.

Zgadza się, ale Pontusa nie miałem, miał go mój kolega - słuchaliśmy go tylko z SOtM 200. U niego robiliśmy też to porównanie. D90 grała z PC, a potem z SOtM żeby wykluczyć źródło. Z obu grała gorzej od Pontusa, z SOtM troche lepiej niż PC

Napisano (edytowany)
12 godzin temu, Arko55 napisał:

myślę że zmiany takie jak podstawy źródła czyli transport, dac, oprogramowanie jest ważniejsze od kabelków

DAC na pewno. Ale jeśli chodzi o transport, to u mnie różnice były już marginalne. Kable potrafiły czasem więcej wnieść (szczególnie z poprzednim wzmacniaczem). Choć nie wykluczam, że gdybym miał lepszego DACa wtedy kiedy słuchałem transportów CD, to usłyszałbym większe różnice między nimi. Niestety nie miałem i nie mam możliwości szybkiego przełączania się między transportami (tylko jedno wejście koaksjalne w DACu), więc nie były to testy w rozumieniu Jarka. :)

Edytowano przez Rafał S