Leqo303 Napisano 29 listopada 2022 Napisano 29 listopada 2022 Poszukuje gramofonu do 1000 złotych. Ma mi grać w małym pokoju podczas pracy biurowej, gdzieś w tle. Co byście do tej ceny polecili? Może być używany. Odpisz, cytując
leonII Napisano 1 grudnia 2022 Napisano 1 grudnia 2022 Dnia 29.11.2022 o 20:50, Leqo303 napisał: Poszukuje gramofonu do 1000 złotych. Ma mi grać w małym pokoju podczas pracy biurowej, gdzieś w tle. Co byście do tej ceny polecili? Może być używany. A do czego to ma być podpięte? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 grudnia 2022 Napisano 1 grudnia 2022 Dnia 29.11.2022 o 20:50, Leqo303 napisał: Ma mi grać w małym pokoju podczas pracy biurowej, gdzieś w tle. Polecam streamer 😃 Przy drapaku się zamęczysz , co ok. 20 min. musisz odwrócić płytę to nie służy koncentracji 😃 Odpisz, cytując
Leqo303 Napisano 3 grudnia 2022 Autor Napisano 3 grudnia 2022 Dnia 1.12.2022 o 20:14, leonII napisał: A do czego to ma być podpięte? A to nie ma czegoś z wbudowanymi głośnikami? 😁 Dnia 1.12.2022 o 22:03, tomek4446 napisał: Polecam streamer 😃 Przy drapaku się zamęczysz , co ok. 20 min. musisz odwrócić płytę to nie służy koncentracji 😃 Nie ma czegoś takiego, ze po dojściu do końca płyty zaczyna od nowa? Głównie zależy mi żeby puścić cos klasycznego Odpisz, cytując
Rega Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 Kup sobie miniwieżę z CD. Będziesz miał mozliwości o których piszesz. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 9 minut temu, Leqo303 napisał: Nie ma czegoś takiego, ze po dojściu do końca płyty zaczyna od nowa? Głównie zależy mi żeby puścić cos klasycznego Automaty niektóre mają funkcję powtarzania. Mój Technics ma możliwość 8 krotnego. Tylko znudzi Ci się słuchanie w kółko tego samego. Drapak równa się czas...Jak piszą koledzy nie tędy droga. Odpisz, cytując
Leqo303 Napisano 3 grudnia 2022 Autor Napisano 3 grudnia 2022 Generalnie mimo wszystko chciałbym spróbować, jak nie zda egzaminu w pracy to przeniosę sprzęt do domu, być może jest to chwilowa fanaberia ale wychodzę z założenia ze jak nie spróbuje to się nie przekonam 😇 Dlatego pytanie czy w tych pieniądzach jest cos godnego uwagi, mieszkam w Krakowie i widziałem ze pewien sklep oferuje gramofony, wpadł mi w oko model Music Hall MMF-1.3, z tym ze jest to już prawie 2000. Odpisz, cytując
Chilli Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 Jeszcze wczoraj poleciłbym Ci Thorensa 165, bo był za 800zł niestety słowo klucz to był, bo widzę, że już sprzedany. Widzę, że celujesz w nowe produkty ale jeśli chcesz to przenieść do domu to może warto rozważyć coś bardziej "urokliwego" z ery analogowej 😉 Odpisz, cytując
Leqo303 Napisano 3 grudnia 2022 Autor Napisano 3 grudnia 2022 23 minuty temu, Chilli napisał: Jeszcze wczoraj poleciłbym Ci Thorensa 165, bo był za 800zł niestety słowo klucz to był, bo widzę, że już sprzedany. Widzę, że celujesz w nowe produkty ale jeśli chcesz to przenieść do domu to może warto rozważyć coś bardziej "urokliwego" z ery analogowej 😉 Rozważę każda opcje, również wychodząca lekko ponad budżet Odpisz, cytując
leonII Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 9 godzin temu, Leqo303 napisał: A to nie ma czegoś z wbudowanymi głośnikami? 😁 Nie ma czegoś takiego, ze po dojściu do końca płyty zaczyna od nowa? Głównie zależy mi żeby puścić cos klasycznego Pewnie są, ale nie sprecyzowałeś pytania stąd moje. W temacie analog all in one nie doradzę Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 grudnia 2022 Napisano 3 grudnia 2022 58 minut temu, Leqo303 napisał: Rozważę każda opcje, również wychodząca lekko ponad budżet https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-akai-ap006-direct-drive-CID99-IDRbQt3.html#2744ab0ff5 https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-dual-714-q-CID99-IDPSbbk.html#2744ab0ff5 Odpisz, cytując
Leqo303 Napisano 5 grudnia 2022 Autor Napisano 5 grudnia 2022 (edytowany) Troszkę się doedukowałem, i póki co sprzęt byłby podłączony do wzmacniacza Sony TA FE-520R i kolumn JAMO FC 6000. Będzie do współgrało z tym AKAI? Edytowano 5 grudnia 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 grudnia 2022 Napisano 5 grudnia 2022 4 godziny temu, Leqo303 napisał: ... sprzęt byłby podłączony do wzmacniacza Sony TA FE-520R i kolumn JAMO FC 6000. Będzie do współgrało z tym AKAI? Wg mnie warto by było w pierwszej kolejności zmienić kolumny (nawet zmniejszając budżet na gramofon), a potem wzmacniacz. Sprzedając to co masz i dopłacając kilkaset złotych robi już różnicę... Skoro zastanawiałeś się nad nowym gramofonem za 2 tysiące - to lepiej kupić coś sporo tańszego (ale firmowego i zadbanego) i mieć spore pole manewru na wzmacniacz i kolumny (całość - używana, bo na nowy będzie mało). Napisałeś wcześniej, że ma to grać w małym pokoju - jaka jest jego powierzchnia? Twoje Jamo to przecież średniej wielkości podłogówki. Pozdrawiam PS. To co masz zagra z AKAI - bo potrzebujesz preamp gramofonowy we wzmacniaczu, a Twój Soniak to ma. Odpisz, cytując
Leqo303 Napisano 6 grudnia 2022 Autor Napisano 6 grudnia 2022 (edytowany) Zmieniłem koncepcje i będzie grało w salonie o powierzchni 32m2. Będę sprzęt dokupowali pokolei, w związku z czym najpierw szukam gramofonu do tych ~2000zl, a potem będę zmieniał resztę sprzętu. Oczywiście sprzęt używany wchodzi w grę. Edytowano 6 grudnia 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując
Recommended Posts