Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jak w tytule jaki będzie dobry wzmacniacz do focal aria 906? Obecnie mam emotive pt1+a2 i mam wrażenie ze niezbyt się zgrywają, brakuje mi dociążenia dźwięku. Słucham metal/rock. 18m2. Jest mega szczegółowo ale jakoś brakuje mi w tym wszystkim kopa.

Napisano

W przypadku Focali Aria 906 proponuję wziąć pod uwagę wzmacniacz o muzykalniejszym charakterze brzmienia, który będzie przy tym dynamiczny i precyzyjny tym bardziej jak słuchasz rocka czy metal. 

Posłuchaj koniecznie Atolla IN100 Signature, który dociąży brzmienie i bez najmniejszego problemu poradzi sobie z kontrolą basu. Alternatywą mogłaby być Rega Elex R, która zagra muzykalniej i przestrzenniej. 

Jeśli masz możliwość to zapraszam na odsłuch w naszym salonie ;) 

Napisano

no własnie najbardziej myślę nad tym magnatem ma 900, kiedyś miałem mr 780 i podobało mi się jego granie. Muszę miec pokrętła bo jak słucham starszych płyt to lubię sobie dostroic brzmienie  żeby brzmiały lepiej

Napisano

Niestety też są zapowiedziane. 

Magnat MA900 to także ciekawy wzmacniacz pod Arie ale w dalszym ciągu stawiałbym na Atolla :)

Koniecznie posłuchaj także coś od Vincenta. Nie będzie taka precyzja jak w przypadku Atolla ale barwa będzie jeszcze lepsza.