Luc Adams Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Jak w tytule jaki będzie dobry wzmacniacz do focal aria 906? Obecnie mam emotive pt1+a2 i mam wrażenie ze niezbyt się zgrywają, brakuje mi dociążenia dźwięku. Słucham metal/rock. 18m2. Jest mega szczegółowo ale jakoś brakuje mi w tym wszystkim kopa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 W przypadku Focali Aria 906 proponuję wziąć pod uwagę wzmacniacz o muzykalniejszym charakterze brzmienia, który będzie przy tym dynamiczny i precyzyjny tym bardziej jak słuchasz rocka czy metal. Posłuchaj koniecznie Atolla IN100 Signature, który dociąży brzmienie i bez najmniejszego problemu poradzi sobie z kontrolą basu. Alternatywą mogłaby być Rega Elex R, która zagra muzykalniej i przestrzenniej. Jeśli masz możliwość to zapraszam na odsłuch w naszym salonie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 7 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Dodam może że lubię miec pokrętła, myślałem nad magnatem ma 900, czy to bedzie dobre rozwiązanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Polecam sprawdzić połączenia z Exposure 2010S2D Amp z tym wzmacniaczem większość kolumn dostaje dodatkowego życia, bardzo dobra dynamika, niskie tony bardzo dobrze kontrolowane i potrafiące nieźle kopnąć kiedy trzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Jak Focal to chyba z Nadem. Może ten mały skrzat C338? Przy okazji ma chromcasta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Focal z Nowym NADem? Z 338? Serio? Ja powiem absolutnie nie. Jeśli NAD to tak le starsze seriie 375. Tym kolumnom trzeba cieplejszego dociążenia dołu i łagodniejszej góry. Musical Fidelity, Magnat MA 900 czy Atoll IN 100 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Mi też Atoll in100 zawsze do Arii pasował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 8 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 no własnie najbardziej myślę nad tym magnatem ma 900, kiedyś miałem mr 780 i podobało mi się jego granie. Muszę miec pokrętła bo jak słucham starszych płyt to lubię sobie dostroic brzmienie żeby brzmiały lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Vincent SV-500 Vincent SV-227MK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Też zwróciłbym uwagę na Magnata, to się fajnie zgrywa a i Magnat jeszcze jakoś z głową wyceniony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Dokładnie. Poluj na niego zanim podwyżka na Magnata / Heco Cie dosięgnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Dokładnie. Poluj na niego zanim podwyżka na Magnata / Heco Cie dosięgnie. Piotr Magnat też będzie mieć takie podwyżki jakie mówili o Heco ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Niestety też są zapowiedziane. Magnat MA900 to także ciekawy wzmacniacz pod Arie ale w dalszym ciągu stawiałbym na Atolla Koniecznie posłuchaj także coś od Vincenta. Nie będzie taka precyzja jak w przypadku Atolla ale barwa będzie jeszcze lepsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Cześć, bardzo udanym kompanem dla Arii jest Unison serii Unico, spójrz na model Primo. Na pewno fajnie dociąży brzmienie. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 10 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 dzieki za propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dnia 9.12.2022 o 09:43, Michał Gałązka napisał: Magnat też będzie mieć takie podwyżki jakie mówili o Heco ? Ta sama firma, ten sam dystrybutor. nie może być inaczej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dobrze, że skompletowałem sprzęt miesiąc temu i dzięki @Piotr Sonido za wielodniowe konsultacje Bo coś czuje, że mój budżet nie dźwignąłby noworocznych cen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2022 nie ma sprawy. Chętnie pomogłem Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts