Mikelas76 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Dnia 12.03.2024 o 21:49, marcinmarcin napisał: Na razie zmieniłem wzmacniacz, źródło I daca.... jest całkiem całkiem A co tam teraz masz Marcinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 22 minuty temu, Mikelas76 napisał: A co tam teraz masz Marcinie? W sumie stopka na ten moment aktualna... 🙂 Proximy zostały, Arcama zastąpił Sugden, Claretta Qutest, a Usbridge signature zostal zastąpiony przez SOtM 200 neo. Gram dalej z Mconnect. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 2 godziny temu, marcinmarcin napisał: W sumie stopka na ten moment aktualna... 🙂 Proximy zostały, Arcama zastąpił Sugden, Claretta Qutest, a Usbridge signature zostal zastąpiony przez SOtM 200 neo. Gram dalej z Mconnect. No kurde Marcin, a tak niedawno czytałem, że Clareta jest TheBest 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 24 minuty temu, DiBatonio napisał: No kurde Marcin, a tak niedawno czytałem, że Clareta jest TheBest 😉 Gra super, ale z Sugden Qutest mi się zgral idealnie... 😁 No i ślubu z nim nie brałem 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca (edytowany) 14 minut temu, marcinmarcin napisał: Gra super, ale z Sugden Qutest mi się zgral idealnie... 😁 No i ślubu z nim nie brałem 😉 Do Sotma i Qutesta zasilacze liniowe rzecz jasna ? 😉 Edytowano 15 marca przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca 23 minuty temu, DiBatonio napisał: Do Sotma i Qutesta zasilacze liniowe rzecz jasna ? 😉 Oczywiście. Sotma kupiłem z 9V Muzg Audio i jest super. Do Qutest porównuje 5V PD Creative z Muzg Audio i oba świetnie grają. Qutest z chińskim zasilaczem stracił pazura. Polskie zasilacze rules... 🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca (edytowany) 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Oczywiście. Sotma kupiłem z 9V Muzg Audio i jest super. Do Qutest porównuje 5V PD Creative z Muzg Audio i oba świetnie grają. Qutest z chińskim zasilaczem stracił pazura. Polskie zasilacze rules... 🙂 Marcin, Ty te zasilacze nakarm dobrymi zasilającymi, będzie jeszcze większą bajeczka 🤭 Edytowano 15 marca przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca 17 godzin temu, marcinmarcin napisał: SOtM 200 neo Sprobuj moze innego streamera. Ten sotm troche slabiej kontroluje niskie. U mnie to wyraznie bylo slychac. Koledze, wlascicielowi tego sotma, cos sie nie podobalo jeszcze na srednicy. Kupil ifi zen stream. Gra to neutralnie i bez nalecialosci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 marca Udostępnij Napisano 16 marca (edytowany) 2 godziny temu, Mikelas76 napisał: Kupil ifi zen stream. Gra to neutralnie i bez nalecialosci. Może kwestia ustawień Sotm i wersji softu, ale robiliśmy kiedys u kolegi bezpośrednie porównanie Ifi zen stream jak go mialem na testach, właśnie z Sotm 200 neo plus Muzg. Zen się nawet nie zbliżył. Po USB było dużo gorzej, po coax grał już sporo lepiej, ale dalej gorzej od Sotm. Do tego stary nieaktualizowany soft i mnóstwo problemów technicznych. U mnie Sotm na razie zagrał najlepiej z wszystkiego co miałem ... Edytowano 16 marca przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Dnia 16.03.2024 o 10:49, Mikelas76 napisał: Kupil ifi zen stream. Gra to neutralnie i bez nalecialosci. Dzisiaj mialem w koncu okazje posluchac u mnie w systemie rzeczonego ifi zen stream. Jestem bardzo zaskoczony jak to zagralo. Transport bardzo neutralny, zywy energiczny i przede wszystkim bardzo detaliczny. Wydaje sie ze po jasniejszej stronie to gra. (uppss, prezciez transporty nie graja 😉). Nizsze partie maja zejscie. Do porownani mialem tez dwojakie zasilanie tj. liniowe PD Creative i ifi ipower x. Obstawialem ze liniowe PD zje impulsowe ifi na sniadanie. A tu zdziwko. Na ifi bylo trochę bardziej gladko, a moze na PD Creative zbyt szorstko? 🤔😉. Gdybym mial wybrac to chyba zostalbym przy ipower x. Generalnie spore zaskoczenie, za niespelna 2000 zl mozna miec fajny detaliczny transport bez zadnego zamulania. To sie moze fajnie zgrywac z lampami lub z cieplo grajacymi wzmacniaczami czy tez paczkami. Moj m1t zagral w porownaniu do ifi cieplej i ciut ciut mniej detalicznie. Mozna powiedziec ze analogowo. Moglbym nawet miec taki transport, ale mam m1t i niech tak zostanie. Na razie. Wg. opinii innego kolegi posiadajacego ifi zen stream, lumni u2 mini gra jeszcze bardziej detalicznie. To by mi juz chyba nie odpowiadalo. Ale zawsze trzeba to samemu sprawdzic. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Dnia 23.03.2024 o 21:12, Mikelas76 napisał: Moj m1t zagral w porownaniu do ifi cieplej i ciut ciut mniej detalicznie. Mozna powiedziec ze analogowo. U mnie podobnie wypadło porownanie usbridge signature do Sotm. Ale że mam teraz A klasowego Sugdena, lepiej sie wpasowal i został jasniejszy Sotm, a usbridge wisi na sprzedaż. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts