kamil0608 Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Witam Poszukuje amplitunera do głośników Maudio Hcs 9900 MKII. Amplituner musi być przynajmniej 5.1 i posiadać bluetooth. Na tym mi zależy. W 90% będę słuchał muzyki reszta to radio i kino domowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 (edytowany) @kamil0608 głośniki kiepskie, do wyboru masz: Denon s660 albo yamaha RX-v4a. Ewentualnie Onkyo TX-NR6100. Proponuje dorzucić do nich subwoofer by chociaż troszkę poprawić muzykę. Edytowano 11 stycznia 2023 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Dorzuć parę stówek i wybierz najnowszy Onkyo TX-NR5100. To bardzo przyzwoity dźwiękowo i nowoczesny amplituner, pierwsze dostawy już w tym tygodniu. To moim zdaniem najlepsza opcja, bardzo przyszłościowa. Natomiast kolumny masz niestety bardzo kiepskie, pomyśl w przyszłości o zmianie. Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Bardzo słabe kolumny. wybierz coś uzywanego. Szkoda pakować sie w nowy sprzet. Szkoda kasy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil0608 Napisano 13 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 A co myślicie o kolumnach jamo e350 + center i sorroundy wharfedale wh-2. A amplituner wolę nowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 E350 - słabo... To już lepiej w porównywalnej cenie coś z niedrogich Magnatów czy Heco. Jaką masz powierzchnię, bo o ty nie napisałeś? Co do Jamo - to poszukaj np. Jamo E875 lub 870, a co najmniej E855/E850. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Dalej słabo. Nie wiem czy znajdziesz amplituner tak strikte w cenie 3K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Dnia 11.01.2023 o 22:06, lolekdrugi napisał: Denon s660 albo yamaha RX-v4a. Ewentualnie Onkyo TX-NR6100. Widzę, że trzeba update. Rx-V4A był za 3047 i poszedł, nowy. Obecnie najtaniej jest za 3190,- czyli trochę przekracza budżet ale mniej niż 5%. Jednak Denon S660 nie przekracza, w oficjalnym sklepie Denona jest dostępny za 2999,- Onkyo to nieporozumienie cenowe obecnie może, złą cenę widziałem. Z innych modeli jeszcze jest Sony STR-DH790 za 2499,- w sklepie Sony Centre oraz na Allegro. Wszystkie wymienione przeze mnie sprzęty są nowe i spełniają poniższe wymagania: Dnia 11.01.2023 o 18:45, kamil0608 napisał: Amplituner musi być przynajmniej 5.1 i posiadać bluetooth. Zatem nie rozumiem całkowicie poniższego stwierdzenia: 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Nie wiem czy znajdziesz amplituner tak strikte w cenie 3K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 1 godzinę temu, lolekdrugi napisał: Sony STR-DH790 za 2499 To zanim go weźmiesz pod uwagę to sprawdź z którego roku jest ta konstrukcja. Pomogę Ci, 2018. Do tego brak ethernet, brak wifi, tylko bluetooth. Zaciski sprężynowe. Czasem jest gdzieś dostępny Onkyo TX-SR494, funkcjonalność zbliżona. Litości, jest 2023. 1 godzinę temu, lolekdrugi napisał: Denon S660 Denon AVR-S660H. Najtańszy z najnowszych. Ale jest, ma na pokładzie to co trzeba, są funkcje sieciowe, jest HEOS. Jak poszukasz to nawet trochę taniej go znajdziesz jak za 3000zł. Ale to nadal najtańszy sprzęt, bądź świadom z czym się to wiąże. Mała ciekawostka, jak w zeszłym roku Denon go prezentował to sugerowana sena detaliczna wynosiła 2399zł. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Widziałem na Olx Marantz NR 1508 Wspiera wszystko , co potrzebujesz. Reszta $ na sub , który jest bardzo ważny w każdym systemie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 33 minuty temu, Butler napisał: To zanim go weźmiesz pod uwagę to sprawdź z którego roku jest ta konstrukcja. Pomogę Ci, 2018. Do tego brak ethernet, brak wifi, tylko bluetooth. Zaciski sprężynowe. Czasem jest gdzieś dostępny Onkyo TX-SR494, funkcjonalność zbliżona. Litości, jest 2023. ok nie sprawdziłem dokładnie ale op nie pisał nic o dostępie do sieci. Jest BT, zaciski są tylko na tyły chociaż fakt, kłuje w oczy. Jednak ten TX-SR494 też nie jest taki super, również zaciski i również brak sieci. Czyli tylko ten Denon pozostaje niestety ewentualnie dopłacić te kilka % do RX-V4A. 26 minut temu, maciek72 napisał: Wspiera wszystko , co potrzebujesz. Dnia 13.01.2023 o 19:40, kamil0608 napisał: A amplituner wolę nowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 (edytowany) 7 minut temu, lolekdrugi napisał: Jednak ten TX-SR494 też nie jest taki super, również zaciski i również brak sieci. Dokładnie tak. 7 minut temu, lolekdrugi napisał: Czyli tylko ten Denon pozostaje niestety ewentualnie dopłacić te kilka % do RX-V4A. Poruszając się w rejonach 3000zł, tak to wygląda. Jeszcze jedno. Są to świeże, ale bardzo podstawowe modele i mają tylko 5 kanałów. Atmosa z nimi nie zrobisz. Edytowano 16 stycznia 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Przed chwilą, Butler napisał: Poruszając się w rejonach 3000zł, tak to wygląda. Jeszcze jedno. Są to świeże modele i mają tylko 5 kanałów. Atmosa z nimi nie zrobisz. ale To nie pisz do mnie, bo ja to wiem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil0608 Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Podsumowując w kwocie około 3 tysiące najlepszym wyborem jest Denon AVR-S660H i Yamaha rx-v4a. Jeżeli chodzi o głośniki to jestem świadomy że nie są super, ale w tym momencie głośniki mam, a amplituner jest uszkodzony tak że juz nie opłaca się go naprawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 1 godzinę temu, kamil0608 napisał: najlepszym wyborem jest Denon AVR-S660H i Yamaha rx-v4a. Nie najlepszym. Raczej jedynym wyborem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Jesli jeszcze jest 660 bo ona juz zostaje wyprzedawana to warto, Jesli masz Yamahe 4A to też. Ja wolę brzmienie Yamahy ale to już indywidualna kwestia i oba uceniam na ten sam poziom. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts