Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Tomasz S.

Recommended Posts

23 godziny temu, terracan1929 napisał:

W Topach promocja na AS-1200. Zarówno czarny jak i srebrny do nabycia za 9999 zł.

Z Niemiec ta Yamaha AS-1200 do kupienia za ok 8200 zł z wysyłką.

https://www.thomas-electronic-online-shop.de/yamaha-a-s1200-stereo-vollverstaerker-schwarz

Edytowano przez mcc64@wp.pl

1 godzinę temu, mcc64@wp.pl napisał:

No ok. Wiem o tym, ale u nas ta cena to okazja. Jednak zakup u nas w kraju, to bezpieczniejsza transakcja przy ewentualnych zwrotach, reklamacjach etc.

Ale to też jest punkt wyjścia doi kolejnych negocjacji.

Ja, gdy kupowałem obecny wzmacniacz, powołałem się na niemieckie ceny i urwałem kilka tysięcy złotych....

Edytowano przez terracan1929

24 minuty temu, terracan1929 napisał:

No ok. Wiem o tym, ale u nas ta cena to okazja. Jednak zakup u nas w kraju, to bezpieczniejsza transakcja przy ewentualnych zwrotach, reklamacjach etc.

Ja, gdy kupowałem obecny wzmacniacz, powołałem się na niemieckie ceny i urwałem kilka tysięcy złotych....

Płacisz 2 tysiące mniej a przy ewentualnej reklamacji zapłacisz 50zł więcej za kuriera. Nie wiem dlaczego kupno w kraju to bezpieczniejsza transakcja?

Osobiście miałem styczność z serwisem Yamahy w pl i nawet wolałbym coś na gwarancję wysyłać za granicę ale to już inna historia.

ok, to tu masz jeszcze taniej, przy dzisiejszym kursie 7436 zł.....

https://jp.yamaha.com/products/audio_visual/hifi_components/a-s1200/index.html

13 minut temu, mcc64@wp.pl napisał:

Osobiście miałem styczność z serwisem Yamahy w pl i nawet wolałbym coś na gwarancję wysyłać za granicę ale to już inna historia.

Też miałem styczność i zgadzam się.

Tym niemniej zawsze lepie kupić u nas niż za granicą. A jeśli zbijasz cenę z 9999 miast z 12490 zł to jest Ci łatwiej,....

Wiem z doświadczenia. I dlatego zamieściłem info o promocji w ThF.

Edytowano przez terracan1929

2 minuty temu, terracan1929 napisał:

ok, to tu masz jeszcze taniej, przy dzisiejszym kursie 7436 zł.....

https://jp.yamaha.com/products/audio_visual/hifi_components/a-s1200/index.html

I nie ma dodatkowych opłat typu cło albo vat? Ciekawe... Nie chce już zaśmiecać wątku, więc jak chcesz to kup w PL, nikt nie broni.

I żeby nie było kolejnego pustego posta z dyskucją w wątku o promkach to:

Focal CUB Evo czarny za ok 1 040  PLN, wysyłka free jak ktoś się nie boi kupić z Francji:

https://pl.homecinesolutions.fr/p/16608-focal-cub-evo-czarny

1 minutę temu, mcc64@wp.pl napisał:

więc jak chcesz to kup w PL, nikt nie broni.

Kiedyś kupiłem i miałem AS1200. Sprzedałem i  już nie mam.

1 minutę temu, mcc64@wp.pl napisał:

nikt nie broni.

Jeśli łaskawie nikt mi nie broni, to kupuję w PL. Po wcześniejszych negocjacjach......

ps.

To jest dział o promocjach. I taką promocje zamieściłem. Wyjechałeś z cenami za granicą....

Jeśli dla Ciebie te kilkaset zł to furmanka pieniędzy, to może powinieneś zmienić robotę....

@terracan1929 

Koledze @mcc64@wp.plchodziło zapewne o to, że Twoja wrzutka oferty z Japonii z komentarzem "to tu masz jeszcze taniej" była trochę nie miarodajna, delikatnie mówiąc. Dolicz cło, VAT, koszty przesyłki, bankowy przelicznik waluty, inne niespodzianki... i wyjdzie drożej, niż w Topie.

Edytowano przez tomasz1w

3 minuty temu, bulbulator1 napisał:

Generalnie zauważyłem, że krajowych okazji nie ma sensu postować, bo na 99% gdzieś u Helmuta czy innego Jean-Pierra będzie taniej. Taki mamy klimat. 

Generalnie tak, ale np. w Topie niektóre zabawki bywają w najlepszych cenach. Oczywiście nie zawsze, ale jak kupowałem Bluesounda, była promka, to akurat nigdzie nie znalazłem lepiej, a przeszukałem idealo.de itp. strony.

Do tego indywidualny rabat w salonie i wyszło całkiem dobrze;)

2 godziny temu, mcc64@wp.pl napisał:

Płacisz 2 tysiące mniej a przy ewentualnej reklamacji zapłacisz 50zł więcej za kuriera. Nie wiem dlaczego kupno w kraju to bezpieczniejsza transakcja?

W razie awarii nasz serwis podejmuje naprawy Yamahy zakupionej w Europie. Jeśli numer seryjny będzie zgodny, a nie "lewy" to nie powinno być problemu. Ważne jest, kto jest sprzedającym, czy to autoryzowany diller/dystrybutor.

Dnia 29.03.2025 o 17:06, terracan1929 napisał:

W Topach promocja na AS-1200. Zarówno czarny jak i srebrny do nabycia za 9999 zł.

Zaczyna być lepiej. Ale chyba nadal w Niemczech taniej? Czy już nie?

13 godzin temu, mcc64@wp.pl napisał:

https://www.thomas-electronic-online-shop.de/yamaha-a-s1200-stereo-vollverstaerker-schwarz

A no właśnie.

12 godzin temu, terracan1929 napisał:

true

9 godzin temu, bulbulator1 napisał:

Generalnie zauważyłem, że krajowych okazji nie ma sensu postować, bo na 99% gdzieś u Helmuta czy innego Jean-Pierra będzie taniej. Taki mamy klimat. 

niestety ten trend jest niepokojący ostatnio.

9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

W razie awarii nasz serwis podejmuje naprawy Yamahy zakupionej w Europie. Jeśli numer seryjny będzie zgodny, a nie "lewy" to nie powinno być problemu. Ważne jest, kto jest sprzedającym, czy to autoryzowany diller/dystrybutor.

Dokładnie bo Yamaha ma europejską Gwarancję.

Dla Was plusik dla serwisu.... różnie.

12 godzin temu, terracan1929 napisał:

ps.

To jest dział o promocjach. I taką promocje zamieściłem. Wyjechałeś z cenami za granicą....

Jeśli dla Ciebie te kilkaset zł to furmanka pieniędzy, to może powinieneś zmienić robotę....

Nie mam ani furmanki ani roboty ale Ty za to możesz siąść na swoją furmankę i pojechać "za granicę" to się przekonasz że nie jest tak strasznie. 

Jak ktoś jeszcze ma furmankę :)

Monitor Audio Bronze 200 kolumny podłogowe PARA i to z PL za 2100 zł

https://www.audiosystem.com.pl/produkty/bronze-200-6g/

Edytowano przez mcc64@wp.pl