slaw0001 Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 https://www.audioholics.com/audio-technologies/dirac-live-active-room-treatment-dsp-room-eq-spring-201823 Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 To teraz pytanie kto dostanie Diract ART. Onkyo nadal nie dostało DLBC z tego co mi wiadomo. Dodatkowe pytanie to kiedy Dirac ogarnie coś takiego jak Audyssey Dynamic Volume/Ypao Volume/Dolby Volume. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 31 stycznia 2023 Napisano 31 stycznia 2023 Nie wygląda żeby DIRAC miał w planach coś takiego. To będzie w tych topowych procesorach raczej jak wspomniany STORM. Może w Arcamie z czasem. Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano wczoraj o 08:28 Napisano wczoraj o 08:28 Tymczasem od października ponoć weszło oprogramowanie DIRAC ART dla amplitunerów DENON i MARANTZ, które mają 4 wyjścia na suby. Ciekawe co dalej i jak to się przekłada na niskie rejestry w całym KD. U nas w PL jak na lekarstwo opinii jakie korzyści przyniósł upgrade np. do DLBC. A tutaj prawdopodobnie trzeba będzie mieć najpierw DLBC potem ART. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 08:43 Napisano wczoraj o 08:43 (edytowany) DLBC potrzebujesz do ART tylko jak masz wiecej niz 1 suba (albo suba w ogóle, jest informacja na stronie Diraca). Wrzuciłem tez info o tym do wątku nt Diraca. Informacji na grupach w sieci jest sporo btw. Edytowano wczoraj o 08:47 przez PanKlor Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 09:19 Napisano wczoraj o 09:19 "NOTE: In order to use ART in a speaker system which includes subwoofers, you will also need the Bass Control license (no subwoofers = no Bass Control license needed)." Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Tak, w paczkach wychodzi taniej. Edytowano 13 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 31 minut temu, Piotr Sonido napisał: To trzeba kupić te 3? 😧😧😧 Grubo! Odpisz, cytując
Butler Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Ludzie wydają o wiele większe pieniądze na okablowanie gdzie efekt finalny często jest dyskusyjny. Tu mamy coś co realnie wprowadza progres w zaawansowanych systemach kina. Także czy grubo...? Moim zdaniem adekwatnie. Edytowano 12 godzin temu przez Butler 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Proponuję sprawdzić ile trzeba wydać pieniędzy na pułapki basowe i inne ustroje akustyczne, które dodatkowo trzeba mieć gdzie ustawić. Może nie jest tanio ale można zrobić to samemu w domu, bez konieczności zatrudnienia speca od akustyki. Edytowano 11 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Dnia 30.01.2023 o 14:35, lolekdrugi napisał: To teraz pytanie kto dostanie Diract ART. Onkyo nadal nie dostało DLBC z tego co mi wiadomo. Dodatkowe pytanie to kiedy Dirac ogarnie coś takiego jak Audyssey Dynamic Volume/Ypao Volume/Dolby Volume wiem ze minęło dużo czasu ale podtrzymuję ze takie coś byłoby fajne. 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: To trzeba kupić te 3? Jak jest standardowy Dirac na pokładzie (chyba Room Correction) i tylko jeden subwoofer to może da się kupić tylko ART? edit: właśnie zauważyłem że wymaga Bass Control. Kurczę. to ja teraz na złość skonstruuję DIY ultra nisko schodzące kolumny każda z monoblokiem 500W i zejściem do 20Hz, a subwoofera brak! I kupię tylko ART. Edytowano 4 godziny temu przez Gumowe Ucho 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts