araqo Napisano 16 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2007 Czy słyszeliście o jakiś wzmacniaczach/wieżach, które można podłączyć do dysku twardego i z niego odtwarzać muzykę? Wiem, że jest sporo urządzeń z USB, ale czy one potrafią pracować z dużym dyskiem (jakaś przelotka?) bo w opisach są na ogół tylko pendrive. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 maja 2007 Udostępnij Napisano 17 maja 2007 Zainspirowany tym tematem, podłączyłem do mojej nagrywarki DVD z wejściem USB, poprzez odpowiednią przelotkę, dysk HDD z kilkoma MP3. Urządzenie wykryło podłączony napęd, oraz zawarty katalog z MP3. Bez problemu odtworzył zawarte na dysku nagrania. W instrukcji pisze tylko o pendrive i aparatach foto. Podłączałem niedawno czytnik kart SD na USB, i również odtwarzał nagrania z karty SD 512MB. Możnaby przypuszczać, że w wieżach z wejściem USB też dałoby się odtwarzać nagrania z dysku HDD, ale to już trzeba sprawdzić na konkretnym modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2007 Udostępnij Napisano 17 maja 2007 sa juz wypuszczane sprzety razem z dyskami twardymi..podchodzace juz pod 500GB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 maja 2007 Udostępnij Napisano 17 maja 2007 Masz na myśli Sony RDR-HXD1070 z dyskiem 0,5 TB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2007 Udostępnij Napisano 17 maja 2007 hmmm ni wiem czy akurat to Sony...ale mam katalog bodajze PIoneer Polska i tam sa z tym,ze sa to typowe nagrywarki..ale obslugjące juz wlasnie dyski ok 0,5 terrabajta:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araqo Napisano 18 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2007 Dziękuję za test! To nagrywarki DVD, zależy mi bardziej na sprzęcie muzycznym ew. KD. Po cichu najbardziej liczę na to, że nowe Piano Crafty będą z USB, byłaby to rewelacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 maja 2007 Udostępnij Napisano 18 maja 2007 Jest to już kwestia nieodległego czasu. Dość ciekawy zestaw k/d wypuścił LG o symbolu J10HD. Połączenie wieży stereo, DVD z dyskiem HDD 80GB i USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baton Napisano 23 maja 2007 Udostępnij Napisano 23 maja 2007 A może jakiś grajek sieciowy podłączony do wieży, Netgear, Slimdevices? Drogie, ale jakość rewelacyjna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 maja 2007 Udostępnij Napisano 23 maja 2007 Mam tuner satelitarny Humax PVR-8000 z dyskiem 120GB . Nagrałem trochę muzyki z radia satelitarnego, menu pokazuje, że to MP3 i odtwarzam to sobie czasem przez amplituner KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byk Napisano 24 maja 2007 Udostępnij Napisano 24 maja 2007 Są takie wieże Hitachi AMR-135 i AMR-140 z odtwarzaczem z twardym dyskiem. Dość tani sprzęt tylko z przeglądaniem, przewijaniem albumów tam jakieś problemy były... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 25 maja 2007 Udostępnij Napisano 25 maja 2007 Dokładnie są! dysk 40GB pakujesz 1000 mp3 i jedziesz po kolei, bo zarządzać tym nie ma za bardzo jak, na imprezy ideał - napijmy się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts