stach_s Napisano 30 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2023 (edytowany) Ogłaszam zbiórkę na chętnych do rodzinki Deezer'owej. 36 ziko/m-c dzielone na 6 kont. Chyba, że ktoś już korzysta z planu family w Deezer (naturalnie wyłącznie jakość HiFi), wtedy z dziką rozkoszą dołączę... Edytowano 30 kwietnia 2023 przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 1 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2023 Nikt nie lubi Deezera??? 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 1 maja 2023 Udostępnij Napisano 1 maja 2023 8 godzin temu, stach_s napisał: Nikt nie lubi Deezera??? 🙄 Lubię, cenię za dużą ilość tego co mi odpowiada, ma w miarę jakość HiFi, choć jak i np. na Tidalu wiele nagrań jest popsutych przez współczesną manię miksowania na maks, posiadam w rodzinie. Przynajmniej do końca roku. Być może zrezygnuję w ogóle ze strumieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 Ja też lubię, korzystam od lat. Ale sam. Rodzinę mam w Spotify Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 O, zupełnie jak ja. Rodzina odmówiła zmiany Spotify. W sumie dobrze, że ktoś zapewnia stabilność w życiu 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2023 No proszę, a ja od małżonki ostatnio usłyszałem, że nudno byłoby gdybym nie zmieniał co raz to sprzętu, apek sterujacych albo serwisów z muzyką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon84 Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Dnia 30.04.2023 o 20:05, stach_s napisał: Ogłaszam zbiórkę na chętnych do rodzinki Deezer'owej. 36 ziko/m-c dzielone na 6 kont. Chyba, że ktoś już korzysta z planu family w Deezer (naturalnie wyłącznie jakość HiFi), wtedy z dziką rozkoszą dołączę... Witam jestem zainteresowany kontem Deezer Family jak by co 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Tak się zastanawiam @Misiu.Misiu czy w wątku Tidal Family i Spotify family też wyraziłeś już swoją dezaprobatę? Bo tam jakoś propozycje współdzielenia kont pojawiają się nagminnie w co drugim wpisie, a oburzenia brak 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 (edytowany) 17 minut temu, Misiu.Misiu napisał: Konto na Deezer kosztuje od 21,99 zł minus 25% przy opłaceniu na rok z góry (czyli, ok. 16,50 zł/m)! Najtańsza platforma na rynku. Więcej wydajesz na papierosy.😉 Pierwsze primo - ja nikomu nie zaglądam do kieszeni i nie oceniam. To co zaproponowałem nie jest zgodne z regulaminem platformy i owszem, może także nieetyczne, ale do cholery nie jest przestępstwem, a nawet wykroczeniem - KPK nie notuje takich czynów. Już jeden taki był który straszył mnie konsekwencjami, dupa mi ze śmiechu odpadła Drugie primo 😜 - czy my się znamy??? Skąd wiesz ile i czy w ogóle wydaję na papierosy??? Edytowano 12 maja 2023 przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 17 minut temu, Misiu.Misiu napisał: Tak. 👍 Ojej, to ujawnij się proszę... albo dalej bawmy się w podchody Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 12 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2023 @J4Z co to za Misiek?? Podobno się znamy, ale ujawnić się nie chce.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Pewnie jakiś komediant 😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Dnia 1.05.2023 o 20:14, Highlander_now napisał: Być może zrezygnuję w ogóle ze strumieni. Strumieniowanie jest obecnie tak tanie, że warto mieć dostęp do przynajmniej jednego serwisu chociażby nawet tylko po to aby móc sprawdzić czy dana płyta zawiera materiał warty zakupu nośnika. Ile bym dał aby mieć taką możliwość jako nastolatek chłonący wówczas muzykę hurtowo… Trzeba było wówczas pożyczać lub kupować… Trochę się już przyzwyczailiśmy i nie doceniamy w jakich rewelacyjnych czasach przyszło nam żyć. Jeżeli miałbym wybrać czasy bez streamingu i „loudness war” czy obecne ze streamingiem i z „loudness war” to bez zmrużenia oka biorę ten drugi zestaw;) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 11 godzin temu, sonique napisał: Strumieniowanie jest obecnie tak tanie, że warto mieć dostęp do przynajmniej jednego serwisu chociażby nawet tylko po to aby móc sprawdzić czy dana płyta zawiera materiał warty zakupu nośnika. Ile bym dał aby mieć taką możliwość jako nastolatek chłonący wówczas muzykę hurtowo… Trzeba było wówczas pożyczać lub kupować… Trochę się już przyzwyczailiśmy i nie doceniamy w jakich rewelacyjnych czasach przyszło nam żyć. Jeżeli miałbym wybrać czasy bez streamingu i „loudness war” czy obecne ze streamingiem i z „loudness war” to bez zmrużenia oka biorę ten drugi zestaw;) Jestem trochę w innej sytuacji. Głównie jednak wolę winyl i muzykę z niego zgraną np. w plikach. Tu rodzi się pewien dylemat. Strumieniowanie często jest dalekie od materiału z płyt i jaka ma być decyzja? Kupić czy nie kupić? Pisałem już nawet do wytwórni jak się sprawy mają, jak jest preparowany materiał na płyty, by nie kupować tego co już mam w strumieniu. Stąd np. wiem, że WB czyli marka "Polskie Nagrania" tylko najwyżej oczyszcza materiał cyfrowo, ale płyty są generalnie nagrywane tym co zawierają półcalowe taśmy matki, czyli oryginały sprzed lat z których robiono płyty, także te wydawane kiedyś pod marką "Pronit" - WB wykupiło prawa do tych nagrań i teraz się ukazują pod marką "Polskie Nagrania". To tak przy okazji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 Nie ma co demonizować. Streaming to szybko, łatwo i przyjemnie. Czy jest w tym coś zdrożnego? Może raczej chodzi o to czy się szuka różnych brzmień i pomysłów na muzykę czy ma się ugruntowane preferencje i kopie się w głąb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 (edytowany) Na brak streamingu nie ma lekarstwa i nie da się go niczym zastąpić. Pozostaje zakup nośnika, lub mniej fajne czy legalne pożyczanie i przegrywanie lub kradzenie z Internetu. A z nagraniami dotkniętymi chorobą „loudness war” można sobie poradzić. Znalazłem w bazie danych losową płytę z tych mega komercyjnych. I widzę, że nawet tutaj jest możliwość posłuchania materiału w całkiem przyzwoitej jakości. Komu zależy pójdzie w winyl. Bo w streamingu najczęściej jakość CD, czyli w tym wypadku brak jakości… Edytowano 13 maja 2023 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 5 godzin temu, Asia napisał: Nie ma co demonizować. Streaming to szybko, łatwo i przyjemnie. Czy jest w tym coś zdrożnego? Może raczej chodzi o to czy się szuka różnych brzmień i pomysłów na muzykę czy ma się ugruntowane preferencje i kopie się w głąb. Z muzyką jest jak z jedzeniem. Można łatwo i szybko, ale jest to niezdrowe. 4 godziny temu, sonique napisał: Na brak streamingu nie ma lekarstwa i nie da się go niczym zastąpić. Pozostaje zakup nośnika, lub mniej fajne czy legalne pożyczanie i przegrywanie lub kradzenie z Internetu. A z nagraniami dotkniętymi chorobą „loudness war” można sobie poradzić. Znalazłem w bazie danych losową płytę z tych mega komercyjnych. I widzę, że nawet tutaj jest możliwość posłuchania materiału w całkiem przyzwoitej jakości. Komu zależy pójdzie w winyl. Bo w streamingu najczęściej jakość CD, czyli w tym wypadku brak jakości… Biedna Adele. Nawet na winylu nie dano jej szans, a przecież ona ma potencjał wybiegający daleko poza możliwości winyli, a ogranicza się ją do marnych DR=6. Nie wiem, ale domyślam się, że chodzi o brak dysonansu pomiędzy nagraniami ze strumienia czy CD, a winylem. Tak niewiele jednak osób w ogóle wie o problemie,a jednak przy dużych dysproporcjach DR dla cyfry i analogu, nawet nie mający pojęcia o dynamice stwierdza, że coś jest nie tak. To po prostu słychać nawet uchem Pinokia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts