Kinga Olesińska Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 Dzień dobry. Mam na imię Kinga Olesińska i jestem studentką I roku dziennikarstwa i komunikacji społecznej na UJK. Chciałabym serdecznie Was zaprosić do wypełnienia ankiety na temat darmowych aplikacji do tworzenia muzyki. Wyniki posłużą do pracy zaliczeniowej z recepcji mediów. Badanie jest w pełni anonimowe, a wypełnianie kwestionariusza nie powinno zająć więcej niż 10-15 min. Dziękuję za poświęcony czas https://forms.gle/woT17snxDtaMrCVcA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 maja 2023 Udostępnij Napisano 5 maja 2023 @Kinga Olesińska Wypełniłem ankietę, choć nigdy nie korzystałem z tego typu programów. Jakiej muzyki słuchasz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinga Olesińska Napisano 7 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2023 @Adi777 Każdy rodzaj muzyki ma dla mnie wartość, dlatego nie ograniczam się do konkretnego gatunku. Choć muszę przyznać, że ze względu na to, że nie mam czasu najczęściej jest to jednak POP. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 Pierwszy raz słyszę o imieniu Olesińska😉. Można mieć na imię Kinga, ale nazywać się Olesińska. Jak na studentkę dziennikarstwa to proponuję popracować nad poprawnością pisania. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 maja 2023 Udostępnij Napisano 7 maja 2023 4 minuty temu, Kinga Olesińska napisał: najczęściej jest to jednak POP. Jak znajdziesz czas, to może zerkniesz na parę utworów 😉 Może coś Ci się z tego spodoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinga Olesińska Napisano 10 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Dnia 7.05.2023 o 17:57, Rega napisał: Dnia 7.05.2023 o 17:57, Rega napisał: Pierwszy raz słyszę o imieniu Olesińska😉. Można mieć na imię Kinga, ale nazywać się Olesińska. Jak na studentkę dziennikarstwa to proponuję popracować nad poprawnością pisania. Pozdrawiam. Dziękuję za poprawę. Przyznam, że ankieta była robiona ekspresowo, przez co nie sprawdziłam poprawności ortograficznej. Następnym razem na pewno przywiążę do tego większą uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 (edytowany) Nie, żebym się czepiał, ale studentka dziennikarstwa musi sprawdzać poprawność ortograficzną??? Poza tym, w tekście NIE MA błędu ortograficznego. Kolejny błąd w nazewnictwie. Może, a nawet na pewno, jestem starej daty, ale o ile pamiętam to przynajmniej w naszej szkole podstawowej, ktoś nie znający zasad pisowni nie miał najmniejszych szans na pozytywną ocenę z języka polskiego. Później, w liceum, było podobnie, co samo przez się było przeszkodą do dostania się na studia o kierunku dziennikarstwo. A teraz student dziennikarstwa musi sprawdzać poprawność przy pomocy komputera? Nic dziwnego, że obecnie czytając artykuły, czy to w prasie czy też w internecie, czasem zastanawiam się jakim cudem autor ukończył studia, bo nie dość, że poprawność pisowni, składni i interpunkcji sprawdzana przez system to jeszcze treść, bardzo często, jest stekiem bzdur. Edytowano 10 maja 2023 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 @Rega wyluzuj. Dziewczyna dopiero co liceum skończyła. W Twoim poście też jest kilka błędów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 @lpomis - przeczytaj pierwsze cztery wyrazy z mojego wpisu. Jestem bardzo wyluzowany. Głównie dlatego, że w chwili obecnej kryteria przyjmowania na studia dziennikarskie sa jeszcze bardziej wyluzowane niż ja obecnie. PS A tak na marginesie - gdzie popełniłem błędy? Poza tym, ja też jestem TYLKO po liceum. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 maja 2023 Udostępnij Napisano 17 maja 2023 Ja Cię kręcę… na tym forum to jak coś nie jest nawet o audio to sobie wszyscy dogryzają. Strasznie to toksyczne miejsce… Odpuśćcie dziewczynie i jej pomóżcie albo nie komentujcie. Jej profesorowie są od oceniania pisowni. Ankieta uzupełnię. Trochę się bawiłem w robienie muzyki w różnych programach, wiec może coś pomogę Powodzenia z pracą! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 18 maja 2023 Udostępnij Napisano 18 maja 2023 Ja tam popieram @Rega bo jak mawiają starożytni Indianie : czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci. Czytając na stronach aktualnych "reporterów" się mi moje nieistniejące włosy na głowie jeżą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 maja 2023 Udostępnij Napisano 18 maja 2023 (edytowany) @mateolo2 - mylisz pojęcia. Tu absolutnie nie chodzi o dogryzanie. Czy Tobie miło jest czytać teksty z błędami, już nie tylko ortograficznymi, ale wręcz takie, gdzie autor ośmiesza się swoją niewiedzą? Codziennie jesteśmy bombardowani dziesiątkami takich na prawie wszystkich portalach informacyjnych. Piszą to ludzie, najczęściej, po studiach dziennikarskich. Tacy, którym na poczatku ich drogi NIKT nie zwrócił uwagi na to, aby w swoim pisaniu, wiecej uwagi zwracali na stylistykę oraz sens. W tym wypadku, jestem pewny, że Kinga pisząc następne artykuły będzie bardziej zwracała uwagę na zacytowane rzeczy. Co wyjdzie wszystkim TYLKO na dobre. Może nawet JEJ SAMEJ. Przechodzenie do porządku dziennego nad błędami studenta dziennikarstwa, tylko utwierdza go w przekonaniu, że skoro nikt nie zwraca na to uwagi to spokojnie można robić to dalej. @lpomis - prosiłem Cię o zacytowanie moich błędów, bo w przyszłości chciałbym ich uniknąć. Jesli gdzieś je popełniłem to bardzo mi wstyd i przepraszam. @J4Z - A oni (studenci) się tym baaaardzo przejmują😂. Mam tylko małą i cichą nadzieję, że takich zwracających uwagę na czystość językową będzie więcej, a tu widać, że nawet zwrócenie uwagi na błędy powoduje agresję NIE wobec tego popełniającego błędy, ale wobec tego zwracającego uwagę. Edytowano 18 maja 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts