Wito76 Napisano 3 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 Czasami to sobie myślę, że salony audio, nie wspominając już o producencie, to powinny nam płacić za takie testy i recenzje . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 3 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 10 minut temu, J4Z napisał: A ty piszesz na temat daca czy robisz offtopic? Proszę pana, ale to on zaczął. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 2 godziny temu, J4Z napisał: A ty piszesz na temat daca czy robisz offtopic? Tak, mały offtop za co przepraszam. Gorsze rzeczy tu widziałem. Kultura języka polskiego podpowiada aby zwracając się do kogoś per "ty" napisać to słowo z dużej litery. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 3 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2023 Nic złego się nie dzieje jak wtrącimy czasem parę słów 'od czapy' w jakimś wątku. . W końcu jesteśmy ludźmi i jakąś spolecznością na forum - co nie ukrywam, mnie tutaj przyciąga. Ja do awanturnych nie należę 🙂 Chętnie posłuchałbym tego IrDAC ale nie mam jak. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 4 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 (edytowany) 11 godzin temu, Bebop napisał: Nic złego się nie dzieje jak wtrącimy czasem parę słów 'od czapy' w jakimś wątku. Każdy w tej kwestii ma grzeszki i nie było tematu na forum, który nie skręciłby na chwilę w jakąś od czapy stronę. Jak to pisał Mrożek w swoim "Tango" - "bałagan wzbogaca wnętrze i pobudza wyobraźnię". Bardzo wygodny cytat do wykorzystania w domu lub pracy. Chwilę, czy ja teraz czasem nie piszę od czapy? Edytowano 4 czerwca 2023 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Jestem ciekaw jak wypadłby irdac z rdac kiem w porównaniu. Czy byłaby duża różnica na korzyść któregoś z nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Też dręczy mnie ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Czyj był irdac?😁 Mam r to mogę sprawdzić😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Dnia 3.06.2023 o 13:56, Wito76 napisał: Czasami to sobie myślę, że salony audio, nie wspominając już o producencie, to powinny nam płacić za takie testy i recenzje . No Pan z Stereo i kolorowo nie robi tego za darmo za pewne. Ale lipa jest taka że szczerość jest do czasu. Napiszesz coś źle i ktoś się obrazi i po karierze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 To za dodatkową opłatą można się umówić, że odkręcę jakoś to co wcześniej napisałem Bolała mnie głowa, obok sąsiad kosił trawnik, miałem ból ucha itd. A tak serio, to strasznie wredne zajęcie pisanie recenzji na zamówienie, taka audio prostytucja. Pojechałem po bandzie trochę teraz, ale jakoś subtelniej nie potrafię tego ubrać w słowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 24 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2023 Tak sobie teraz myślę, że niepotrzebnie zakładałem wątek i niepotrzebnie pisaliśmy te recenzje. Wisiały długo 2 IrDAC na olx i zniknęły w kilka dni. I nowych nie widać, a jak pojawią się to pewnie w skandalicznych cenach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krssorq Napisano 25 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 polecicie jakieś sensowne zasilanie pod IrDaca II ?, oryginalne gdzieś przepiłem podczas przeprowadzki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 Pd Creative, Muzg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2023 Dokładnie. Pd Creative lub choćby Muzg Premium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 (edytowany) Dnia 25.06.2023 o 11:52, marcinmarcin napisał: Pd Creative, Muzg Nigdzie nie znalazłem sensownego porównania zasilacza PD Creative i Muzga. PD podaje swoje szumy w mikrowoltach RMS ewentualnie Peak to Peak, a Muzg podaje w nanowoltach na pierwiastek F, więc cyferek nie da się bezpośrednio porównać niczym jabłka do jabłek. W wątku Bluesound na Audiostereo są pomiary różnych zasilaczy i co ciekawe, te popularne Tomanek, Nostromo czy SBooster wcale dupy nie urywają jeśli chodzi o szumy. Pamięta ktoś, jakie Arcam ma zapotrzebowanie na prąd? Edytowano 27 czerwca 2023 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 12 minut temu, Wito76 napisał: Pamięta ktoś, jakie Arcam ma zapotrzebowanie na prąd? A nie ma z tyłu przy gniazdku podanej wartości w voltach i amperach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 4 minuty temu, DiBatonio napisał: A nie ma z tyłu przy gniazdku podanej wartości w voltach i amperach? Pewnie jest, ale ja przecież nie mam Arcama. Popatrzę w necie, na pewno gdzieś jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 8 minut temu, Wito76 napisał: Pewnie jest, ale ja przecież nie mam Arcama. Popatrzę w necie, na pewno gdzieś jest. Tak, jest na audio com. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 38 minut temu, Wito76 napisał: Nigdzie nie znalazłem sensownego porównania zasilacza PD Creative i Muzga. W moje gusta nietoperza PD się wpasowal idealnie 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Dnia 2.06.2023 o 08:08, Wito76 napisał: Tak jak zgadłeś, moja uwaga dotyczy tego testowania w locie. Moim zdaniem to bardzo ułomne narzędzie, by ocenić różnice między dwoma sprzętami. Mam nakładkę Digione Signature, która to ma dwa wyjścia: coaxial i BNC i sygnał jest wystawiany na obydwa wyjścia jednocześnie, stąd też jest możliwość podłączenia równolegle dwóch DAC i zmieniając pilotem wejścia na wzmacniaczu można „w locie” testować/porównywać dwa DAC-i. Rok temu miałem na testach DIY Nos DAC oparty na PCM58 czyli Dac na drabince R2R. Wiadomo, to zupełnie inna sygnatura grania niż posiadany SMSL delta-sigma. Po wpięciu DACa R2R różnice słyszalne od razu, inny charakter grania, miękkość, analogowość i przy okazji lekki kocyk. No ludzie przechodzący na chodniku usłyszeli by te różnice. Pod koniec podłączyłem jak we wstępie oba DAC-i równolegle i przełączałem w locie. O kurde, co jest, one grają identycznie, zmiany na granicy percepcji, z zamkniętymi oczami nie do odróżnienia. Cholernie zaskoczony byłem tym eksperymentem. Dwa miesiące temu miałem na testach Toppinga E30 II – konkurs na sąsiednim forum „przetestuj i wygraj”. Po wyjęciu z pudełka i podłączeniu znów różnica słyszalna, inny DAC, inny charakter grania. Wiadomo, każdy z nas ma swój system osłuchany do bólu, znamy go od podszewki i każdą zmianę w naszym torze łatwo wyłapujemy. I nie chcę rozpisywać się, ale podobnie zrobiłem, dwa DAC-i podłączone równolegle i przełączanie w locie. Co usłyszałem? – no znowu nic istotnego, czułem się jakbym miał podłączone dwa identyczne DAC-i. Przykład trzeci. Digione Signature mam zasilane z akumulatorów. Po przejściu z zasilacza duży/ewidentny/słyszalny progres. Wybrzmienia, czystość, klarowność, mikrodetale – no same bonusy względem zasilacza lub ładowarki. W moim rytmie słuchania baterie starczają na około 2 tygodnie i muszę je naładować, co trwa około 5 godzin. By nie być w tym czasie uziemionym zrobiłem sobie z tyłu obudowy przełącznik trójpozycyjny On-OFF-ON. W jednej pozycji zasilanie leci z baterii a w innej odłączone jest to pierwsze i leci z drugiego źródła czyli zasilacza. Zatrudniłem synka, by mi przełączał w locie rodzaj zasilania – zgadujecie na pewno, ten sam efekt jak dwa przykłady wcześniej, nie słyszę różnic. Stąd też moje przy..czepienie się do tej metodologii testowania. Nie potrafię oczywiście tego wytłumaczyć, tych „halucynacji” i chochlików jakie płata nam nasz mózg. Tak czy siak dla mnie ta metoda jest bardzo ułomna i zawsze doprowadziła mnie do zwidów, że dwa urządzenia grają Jeżeli nie rozłączysz masy na kablach to będzie dzwięk uśredniony i nie prawdziwy żadnego z tych dac. Kiedyś to opisywałem jak również Bogusław Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 (edytowany) No ale sluchając oddzielnie, powiedzmy 5 minut jeden, potem kilka utworów drugi DAC różnice są ewidentne i słyszalne. Takie przełączanie w locie płata naszemu mózgowi i uszom takie figle. Edytowano 28 czerwca 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Dokładnie tak jak piszesz. Słuchanie oddzielnie będzie miało różnicę, ale jeżeli podepniesz do wzmacniacza kilka urządzeń i będziesz przełączać pomiędzy wejściami nie będzie żadnej różnicy..... no chyba że wzmacniacz ma pełną separację sygnałów na wejściu z odcięciem żyły sygnałowej i masowej. Niestety chyba większość wzmacniaczy odcina tylko żyłę sygnałową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skopanyogródek Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Jak to nie ma? IrDAC w oryginalnym opakowaniu, wszystkie akcesoria,stan bardzo dobry. Sprzedam za 1150PLN z wysyłką. Czy to cena zaporowa? Przepraszam że ogłaszam tutaj, ale to w odpowiedzi na post. Tel. 794 759 070 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 4 minuty temu, skopanyogródek napisał: Przepraszam że ogłaszam tutaj, ale to w odpowiedzi na post. Na który post? 5 minut temu, skopanyogródek napisał: Jak to nie ma? Co to za pytanie, ni z gruszki ni z pietruszki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skopanyogródek Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Dnia 24.06.2023 o 18:43, Wito76 napisał: Tak sobie teraz myślę, że niepotrzebnie zakładałem wątek i niepotrzebnie pisaliśmy te recenzje. Wisiały długo 2 IrDAC na olx i zniknęły w kilka dni. I nowych nie widać, a jak pojawią się to pewnie w skandalicznych cenach. Ooo ... tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts