yekyl Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Tak jak w opisie posiadam zestaw Atoll in100 i kolumny Audio Phoebe III, używałem daca nostromo 5 jako źródło. podłączonego do telewizora, ale brakuje mi czegoś. Wolę mojego Marantza sr1010 podlaczonego przez ten sam dac do komputera i kolumny tonsilowskie. Zestaw Atoll i Audio Phoebe jest zbyt neutralny, bezpłciowy, bezcharakterny co poleciacie zrobić. Czy szukać źródła taniego do tego zestawu, czy probowac sprzedac i odpuscic temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Żrodło to pierwza rzecz. Moim zdaniem jaśniejszy nawet tani Wiim mini może byc dobrym pomysłem tu. On Ci się i tak przyda. A jesli to z czasem nadal będzie mało, to wtedy połączenie ciepłego wzmaka z takimi samymi kolumnami. Ale transport to w pierwszej kolejności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 A nie próbowałeś zamienić system i Atolla z Phoebe podlaczyc do komputera?? Tv to jest słabe źródło. Ciężko mi też zrozumieć że Tonsile Ci się bardziej podobają od Phoebe. Dobre źródło zawsze warto miec zwłaszcza że Wiim Mini to nieduży wydatek. Spróbuj... Ostatnia opcja jest taka że "przesiąkłes" efekciarskim graniem i teraz na ratunek może pomóc tylko np. Klipsch 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 20 godzin temu, yekyl napisał: Wolę mojego Marantza sr1010 podlaczonego przez ten sam dac do komputera i kolumny tonsilowskie. Czy oba zestawy odsłuchiwałeś w tym samym pomieszczeniu i w identycznym ustawieniu? 20 godzin temu, yekyl napisał: sprzedac i odpuscic temat? Być może to będzie jedyne rozwiązanie. Sprzedać kolumny (reszta może zostać) i poszukać takich bardziej wpasowujących się w Twój gust. Baje o zmianie charakteru systemu za pomocą wymiany DAC-a proponuję sobie odpuścić. Szkoda czasu i kasy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Dnia 20.06.2023 o 12:12, yekyl napisał: Tak jak w opisie posiadam zestaw Atoll in100 i kolumny Audio Phoebe III (...) Zestaw Atoll i Audio Phoebe jest zbyt neutralny, bezpłciowy, bezcharakterny Mój kolega ma identyczny zestaw i zawsze uważałem, że to całkiem fajnie gra - z mocnym basem i czytelną, ale nienachalną górą. W jakim kierunku chciałbyś pójść ze zmianami? Czego chciałbyś dodać? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yekyl Napisano 21 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Wiecie kombinuje ze źródłem i faktycznie są fajne efekty, dac podłączam przez usb do komputera i odrazu jest inna liga. Wcześniej usb nie działało dlatego przez optyka podłączyłęm do smarttv i to faktycznie nie ma żadnego sensu. Zastanowie sie nad Wiim mini jeszcze skoro polecacie. Mam dwa zestawy grające i tak no lubię tonsile stare mają duszę mimo wszystko 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 TV to bardzo słabe źródło / transport dzwieku. A PC wcale zły nie jest. Wiima możesz kupic od kogos z forum uzywanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 Zgadzam się, dobry streamer zrobi tu bardzo dużą różnicę. Warto rozważyć wspomnianego WiiMa, ale idąc wyżej znajdziesz m.in. EverSolo DMP-A6, który z powodzeniem może też posłużyć jako DAC. W razie czego zapraszamy do kontaktu celem wypożyczeń, odsłuchów i cen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts