audiowit Napisano Poniedziałek o 20:07 Napisano Poniedziałek o 20:07 Widzisz, a ja wybralem sposród wielu koncowek, ktore mam/mialem tą. Nie bedę Ci tlumaczyl dlaczego, bo i tak nie zrozumiesz. Nie wiem o czym Ty mowisz ale ja na pole nie wychodzę. A Ty przeciez jesteś migrantem zarobkowym. Czy cos mi umkneło? Odpisz, cytując
pairtick Napisano Poniedziałek o 22:03 Napisano Poniedziałek o 22:03 1 godzinę temu, audiowit napisał: Widzisz, a ja wybralem sposród wielu koncowek, ktore mam/mialem tą. Nie bedę Ci tlumaczyl dlaczego, bo i tak nie zrozumiesz. 1 godzinę temu, audiowit napisał: Nie wiem o czym Ty mowisz ale ja na pole nie wychodzę. Lokalizacja Kraków A ja nie wnikam skąd faktycznie jesteś. 1 godzinę temu, audiowit napisał: A Ty przeciez jesteś migrantem zarobkowym. Czy cos mi umkneło? Tak. Odpisz, cytując
audiowit Napisano wczoraj o 06:41 Napisano wczoraj o 06:41 Tak jesteś migrantem, czy Tak mi umkneło? Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 08:36 Napisano wczoraj o 08:36 1 godzinę temu, audiowit napisał: Tak jesteś migrantem, czy Tak mi umkneło? Ja wróciłem na stare śmiecie, panie migrancie zarobkowy 😝 Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 08:58 Napisano wczoraj o 08:58 19 minut temu, pairtick napisał: Ja wróciłem na stare śmiecie Nie mieszkasz już w Szkocji? Tez mi chodzi po głowie powrót do kraju, ale mieszkam na wyspach już 26 lat i jakoś wrosłem w miejscowy klimat. Ciężka decyzja. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 09:02 Napisano wczoraj o 09:02 Oo, po tylu latach, ciężko by moglo byc. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 26 lat w Holandii......minęło jak z bicza strzelił. Już jedną nogą wróciłem,jeszcze trochę spraw w nl. i koniec .😀 4 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 43 minuty temu, misiekx napisał: 26 lat w Holandii......minęło jak z bicza strzelił. Już jedną nogą wróciłem,jeszcze trochę spraw w nl. i koniec .😀 Marsz, marsz ... 😉 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu @misiekx nie inaczej. Minęło i nawet nie wiem kiedy. Ja od 2002 roku. 2 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu To wrociles na stare śmiecie czy jestes migrantem czy na starych smieciach przeliczasz na funty, czy moze wstydzisz sie tego, ze jestes migrantem? Bo koledzy nie wstydza sie tego. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 10 godzin temu, Sipo napisał: Nie mieszkasz już w Szkocji? Historycznie, rzecz biorąc, jestem u siebie 🏴 10 godzin temu, Sipo napisał: mi chodzi po głowie powrót do kraju, ale mieszkam na wyspach już 26 lat i jakoś wrosłem w miejscowy klimat. Ciężka decyzja. 10 godzin temu, Artur Brol napisał: Oo, po tylu latach, ciężko by moglo byc. Co jakiś czas, pojawiają się artykuły o 'powrotach' i wniosek jest taki, że jest gorzej niż po wyjeździe na ten Zgniły Zachód. 6 godzin temu, misiekx napisał: Już jedną nogą wróciłem,jeszcze trochę spraw w nl. i koniec .😀 Zapewne, dużo zależy od założeń. 5 godzin temu, Raf_raf napisał: Marsz, marsz ... 😉 Swoją drogą, świetne hasło 😁 4 godziny temu, audiowit napisał: Bo koledzy nie wstydza sie tego. Pytania z tezą, to sobie w TVR możesz stawiać 😛 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dnia 14.02.2026 o 09:24, Rega napisał: te nowe, na gwarancji, padające po ustaniu działania gwarancji, i niemożliwe do naprawy Z 2015, to jest nowy? 😉 Dnia 14.02.2026 o 09:33, audiowit napisał: tam wszystko da się naprawić. mam/mialem trochę takiego sprzetu. Zwłaszcza ucięty kabel sieciowy - schrott. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 8 godzin temu, audiowit napisał: czy moze wstydzisz sie tego, ze jestes migrantem? Lokalizacja Kraków To kto tu się podpina pod Kraków, panie migrancie? Już nawet nie pytam o słoiki - bo kto tu się wstydzi? Odnoszę wrażenie (i to jeszcze z czasów AS), że kompleksy Ci wybijają, niestety. I, abym nie był posądzany o gołosłowność, wystarczą Twoje braki na poziomie edukacji podstawowej - widoczne, zwłaszcza, gdy usiłujesz komuś pozamerytorycznie dokopać. No offence. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jesli migracją nazywasz przeprowadzke w promieniu 5km bo wolę mieszkać pod miastem, to tak jestem migrantem, Panie cwany inaczej :))). Czasem jestem w delegacji w Wawie. W odroznieniu od Ciebie poradzilem sobie w kraju i nie wyjechalem za chlebem. Wiec Twoje diagnozy to wiesz...wolę od specjalistow, ktorzy jednak sobie radzą. A Ty czym sie zajmujesz? Kradniesz kosiarki? Patrick, mylisz mnie z kims innym z AS i to od samego poczatku. Co prawda bywam tam , aj uz nie raz w jakis sposob macałes, ze niby kogos znam, ktos mnie utrzymuje :))))). No coż wynika z tego, ze nie bardzo laczysz kropki. Ale akurat tym nie jestem zaskoczony. Reasumujac Patrick, na ludziach to ty znasz sie tak samo jak na audio. Jesteś ignorantem, histerykiem, donosicielem i indolentem. Nie dziwie sie, ze w zyciu Ci nie wyszlo i wyjechales psuc rynek gdzies gdzie bylo latwiej. szkoda mi na ciebie czasu. Bez odbioru. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To ,że ktoś wyjechał za granicę nie musi świadczy o tym ,że nie poradził sobie w kraju. Zapewne chciał sobie polepszyć a że jest to za naszą granicą a nie np.wyprowadzenie się do miasta w Polsce o 500 km. jaka to różnica. Mamy XXI wiek ,jesteśmy europejczykami, ludzie zmieniają miejsce zamieszkania,poznają nowe społeczeństwa ich kultury,nie tylko przez pryzmat 2 dniowej wycieczki czy tygodniowego urlopu.Każdy z nas szuka czegoś lepszego,chce w życiu mieć lepiej.Miliony europejczyków pracują i mieszkają w innych krajach i naprawdę nie pracują na zmywakach czy nie zbierają szparagów.(choć żadna uczciwa praca nie hańbi i wstydu nie przynosi).Najlepiej mieć klapki na oczach i takie zaściankowe podejście. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 godzin temu, pairtick napisał: Z 2015, to jest nowy? Np w porównaniu z 1964 ( z tego roku pochodzi np mój Fisher) to jest nowy, 9 godzin temu, pairtick napisał: Zwłaszcza ucięty kabel sieciowy - schrott. Ucięty kabel sieciowy świadczy tylko o indolencji poprzedniego właściciela. Czasem ucina kabel nawet wtedy kiedy spalony jest bezpiecznik. Nie mam zamiaru bronić szrotowego sprzętu. Zwożony tonami z zachodu ,to w większości właśnie taki złom. Znajdywany gdzieś na wystawkach czy wysypiskach. Powiem CI jeszcze , ze ja też uzywałem sprzętu, który miał obcięty kabel zasilający. To był Rotel RB 1070. Dostałem go od poprzedniego właściciela, zeby sobie go obejrzeć bo mu miejsce zajmował i nie działał jeden kanał. Moją uwagę zwrócił jedynie ładnymi gniazdami terminala głośnikowego. Po otwarciu okazało się że przyczyną usterki jest odłączony kabel od właśnie jednego gniazda. Po przykręceniu , wszystko działało ok. Grał u mnie przez jakiś czas, ale brzmienie mi nie odpowiadało. Wystawiłem na sprzedaż i trafił się chętny z ....... Dubaju. Sprzedałem mu za 500$. Do dziś nim się cieszy w swoim zestawie. Też uważasz go za szrot? Otwórz obecnie produkowany sprzęt i porównaj budowę. Samo trafo ok 8-10 kg, a i poszczególne elementy łatwe do wymiany. No, ale nigdy nie było moim zamiarem przekonywanie kogokolwiek do wintage. Aaaa i jeszcze jedno - ja też byłem migrantem zarobkowym i nie wstydzę się tego. Skoro na zachodzie mogłem zarobić 15 krotność (po roku znacznie więcej) tego ,co zapewniał mi mój ojczysty kraj, to nawet nie miałem zadnych skrupułów, tym bardziej mając 30 lat, dwoje małych dzieci i rozpoczętą budowę domu oraz odpowiedź banku - przykro nam, nie macie państwo zdolności kredytowej. Kredytów hipotecznych nie było. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
Recommended Posts