Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Trudno porównać "klona" opierając się na przypadkowych chińskich wzmacniaczach lampowych w dodatku opartych o inny typ lamp końcowych.

Lampa EL84 jest specyficzna - to znaczy jak dla mnie z pentod jest number 1 w konstrukcjach PP. Duże lepszy dźwięk od oklepanych KT88, EL34, 6L6. Każdy jeden wzmacniacz poprawnie wykonany na tych lampach będzie grał co najmniej dobrze. Świetnie grają referencyjne wzmacniacze z epoki wykonane na tych lampach w zasadzie konkurenci z danej linii ; Fisher x100, Pioneer SM83, Sansui AU70 z wskazaniem na Fisher x100 (tylko wersja z prostownikiem lampowym 5AR4). Klona Sansui nie miałem jeszcze okazji słuchać ale może grać faktycznie bardzo dobrze.

Można spotkać używki w cenie ok 8 tyś zł - taki miałem ostatnio już prawie kupić ale postawiłem na sprawdzoną konstrukcję - Fisher x100. Cóż zakupi się klona przy najbliższej okazji.

Edytowano przez elektron6
Napisano
3 godziny temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał:

Bo tak zamawiać w ciemno i jeszcze czekać rok - to jakaś abstrakcja. 

Jak rozmawiałem w marcu bodajże z Mariuszem z SinusAudio (ale w zupełnie innej sprawie) to wspomniał, że zarobiony jest i na "klona" to ma do października obłożenie. Minęło kilka miesięcy od tamtej pory, więc pewnie z października zrobił się już marzec '24 

• 3 months later...
Napisano
Dnia 8.08.2023 o 19:36, Piotr Sonido napisał:

Żeby tylko nie było sytuacji jak z WilkAudio.

Bo wtopa i taki produkt jest absolutnie nie do odsprzedaży.

A reduktor chodź ogólnie lubiany to przez niektórych audiofilów ignorowany.

można prosić o więcej info na czym ta wtopa polegała i o jaki produkt chodzi?