JeszczeNIEkumam Napisano 24 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 5 godzin temu, kn1234 napisał: Za chwilę się zacznie szkoła i szkoda monety na takie parametry,bazgrolisz bez ładu i składu.Do sklepu poogladać cokolwiek i posłuchać a co mnie szkoła interesuje? Dzieci nie mam, myśle o zakupie hifi. Dzięki za zbędną rade. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2023 56 minut temu, JeszczeNIEkumam napisał: a co mnie szkoła interesuje? Dzieci nie mam, myśle o zakupie hifi. Dzięki za zbędną rade. Czy kolega już coś wymyślił :)? Może jakiś odsłuch rozwinie wątpliwości? Parę typów się już pojawiło, warto byłoby to przetestować przez zakupem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Albo dogadaj się z Q21 niech Ci wypozyczą sprzęt do domu. Wex sobie wysyłkę paletą zapłacisz więcej ale jest pewniej do tego możesz wziąć więcej kolumn jeśli tylko kaucja pozwoli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Elektronika tez musi być w janych kolorach ? Jeżeli nie to może Magnat MA900 + wiim + Polk Audio ES60 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 25 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2023 Ja też bym tu sprawdził Aurora 1000 można je czasem naprawde dobrze kupić, a kolumna gra w swojej cenie naprawde dobrze, w moim odczuciu dużo lepiej niż tesi 661. Kef Q750-950 też są bardzo fajnym rozwiązaniem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2023 Zgadzam sie. 1000 to bardzo dobre kolumny. Potrzebują już nieco więcej od elekotrniki. Ale mozna z nich wyciągnąc kawał fajnego grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 (edytowany) Dnia 26.08.2023 o 10:08, Piotr Sonido napisał: elekotrniki Jesteś the best Piotrze Z tym słowem - mniej więcej, będę Cię zawsze kojarzył Edytowano 6 września 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 14 godzin temu, Adi777 napisał: Jesteś the best Piotrze Z tym słowem - mniej więcej, będę Cię zawsze kojarzył To jest ciekawe bo sporo słów poprawia mi słownik... Ale masz rację Wyszło kuriozalnie. 14 godzin temu, BernardWilliamson napisał: Nie wiem nic na temat bluetoh,a wifi masz pewnie dostepne w telefonie a na pewno routerze,jesli takowy posiadasz. Do czego zmierzasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2023 Udostępnij Napisano 7 września 2023 Według mnie do kompletowania stereo warto podejść na zasadzie skupienia się w pierwszej kolejności na kolumnach. Chodzi bowiem o to, że znając mniej więcej charakter i balans tonalny kolumn łatwiej jest dobrać do nich elektronikę. Z kolumn, które w mojej ocenie mogą sprawdzić się przy Twoich preferencji wymieniłbym na pewno: Monitor Audio Bronze 500 Heco Aurora 1000 Polk Audio S60E Fyne Audio F502 (biały połysk) Wszystkie modele poza Fyne`mi to dosyć konturowe granie w przypadku którego dominować będą dolne i górne rejestry. F502 zagra nieco cieplej z łagodniejszą górą za to z głębokim i gęstym dołem. Nie wiem też czy połysk wchodzi w grę, ale według mnie brzmieniowo to najfajniejsza opcja z wymienionych. Co to samej elektroniki to do większości z tych modeli pasować będzie na pewno CXA61/81. To mega wydajne wzmaki oparte na potężnych jak na ten przedział cenowy zasilaczach. Jeśli brzmienie będzie dla Ciebie priorytetem to ja bym all-in-one`y odpuścił. System dzielony zapewni Ci po prostu lepszą jakość, nie dlatego że tak po prostu jest i jest to jakiś tam aksjomat tylko dlatego, że w cenie all - in - one`ów spora część ceny produktu to właśnie sekcja streamingowa, którą możesz dostarczyć z zewnątrz zwykle sporo taniej. Na CXA warto postawić jeśli cenisz sobie brzmienie otwarte i napowietrzone z fajnym wykopem. Jeśli będziesz chciał uzyskać więcej ciepła i dociążenia to pomyśl nad Regą ELEX-R lub Atollem 100. Gdybyś chciał skrócić bas i wyciągnąć nieco środka to dobrą opcją będzie Roksan Attessa. Tak czy inaczej zapraszam do skorzystania z opcji wypożyczenia sprzętu na testy do domu dzięki czemu zyskasz możliwość zweryfikowania jego właściwości sonicznych przy uwzględnieniu odpowiedzi akustycznej pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts