Nosense Napisano 2 września 2023 Udostępnij Napisano 2 września 2023 (edytowany) Witam! co myślicie o takim połączeniu ? jezeli chodzi o wzmacniacz to podoba mi się brzmienie yamahy no i mam wszystko w jednym. Monitory grają dla mnie świetnie, ale pytanie czy tam nie zabraknie mocy ? odsłuchiwałem yamahe as2100 + MA silver 500 gra dla mnie to świetnie. pozdrawiam Edytowano 2 września 2023 przez Nosense Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 2 września 2023 Udostępnij Napisano 2 września 2023 (edytowany) Czego ma zabraknąć ? Mocy wzmacniacza ? Faktem jest, że te kolumny są mało skuteczne (84 dB), ale producent zaleca wzmacniacz o mocy 120 W przy 4 Ohmowych kolumach. Yamaszka ma przy 4 Ohmach i 0,7 % THD moc wynoszącą 190 W na kanał. Chyba ,że pomieszczenie masz ogromne, to z tymi kolumnami możesz go nie nagłośnić. Edytowano 2 września 2023 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Mocy na pewno Ci nie zabraknie a i połączenie jest według mnie całkiem fajne. Yamaha jest dosyć neutralna i dobrze skontruje dół. Moim zdaniem to będzie dobre połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 Cześć, to połączenie powinno zagrać przyjemnie. Goldów 100 jednak bym nie widział w większym pomieszczeniu niż 25-30m2. Jak duże masz pomieszczenie i czego oczekujesz od dźwięku? Może znajdzie się jeszcze jakaś propozycja warta sprawdzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 E tam. Goldy grają akurat na tyle dociążonym brzmieniem, że powinny sobie poradzić. W razie czego możemy wypożyczyć gdybyś miał wątpliwości jak to u Ciebie zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 1 godzinę temu, S4Home napisał: Yamaha jest dosyć neutralna. A jaki wzmacniacz jest wzorcowo neutralny? O jakim wzmacniaczu można napisać "kup X, ten gra neutralnie"? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 49 minut temu, Kraft napisał: A jaki wzmacniacz jest wzorcowo neutralny? O jakim wzmacniaczu można napisać "kup X, ten gra neutralnie"? Każdy z uziemieniem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nosense Napisano 4 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2023 Wielkie dzięki za odpowiedzi. pokoj malutki stad małe kolumny około 10m2 muzyki słucham powiedzmy cicho, nie lubię głośno bo poprostu mnie to szybko meczy. s4 - jak to wyglada z wypożyczeniem sprzętu ? Nigdy nie korzystałem z takiej usługi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 września 2023 Udostępnij Napisano 4 września 2023 A na 10m2 to mogą być nawet za duże, zależnie od akustyki. Warto sprawdzić, bo Goldy to bardzo fajne kolumny. W kwestii wypożyczenia też zapraszamy do kontaktu, telefonicznie lub w wiadomości prywatnej i pokierujemy dokładnie co i jak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Model 2100 to nie RN2000. Ten model jest oparty na AS1200 ale to wicaż fajny model. Moim zdaniem nieco drogi ale to już Twoja kwestia. To połączenie jest udane. Goldy graja dokładnym ale stonowanym dźwiękiem, Wyższe Yamahy także nie rozświetlają brzmienia. Będzie dobrze. RN2000 widziałem duzo taniej w Niemczech. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nosense Napisano 6 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2023 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. pojawil się nowy pomysł, lecz jeszcze nie słyszałem tego na żywo. michi x3 + monitor audio gold 100 mixhi jest teraz w niezłej cenie ze względu na premierę drugiej seri. z opinii w necie wychodzi ze gra ciepło dla mnie Ok, lecz oczywiście trzeba to sprawdzić. pytanie to, czy to nie jest za mocny sprzęt na te kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 Nie jest za mocny, moc im nie zaszkodzi. Będzie większa swoboda grania, niż z mało wydajnym piecem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts