Marina_Yacht Napisano 6 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2023 wstępnie pójdę w stronę wzmacniacza all in on, myślę o evo 150 może Atol jeszcze czytam, każdy poleca cambridge cxn v2 ale musiałbym dołożyć 5k i niby ok ale klocki nie będą do siebie totalnie pasować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 2 godziny temu, Marina_Yacht napisał: wstępnie pójdę w stronę wzmacniacza all in on, myślę o evo 150 może Atol jeszcze czytam, każdy poleca cambridge cxn v2 ale musiałbym dołożyć 5k i niby ok ale klocki nie będą do siebie totalnie pasować Zanim pójdziesz w stronę innego wzmaka to może najpierw spróbuj wpiąć w tor dobrego dac-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 19 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2023 przemyślałem temat, zmienię wszystko poza głośnikami, i tu mam takie koncepcje albo wzmacniacz all in one, tutaj na razie /przed ew. odsłuchem/ wytypowałem: - lyngdorf tdai 1120 - nad m10v2 - chciałem evo 150 ale nie ma przychylnych opinii i wg. testów dzwiękowo jest słabszy od powyższych lub klasyczny wzmacniacz i streamer : - naim xs3 - tutaj musiałbym posłuchać jest tego sporo na rynku najczęściej przewija się roksan K3, do tego źródło : - cambridge audio cxn V2 - eversolo dmp-a6 - bluesound z zasilaniem liniowym może jakieś koncepcje zanim zabiorę się odsłuchy, zdaje sobie sprawę z lekkiej ułomności systemu all in on ale strasznie kusi estetyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 września 2023 Udostępnij Napisano 19 września 2023 Nad m10 V2 nie ma jakichś specjalnych ułomności. Fajny sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 września 2023 Udostępnij Napisano 19 września 2023 Opcje masz dobre, więc czas posłuchać. Na pewno jednak przemyślałbym wizytę u nas i sprawdzenie Roksana Caspian M2 zamiast modelu K3. Obecnie w naprawdę wyjątkowej cenie i warto przemyśleć dorzucenie. W razie czego zapraszamy na odsłuch, większość mamy na miejscu. Sprawdzisz sporo opcji przy dobrej kawie i w komfortowych warunkach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 września 2023 Udostępnij Napisano 19 września 2023 57 minut temu, Q21 napisał: Roksana Caspian M2 z Widzę, że podobnie jak w przypadku najtańszych Yamah (303,402), producent zaleca do tego wzmacniacza kolumny 8 Ohm. Nie ma z tym problemu ? Przy kolumnach 4 omowych i głośnym słuchaniu wzmacniacz się nie wyłącza ? Autor wątku ma Kefy R700 . Są one właśnie 4 omowe (ich minimum to 3 omy przy 150 Hz). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 20 godzin temu, Marina_Yacht napisał: przemyślałem temat, zmienię wszystko poza głośnikami, i tu mam takie koncepcje albo wzmacniacz all in one, tutaj na razie /przed ew. odsłuchem/ wytypowałem: - lyngdorf tdai 1120 - nad m10v2 - chciałem evo 150 ale nie ma przychylnych opinii i wg. testów dzwiękowo jest słabszy od powyższych Gdzie nie ma przychylnych opinii? Na ceneo? słabszy? mocowo? No chyba nie. Odsłuchaj wszystkie 3. 20 godzin temu, Marina_Yacht napisał: do tego źródło : - cambridge audio cxn V2 - eversolo dmp-a6 - bluesound z zasilaniem liniowym Tu jest ok 12 godzin temu, terracan1929 napisał: Widzę, że podobnie jak w przypadku najtańszych Yamah (303,402), producent zaleca do tego wzmacniacza kolumny 8 Ohm. Nie ma z tym problemu ? Przy kolumnach 4 omowych i głośnym słuchaniu wzmacniacz się nie wyłącza ? Autor wątku ma Kefy R700 . Są one właśnie 4 omowe (ich minimum to 3 omy przy 150 Hz). Miałem go w domu i podłączałem kolumny które schodziły do 2 omów momentami. Bardzo wydajny wzmacniacz. Ma piekielnie mocny zasilacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 15 godzin temu, terracan1929 napisał: Widzę, że podobnie jak w przypadku najtańszych Yamah (303,402), producent zaleca do tego wzmacniacza kolumny 8 Ohm. Nie ma z tym problemu ? Przy kolumnach 4 omowych i głośnym słuchaniu wzmacniacz się nie wyłącza ? Autor wątku ma Kefy R700 . Są one właśnie 4 omowe (ich minimum to 3 omy przy 150 Hz). Nie obawiałbym się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Gdzie nie ma przychylnych opinii? Na ceneo? słabszy? mocowo? No chyba nie. opinia zaczerpnięta w każdym znanym mi salonie w PL/ o dziwo nikt go specjalnie nie polecał lub wymieniał na końcu jak zło ostateczne/ , sporo prywatnych opinii też to potwierdza, jest mocny ale jakość samego dźwięku jest gorsza od konkurentów (nie słucham głośno więc atutem będzie dobry dźwięk na niskiej skali volume ), natknąłem się też na opinie że oferuje ciemniejszy dźwięk więc do R700 odpada, postaram się oczywiście posłuchać każdego ale nie będzie to łatwe logistycznie dlatego chcę wytypować dwa max trzy kierunki i wtedy działać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Nie mogę się zgodzić z tym, że Cambridge EVO 150 gra ciemno. To stosunkowo neutralny wzmacniacz. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 2 minuty temu, Q21 napisał: Nie mogę się zgodzić z tym, że Cambridge EVO 150 gra ciemno. To stosunkowo neutralny wzmacniacz. ale z tym że nie zdejmie koca z Kefów już się zgodziłeś więc mam go na końcu listy , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Nic nie zdejmie koca z kolumn. No chyba, że wzmacniacz z DSP. Jeśli granie KEF Ci nie odpowiada, to je zmień. Jedyna droga. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 spróbuje powalczyć zostawiając kolumny, jeśli się nie powiedzie zmienię również je, na razie chcę dokończyć plan który założyłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 21 minut temu, Marina_Yacht napisał: ale z tym że nie zdejmie koca z Kefów już się zgodziłeś więc mam go na końcu listy , W porównaniu do Denona to go moim zdaniem zdejmie, ale zależy to od tego, czego konkretnie szukasz. Warto rozważyć też Audiolaba 9000A, ale teraz to po prostu czas na odsłuchy i wyciąganie wniosków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 15 minut temu, Marina_Yacht napisał: spróbuje powalczyć zostawiając kolumny, jeśli się nie powiedzie zmienię również je, na razie chcę dokończyć plan który założyłem Nie chcę Cię stresować. Ale ja to widzę tak. Masz bardzo dobry wzmacniacz. Skoro dźwięk nie jest taki, jakiego oczekujesz, to należy poszukać innych kolumn i/lub zająć się akustyką pomieszczenia. Szkoda pieniędzy na działania pozorowane. No chyba, że nie szkoda, to już milczę - wiem, że często liczy się droga, a nie cel. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 7 minut temu, Kraft napisał: Nie chcę Cię stresować. Ale ja to widzę tak. Masz bardzo dobry wzmacniacz. Skoro dźwięk nie jest taki, jakiego oczekujesz, to należy poszukać innych kolumn i/lub zająć się akustyką pomieszczenia. Szkoda pieniędzy na działania pozorowane. No chyba, że nie szkoda, to już milczę - wiem, że często liczy się droga, a nie cel. masz 100 % racji, akustyka na bank leży bo salon jeszcze nie ma ważnych elementów z wyposażenia i to słychać, a sama droga .. tu też masz rację , testy , szukanie, emocje, czekanie na sprzęt w moim wypadku faktycznie bywa ekscytujące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 38 minut temu, Kraft napisał: Nie chcę Cię stresować. Ale właśnie to zrobiłeś 🤭 29 minut temu, Marina_Yacht napisał: testy , szukanie, emocje, czekanie na sprzęt w moim wypadku faktycznie bywa ekscytujące. Z czasem jednak dojdziesz do ściany, ale do tego czasu może stwierdzisz, że jednak każdy element systemu ma znaczenie, wzmacniacz, źródło, okablowanie itd. Akustyka pomieszczenia jak sam wiesz jest na 1 miejscu, z czasem jak "ubierzesz" salon/pokój zauważysz ten aspekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Też mam wrażenie, że niepotrzebnie na siłę trzymasz się tego kefa, gdzie czytając co piszesz to te kolumny nie są dźwiękowo dla Ciebie 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 22 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2023 (edytowany) Dnia 20.09.2023 o 17:43, Michał Gałązka napisał: Też mam wrażenie, że niepotrzebnie na siłę trzymasz się tego kefa, gdzie czytając co piszesz to te kolumny nie są dźwiękowo dla Ciebie Spokojnie , kilkanaście lat z racji ograniczenia przestrzennego miałem tylko sprzęty Bose , przywykłem do jasnej sztucznej góry i mocnego basu , tu gra całkiem inaczej ale wymaga czasu żeby się oswoić … trochę poprawie , trochę przywyknę i mam nadzieje że będzie sukces na jakiś czas bo wiem że to droga pełna zmian. Edytowano 22 września 2023 przez Marina_Yacht Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina_Yacht Napisano 23 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2023 Dnia 19.09.2023 o 18:05, Q21 napisał: Opcje masz dobre, więc czas posłuchać. Na pewno jednak przemyślałbym wizytę u nas i sprawdzenie Roksana Caspian M2 zamiast modelu K3. Obecnie w naprawdę wyjątkowej cenie i warto przemyśleć dorzucenie. W razie czego zapraszamy na odsłuch, większość mamy na miejscu. Sprawdzisz sporo opcji przy dobrej kawie i w komfortowych warunkach. A jak widzisz porównanie do naim xs3 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Dnia 20.09.2023 o 11:14, Marina_Yacht napisał: opinia zaczerpnięta w każdym znanym mi salonie w PL/ o dziwo nikt go specjalnie nie polecał lub wymieniał na końcu jak zło ostateczne/ , sporo prywatnych opinii też to potwierdza, jest mocny ale jakość samego dźwięku jest gorsza od konkurentów (nie słucham głośno więc atutem będzie dobry dźwięk na niskiej skali volume ), natknąłem się też na opinie że oferuje ciemniejszy dźwięk więc do R700 odpada, postaram się oczywiście posłuchać każdego ale nie będzie to łatwe logistycznie dlatego chcę wytypować dwa max trzy kierunki i wtedy działać. Q21 też Ci tak powiedzieli? Albo inne salony tu na forum? Bo jestem bardzo ciekaw czy to opinia w kontkacie 1:1 czyli tak mówia bo nie mają go na stanie Dnia 20.09.2023 o 13:08, Marina_Yacht napisał: ale z tym że nie zdejmie koca z Kefów już się zgodziłeś więc mam go na końcu listy , Właśnie zdjąc może. EVO gra równiej niż CXA. Ale mimo wszystko to bardzo rozdzielczy wzmacniacz. Jak on nie zdejmie to kto zdejmie? Dnia 23.09.2023 o 18:09, Marina_Yacht napisał: A jak widzisz porównanie do naim xs3 ? Caspian M2 to model wyższy i grający lepiej. Caspian był wiele lat zestawiany z modelem Supernait 2. Bo swego czasu dało się je kupić w bardzo zbliżonej cenie. Dopiero w nowej serii Naim tak wystrzelił z cenami że to XS zrównał się z Caspianem a Supernait 3 stał się klasowo lepszy. ale tylko cenowo. Nie jakościowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2023 Udostępnij Napisano 25 września 2023 Caspian jest moim zdaniem lepszy, chociaż też nieco gęstszy w średnicy. Nie porównywałem ich jednak bezpośrednio, więc ciężko powiedzieć coś dokładniej, a pamięć może mylić 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Nie myli Macie dobrą cenę na Caspiana teraz widze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
River Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Tutaj jest dobra cena caspian m2 i jeszcze na gwarancji. https://www.olx.pl/d/oferta/roksan-caspian-m2-stan-gabinetowy-gwarancja-CID99-IDVqCKr.html?reason=observed_ad 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 Tutaj "test" Roksana Caspiana - od 1.15 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts