Sipo Napisano 14 stycznia Napisano 14 stycznia 5 minut temu, pairtick napisał: Przecież tam nie ma Fyne Audio, tylko Tannoy Canterbury GR. A racja, dzieki @pairtick, nie przyjrzałem się, myślałem ze to Fyne Audio Vintage Fifteen... 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 14 stycznia Napisano 14 stycznia 4 godziny temu, Sipo napisał: myślałem ze to Fyne Audio Vintage Fifteen... Zasadniczą różnicą jest BassTrax w Fyne i Distributed port w Tannoy. Nie moja branża, ale rozwiązanie Fyne wygląda na jakąś odmianę bass reflex. Natomiast (jeszcze raz zastrzegam, że się na tym nie znam) rozwiązanie Tannoya - moim zdaniem - jest bliższe OB (open baffle), ze zminimalizowaniem wpływu pomieszczenia. Sztywno zawieszona membrana (na tkaninie) i niestrojone otwory umożliwiające swobodny przepływ powietrza - ograniczające wpływ poduszki powietrznej w obudowie - dzięki czemu, głośnik gra lekko i swobodnie. Odpisz, cytując
crategus Napisano 22 stycznia Napisano 22 stycznia Aż mi się przypomniały castle harlech, bodajże s2, które miałem dobre 20 lat temu… Piękna to była stolarka i dość ciekawe granie w bardzo rozsądnych pieniądzach. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 25 stycznia Autor Napisano 25 stycznia Wizualnie zdecydowanie trzeci… a we Włoszech chwalą pylona… 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 28 stycznia Autor Napisano 28 stycznia Audiofil, czy florysta? 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 28 stycznia Napisano 28 stycznia Jedno nie przeszkadza drugiemu, a przynajmniej kolumny odpowiednio dociążone:) Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 28 stycznia Napisano 28 stycznia On audiofil ona florystka. Znaleźli kompromis. Choc doniczki na kolumnach. Strach podlewać te rośliny 3 Odpisz, cytując
Rega Napisano 28 stycznia Napisano 28 stycznia Co tam podstawki w formie kolumn, ważniejsze trawki:) 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 30 stycznia Autor Napisano 30 stycznia A tu poważny audiofil… 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 stycznia Napisano 30 stycznia Piękna rodzinka od Cyrusa. Ciepła, gęsta Rega i w kontrze PMC. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Takie jakieś ambiwalentne uczucia mam… Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu Hmmm... ktoś tu testował kondycjoner (pierwsze zdjęcie - wogóle to ładnie wygląda na tym stoliku) oraz podkładki pod kable Odpisz, cytując
Recommended Posts