zelekzelek Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Jak w temacie. Czy istnieje jakiś sensowny i tańszy zmaiennik dla Beresford TC-7220 ? Z góry dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Ja myślę nad tym: https://allegro.pl/oferta/przelacznik-2-kol-2-wzm-beresford-selektor-switch-11286130510 Rozmawiałem ze sprzedawcą i on to robi samodzielnie. Dla mnie ważne, że są pozycje zerowe na przełącznikach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelekzelek Napisano 29 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2023 Ale kupiłeś już to urządzenie czy na razie rozpoznajesz temat? Też to widziałem, trochę boję się jednak jakości wykonania użytych komponentów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 Jesteś z Warszawy. Sprzedający jeśli pamiętam jest z Bielan czy Żoliborza. Zadzwoń, umów się, spotkaj i sam oceń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 Kilka tygodni temu sam szukałem czegoś tańszego niż ten Beresford. Także zastanawiałem się nad urządzeniem, proponowanym przez kolegę @Chmarski. Przed podjęciem decyzji porozmawiałem z kolegą @elektron6 , który zasugerował, że jednak najlepszym i najbardziej sprawdzonym rozwiązaniem bedzie beresford. Miałem to szczęście, że trafiła sie używka na olx, za mniej niż połowa ceny nowego urzadzenia. Wiem, że na rynku wtórnym ten przełącznik to prawdziwy rarytas, ale może jednak warto dołożyc 200 pln i kupić sprawdzony sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 (edytowany) Tak wygląda oryginał w środku. Nie wiem czy oryginał ma zabezpieczenie przed jednoczesnym wybraniem obu źródeł. Poza tym te kabelki na zdjęciach jednak bardziej mi odpowiadają w "polskiej" wersji niż oryginale. Decyzję oczywiście podejmie pytający. Ja tylko podrzuciłem zgodnie z prośbą jakąś opcję. Edytowano 29 października 2023 przez Chmarski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 3 minuty temu, Chmarski napisał: Nie wiem czy oryginał ma zabezpieczenie przed jednoczesnym wybraniem obu źródeł. Ma. Wciskając jeden przycisk, drugi automatycznie zostaje "wyrzucany". Po włączeniu przełącznika do tak zwanego toru, nie zauważyłem żeby system grał gorzej/inaczej. Nie jestem ekspertem od spraw technicznych, dlatego swój wybór podjąłem po konsultacji z ekspertem. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 Ja pamiętam, że takie przełączniki w starszym sprzęcie udawało się czasami dwa naraz wcisnąć. Jak nie ma w domu dzieciaków to nie warto się tym przejmować. Ja się jednak będę przygotowywał na wnuki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października 2023 Udostępnij Napisano 30 października 2023 Znajomy robił to ręcznie. Śweitna konstrukcja na wysokich podzespołach jakie chcesz. Największy problem to faktycznie obudowa. Warto to zlecić komuś bo to nie jest skomplikowana konstrukcja. Może byc na pilota, dowolnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelekzelek Napisano 30 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2023 Dzięki Panowie, rozumiem oba punkty widzenia - z jednej strony Beresford to sprawdzona marka, i nawet jeśli wygląda to "licho" w środku - jednak działa/ktoś się pod tym podpisuje/jest sprawdzone, itd. Z drugiej strony - mamy produkcje "domową", - jeśli oprze się na dobrych elementach to raczej cudów nie ma, musi się sprawdzać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2023 Udostępnij Napisano 31 października 2023 Nic dodać nic ująć. To jest prosta konstrukcja. Najwięcej to tam czas kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelekzelek Napisano 2 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Panowie jeszcze jeden model, znacznie tańszy: https://www.amazon.pl/Dynavox-przelącznik-wzmacniacza-wzmacniaczy-zaciskowego/dp/B09166PTXB#aw-udpv3-customer-reviews_feature_div Zdjęcia wnetrza, nie wygląda jakoś bardzo licho. Ktoś zna/ ma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Konstrukcja jak tego z Allegro. Tańszy bo na jedną parę kolumn, a te do których porównujesz są do dwóch par, co powoduje ich większe skomplikowanie, więcej materiałów użytych i włożonej pracy. Jeśli wystarczy Ci możliwość przełączania dwóch wzmacniaczy do jednych kolumn (lub dwóch par kolumn do jednego wzmacniacza) to też z Amazona Ci wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Dynavox AMP-S MKII mam, używałem, obecnie schowany w szufladzie. Sprawdził się bardzo dobrze. Żadnej degradacji w brzmieniu nie usłyszałem 😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Tu wersja, która jest funkcjonalnym odpowiednikiem tego z allegro i TC-7220. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelekzelek Napisano 2 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 27 minut temu, Amarok napisał: Dynavox AMP-S MKII mam, używałem, obecnie schowany w szufladzie. Sprawdził się bardzo dobrze. Żadnej degradacji w brzmieniu nie usłyszałem 😀. Może kolega chce sprzedać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 1 godzinę temu, zelekzelek napisał: Może kolega chce sprzedać ? Niestety nie, obecnie mi nie potrzebny, ale kto wie, może się jeszcze przydać. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Mam Dynavov Amp S do stereo i kina. Działa bardzo dobrze, nie degraduje dźwięku. Przy zmianie źródła najpierw rozłącza pierwsze, potem załącza drugie. W głośnikach nic nie stuka ani nie puka przy przełączaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelekzelek Napisano 2 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Dzięki Panowie, zamówione! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slabuss Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca (edytowany) Witam serdecznie Co zatem polecacie Panowie (możliwe że i Panie). Brać lepiej Berseforda który jest jakaś marką (chociaż nie wiem czy nie widziałem przypadkiem takich samych przełączników na AliExpress tylko bez logo beresford na froncie, co by wskazywało na lichą jakość), czy może brać rodzimej produkcji samoróbkę od gościa z allegro która jest prosta w konstrukcji czyli chyba najmniej (lub w cale) nie wpływa na dźwięk. Tutaj linkuję produkt dostępny na polskim rynku: https://allegro.pl/oferta/przelacznik-2-kol-2-wzm-beresford-selektor-switch-11286130510 Aha i dodam jeszcze, że Beresford, na zdjęciach z wnętrza (jak linkował kolega wyzjej) wygląda na bardziej skomplikowany niż prosty przełącznik zwierający przewody. Czy to nie wpłynie na jakość dźwięku? Co wybrać lepiej (bez zwracania uwagi na cenę)? Edytowano 9 marca przez Slabuss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca A nie lepiej tego Dynavoxa, ma dobre opinie. Z amazona możesz go kupić, na pewno ma lepsze wejścia na banany i chyba jednak dużo ładni8ej wygląda od tego z allegro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slabuss Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca 24 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: A nie lepiej tego Dynavoxa, ma dobre opinie. Z amazona możesz go kupić, na pewno ma lepsze wejścia na banany i chyba jednak dużo ładni8ej wygląda od tego z allegro. No dobra, to nawet jak Dynavox to jak się on ma kontra Beresford? Bo mam okazję też za poniżej 600zl kupić Berseforda MKIII. Ten Dynavox nie wiem jak wygląda w środku, czy to prosta konstrukcja jak ten polski z Allegro czy jednak wewnątrz bardziej zaawansowany. Niemniej mocno się teraz zastanawiam nad tym Dynavoxem i może faktycznie jego wezmę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca 13 minut temu, Slabuss napisał: No dobra, to nawet jak Dynavox to jak się on ma kontra Beresford? Bo mam okazję też za poniżej 600zl kupić Berseforda MKIII. Ten Dynavox nie wiem jak wygląda w środku, czy to prosta konstrukcja jak ten polski z Allegro czy jednak wewnątrz bardziej zaawansowany. Niemniej mocno się teraz zastanawiam nad tym Dynavoxem i może faktycznie jego wezmę Masz u góry zdjęcie jak wygląda środek, modelu na 2 wzmaki i 1 kolumny. Tu masz recenzje z amazona. Ja narazie nie korzystałem, ale kupiłem drugiego lepszego wzmaka i jeśli go zostawię to też będę potrzebował takiego, bo drugich kolumn nie mam już gdzie postawić. https://www.amazon.pl/Dynavox-przelącznik-wzmacniacza-wzmacniaczy-zaciskowego/product-reviews/B09166PTXB/ref=cm_cr_dp_d_show_all_btm?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts