Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

WiiM, czyli na pierwszy rzut oka niewielka firma, zaprezentowała swój najnowszy produkt - WiiM Amp! Do tej pory oferowali oni jedynie odtwarzacze strumieniowe, czyli Mini, Pro i Pro Plus. Wszystkie modele zostały niezwykle ciepło przyjęte na naszym i światowym rynku, więc firma postanowiła dalej się rozwijać. 

Tym krokiem jest ich najnowszy wzmacniacz zintegrowany, w swoim budżecie wyróżnia się na niezwykle wielu polach. Jest to w końcu bardzo niewielkie urządzenie o dużej mocy, z kompletem usług sieciowych, a także korektorem, który znajdziecie w aplikacji. Wszystko jednak po kolei. 

Celem wygodnego słuchania muzyki, WiiM Amp został wyposażony w usługi sieciowe.  Połączenie można nawiązać poprzez WiFi lub przewodowo z pomocą złącza Ethernet (RJ45). Sprzęt obsługuje DLNA, AirPlay 2, Spotify Connect i Chromecast. Dzięki temu możemy łatwo uzyskać dostęp do całej muzyki przechowywanej online, na komputerze, serwerze NAS, czy w smartfonie. Po podłączeniu do sieci, WiiM Amp zapewni Ci dostęp do wielu aplikacji do strumieniowego przesyłania muzyki, takich jak Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz, Amazon Music, Apple Music i Napster. Możemy również korzystać z radia internetowego, takiego jak iHeartRadio i TuneIn.

WiiM Amp to wzmacniacz klasy D, który zapewnia potężny zapas mocy. Aż do 2x100 W przy 4 Ohm lub 2x60 W przy 8 Ohm, a wszystko to z wysoką jakością dźwięku. Dzięki temu idealnie nadaje się do zasilania kolumn podstawkowych oraz podłogowych. Jego staranna i zoptymalizowana konstrukcja pozwala na zapewnienie precyzyjnej, dynamicznej reprodukcji dźwięku. Co więcej, istnieje możliwość dostosowania brzmienia wzmacniacza dzięki licznym predefiniowanym profilom korekcji oraz aż 10-pasmowemu korektorowi parametrycznemu. 

Wielu osobom bardzo spodoba się ten fragment, WiiM Amp został bowiem wyposażony w bardzo szeroki zakres wejść. Z tyłu najnowszego produktu znajdziemy HDMI ARC, wejście koaksjalne, optyczne, a także jedno analogowe. Do tego złącze USB do podpięcia pendrive lub zewnętrznego dysku. Idealny zestaw do urządzenia, które ma znajdować się w dowolnym miejscu domu. Z racji, że całość jest od WiiMa nie mogło również zabraknąć takiej funkcjonalności, jaką jest multiroom. 

Urządzenie już wkrótce będzie dostępne w naszym salonie, zapraszamy do składania zamówień preorderowych. 
Oferta dostępna jest pod LINKIEM.

Salon audio-video Q21
Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66
www.Q21.pl

wiim_amp_01.jpg

wiim_amp_02.jpg

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz S. napisał:

Super, ja trochę czekam na to urządzenie. Nie będzie jakiegoś rabatu na preorder ? ;)

Napisz do nas, coś podziałamy ;)

1 godzinę temu, Kraft napisał:

@Q21, czy ma regulację balansu? 

1 godzinę temu, Chmarski napisał:

DAC jest w wersji z WiiM Pro czy WiiM Pro Plus? A może jeszcze inny?

Na razie wiemy tyle, ile jest w opisie produktu :(

Napisano

W tym przedziale cenowym to bez wątpienia będzie hit. Zobaczcie ilu nowych użytkowników szuka tanich wzmacniaczy najlepiej z HDMI ARC a jak się dowiaduja że to nie ten budżet na takie wymagania to są w szoku. Myślę że będzie szał na to cacuszko jak swego czasu na Wiim Mini. 

Napisano
3 godziny temu, Artur Charicki napisał:

W tym przedziale cenowym to bez wątpienia będzie hit. Zobaczcie ilu nowych użytkowników szuka tanich wzmacniaczy najlepiej z HDMI ARC a jak się dowiaduja że to nie ten budżet na takie wymagania to są w szoku. Myślę że będzie szał na to cacuszko jak swego czasu na Wiim Mini. 

Też tak myślę. Bardzo fajnie wyposażone / wycenione urządzenie.  Jeżeli nie będzie żadnych wpadek jakościowych to może być hit.

Fajnie , że jest sub-out. W sumie jestem ciekaw co się znajdzie w aplikacji.

Napisano

To nie DAC, tu nie ma wyjsc liniowych a wydajnosc jest limitowana wzmacniaczem. Potencjalnie moze byc cos slabszego niz AKM z Pro Plus, aczkolwiek poki co nie wiem jaki ESS zostal uzyty. Wzglednie - otworze, bede wiedzial.

Dnia 6.11.2023 o 17:43, Kraft napisał:

@Q21, czy ma regulację balansu? 

Wszystkie WiiMy od Mini po Amp maja dostac balans, najpozniej z koncem miesiaca. Amp jest pierwszy na liscie.

Napisano
20 minut temu, wojoo napisał:

Ciekawe jak wyjdzie w porównaniu z Topping MX5

Mam MX5 od momentu jak w Q21 był w preorderze i  chciałbym go końcu zabrać na biurko bo póki co służy jako zestaw przy TV.

Ogólnie to bardzo lubię ten wzmacniacz z tym ,że mam kilka ale:

* do podłączenia TV z HDMI ARC potrzebuję dodatkowego urządzenia z zasilaniem

* do streamingu potrzebuję doatkowego wiim mini, który zajmuje gniazdo optyczne i też trzeba je podłączyć do gniazdka

* automatyczne wybudzanie działa tylko na ostatnio używanym wejściu

* mógłby mieć więcej mocy i pilot mógłby lepiej zbierać

Robi mi się sporo kabli, mam 2 piloty a te problemy akurat miałby ten Wiim Amp rozwiązać.

Napisano

image.png.42a8b501cb1e1eb9038a82692ac8dc22.png

Coś takiego znalazłem jak wpisałem w wyszukiwarce google. Co ciekawe jak wejdę w ten link to już tego tekstu nie potrafię znaleźć.

(kiedyś miałem podobną sytuację w innym sklepie dotyczącym jakiegoś innego sprzętu audio, w wyszukiwarce widziałem cenę, gdzie wchodząc na ten link sklepu ceny nie było, bo było to przed pełnoprawną sprzedażą) - wtedy cena faktycznie była taka sama jak ruszyła sprzedaż w sklepach więc jest cień szansy, że i teraz tak będzie

Napisano

Jest dostępny manual do tego wzmacniacza ale tam też nie ma informacji o chipie,  jest to tylko tak opisane:

It features an ESS Sabre premium DAC, leveraging ESS’ patented 32-bit HyperStream
DAC architecture to deliver industry-leading low distortion and wide dynamic range. It
boasts a Signal-to-Noise Ratio (SNR) of 135 dB (A-wt) and a Total Harmonic Distortion
plus Noise (THD+N) of -120 dB across sample rates from 44.1k to 192k, courtesy of its
ultra-low noise clock and optimized power and circuit design.

https://m.media-amazon.com/images/I/A1P26sD1lUL.pdf

Napisano
54 minuty temu, Tomasz S. napisał:

Mam MX5 od momentu jak w Q21 był w preorderze i  chciałbym go końcu zabrać na biurko bo póki co służy jako zestaw przy TV.

Ogólnie to bardzo lubię ten wzmacniacz z tym ,że mam kilka ale:

* do podłączenia TV z HDMI ARC potrzebuję dodatkowego urządzenia z zasilaniem

* do streamingu potrzebuję doatkowego wiim mini, który zajmuje gniazdo optyczne i też trzeba je podłączyć do gniazdka

* automatyczne wybudzanie działa tylko na ostatnio używanym wejściu

* mógłby mieć więcej mocy i pilot mógłby lepiej zbierać

Robi mi się sporo kabli, mam 2 piloty a te problemy akurat miałby ten Wiim Amp rozwiązać.

Oj tam, problemy... ja mam w tej chwili wzmacniacz, który:

- też nie ma wejścia HDMI ARC

- do streamingu potrzebuje WiiMa lub czegoś innego

- nie wie co to automatyczne wybudzanie

- mocy chyba ma ok, ale pilota go niego nie dają - trzeba dopłacić 250EUR, albo chodzić do niego piechotą.

Też mi się sporo kabli zrobiło... a dodatkowego pilota trochę jednak brak ;)

Napisano (edytowany)

To nie licytacja :) Widocznie nie jest to dla Ciebie tak istotne,żeby coś zmieniać. Ja lubię jak jest prosto i minimalistycznie. Najchętniej ukryte kable i mało urządzeń.

IMG20230219183932.jpg.b42cc8245e92c343f2d6e5a4cd092e03.jpgIMG20220717150005.thumb.jpg.52c0bb6c1b3b45b12bed45feef89f37f.jpg

Edytowano przez Tomasz S.