Lukass Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego Użytkuje wiim amp ponad tydzień- podpięty pod kolumny Polk es-20. Audiofilem nie jestem, ale słucham dużo muzyki z Tidal. Wcześniej miałem wiim pro plus z Loxjie a30, których się pozbyłem. Po pierwszym dniu myślałem, że ta zmiana to jakaś pomyłka- strzał w kolano... NIe wiem jak to opisać, ale czego bym nie słuchał, bez znaczenia na ustawienia EQ dźwięk był stłumiony, pasma się rozjeżdżały- była lipa. Jak zwiększałem głośność nie dało się słuchać- maszynka do robienia hałasu. Z każdym kolejny dniem było tylko lepiej. Teraz dźwięk jest zrównoważony i detaliczny- jestem bardzo zadowolony. Nie wiem czy to ja się przyzwyczaiłem do dźwięku, czy faktycznie musiał się wzmacniacz jakoś ułożyć? Mam jeszcze pytanie odnośnie funkcjonalności- wiim amp mam podpięty pod telewizor po optyku- wzmacniacz sam się wybudza i dźwięk z tv jest ok. Czy jak kupię kabel hdmi to jakość dźwięku powinna się zmienić na plus? Pytam bo dużo szumu było z tym wejściem hdmi, a nie widzę różnicy w porównaniu z wejściem optycznym przy moim zastosowaniu . I kolejne pytanie- czytałem, że należy pobrać jakąś aktualizację. W jaki sposób to zrobić? Aha, piszczenia żadnego nie stwierdziłem- mam wersję srebrną. Pudełko przyszło nie uszkodzone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego 24 minuty temu, Lukass napisał: Czy jak kupię kabel hdmi to jakość dźwięku powinna się zmienić na plus? HDMI ARC ( z CEC ) ma taką zaletę ,że możesz używać jednego pilota. Wzmacniacz się wybudzi kiedy włączysz tv i kiedy na pilocie tv zrobisz głośniej to wzmacniacz będzie reagował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blatko Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Dnia 19.02.2024 o 22:28, Lukass napisał: Nie wiem czy to ja się przyzwyczaiłem do dźwięku, czy faktycznie musiał się wzmacniacz jakoś ułożyć? zdecydowanie chodzi tu o przyzwyczajenie, z tym że poprzedni zestaw wcale nie musiał być lepszy, a po prostu też się do niego przyzwyczaiłeś i po przesiadce czułeś na początku dyskomfort. Docieranie / wygrzewanie się wzmacniaczy w klasie D to mit. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maro997 Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Koledzy z q21. Mam pytanie. Obecnie gram na nad 326bee ale chce zmienić na coś nowszego. Kolumn nie podaję bo też będę zmieniać. Co będzie lepszym wyborem: cyrus one czy wiim amp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matlik Napisano 22 lutego Udostępnij Napisano 22 lutego (edytowany) Dnia 16.02.2024 o 13:23, Tomasz S. napisał: Teoretycznie bluetooth działa w 2 strony. Spróbuj zrobić jak w instrukcji: Steps to Connect Your WiiM Device to a Bluetooth Device: 1. Access the WiiM Home App: - Open the WiiM Home App on your smartphone or tablet. - Navigate to the 'Device' tab and select 'Audio Output'. 2. Initiate Bluetooth Connection: - Tap the 'Connect' button located next to the Bluetooth option. 3. Select Your Bluetooth Device: - Wait briefly as the app searches for nearby Bluetooth devices. - Devices in pairing mode will appear on the screen. Ensure your desired Bluetooth speaker, headphone, or Earpod is in pairing mode. 4. Establish the Connection: - Once your Bluetooth device appears, select it from the list to connect. - Your WiiM device will now output its audio to the chosen Bluetooth device. 5. Troubleshooting: - If your Bluetooth device doesn't appear on the list, tap the refresh button in the top right corner of the screen to search again. Próbowałem sparować w ten sposób słuchawki samsung galaxy buds 2 pro i bez rezultatu. Właściwie nie będę w ten sposób korzystał z wiim amplifier.. więc mało mnie to martwi. Komuś udało się połączyć przez bluetooth słuchawki zewnętrzne? Edytowano 22 lutego przez Matlik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 lutego Udostępnij Napisano 22 lutego @Matlik ale słuchawki są tam w ogóle widoczne ? może musisz je rozłączyć z innymi urządzeniami. Masz może tez inne słuchaki do sprawdzenia ? Bluetooth np z telefonu w stronę wiim działa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 22 lutego Udostępnij Napisano 22 lutego 1 godzinę temu, Matlik napisał: Próbowałem sparować w ten sposób słuchawki samsung galaxy buds 2 pro i bez rezultatu. Właściwie nie będę w ten sposób korzystał z wiim amplifier.. więc mało mnie to martwi. Komuś udało się połączyć przez bluetooth słuchawki zewnętrzne? Aż sprawdziłem z ciekawości. Mam od ręką 3 pary różnych słuchawek. Wszystkie parują się z WiiMem szybko, działają bez żadnych problemów. Oczywiście trzeba je wcześniej wprowadzić w tryb parowania, a na wyjściu audio w apce WiiMa wskazać Bluetooth Reciver i Connect. Cała procedura trwa dosłownie kilka sekund. Może coś źle robisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matlik Napisano 22 lutego Udostępnij Napisano 22 lutego Dzisiaj bez problemu sparowałem jbl tune 110 z urządzeniem. Kolejna próba ze słuchawkami galaxy buds 2 pro i wszystko działa jak należy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Dnia 20.02.2024 o 12:11, Maro997 napisał: Koledzy z q21. Mam pytanie. Obecnie gram na nad 326bee ale chce zmienić na coś nowszego. Kolumn nie podaję bo też będę zmieniać. Co będzie lepszym wyborem: cyrus one czy wiim amp? Wzmacniacz się dobiera do kolumn. Ja nie z Q21 ale mój głos na cyrusa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Syposz Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego Salon 40m2, jakie głośniki polecacie do takiego ustawienia jak na foto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 5 godzin temu, Wojciech Syposz napisał: jakie głośniki polecacie Jakbyś jeszcze napisał za ile i jakie brzmienie lubisz to będzie łatwiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 5 godzin temu, Wojciech Syposz napisał: Salon 40m2, jakie głośniki polecacie do takiego ustawienia jak na foto Zapytam przewrotnie. Czy satysfakcjonuje Cię dźwięk obecnego systemu w takim ustawieniu? Ps: zgadnij ilu producentów kolumn, rekomenduje tego typu ustawienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Bajsarowicz Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Zapytam przewrotnie. Czy satysfakcjonuje Cię dźwięk obecnego systemu w takim ustawieniu? Ps: zgadnij ilu producentów kolumn, rekomenduje tego typu ustawienie? 100% producentów rekomrnduje takie ustawienie....dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego A co jest z tymi Cantonami? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego 9 godzin temu, Przemek Bajsarowicz napisał: 100% producentów rekomrnduje takie ustawienie....dobrze. Co najwyżej kilku W narożniku np. Lubi "siedzieć" Klipschorn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Bajsarowicz Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego 14 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Co najwyżej kilku W narożniku np. Lubi "siedzieć" Klipschorn Aaa... że lewa strona zbyt blisko ściany... nie zwróciłem na to uwagi Racja, rzeczywiście, 30 cm więcej luzu, zmieni zasadniczo jakość odsłuchu... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matlik Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Mam sparowany pilot z wiim amp i od czasu do czasu pojawia się komunikat "Nie można się połączyć z urządzeniem WiiM Voice Remote." Zdarza się, że rano jak się budzę mam ten komunikat. Czasami jak wracam z pracy.. Myślałem, że po przejściu w tryb uśpienia wyrzuca ten błąd, ale nie bo to testowałem. Jak go widzę to muszę wejść w aplikację i tryb remote i sparować raz jeszcze. Jest to upierdliwe.. Tym bardziej, że ten komunikat na dole ekranu nie mogę skasować w żaden sposób dopóki nie sparuję od nowa pilotu. Mogę też wejść w ustawienia bluetooth i zapomnieć o omawianym pilocie. I od nowa przejść procedurę parowania. Też się z tym spotkaliście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Obecnie mam Yamahe rn602 z klipsch rp5000f w pomieszczeniu 25m2. Myślę nad zmianą Yamahy na Wiim Amp bo jest dużo mniejszy, tani i funkcjonalny. Co o tym myślicie, czy dużo stracę na jakości/mocy (a może zyskam). Jest sens w ogóle porównywać go do rn602? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca Moim zdaniem taka zmiana nie jest warta zachodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Myślałem, że klasa D wniesie coś na plus względem rn602 ale z drugiej strony mam obawy, że budżetowy Wiim amp wcale nie zagra lepiej a może nawet gorzej od Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca @pablo83gt to zależy jaki masz cel. Funkcjonalnie Wiim jest fajniejszy. Dźwiękowo pewnie podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca (edytowany) Mniejsze "pudełko" na półce, bardziej funkcjonalny (nowocześniejszy/minimalistyczny wygląd). Chodzi mi o to aby nie stracić dźwiękowo na jakości i aby zagrał w razie potrzeby też tak głośno jak Yamaha i nie "wymiękał". Np. kiedy podepnę rn602 w salonie 35m do polk s60e i odkręcę na 0db jakiś kawałek dance to meble w domu drżą a dźwięk jest mocny, czysty nic się nie zlewa. Obawiam się, że w takiej sytuacji mały Wiim może już nie dać rady tak "pompować". Edytowano 21 marca przez pablo83gt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 10 godzin temu, pablo83gt napisał: Myślałem, że klasa D wniesie coś na plus względem rn602 ale z drugiej strony mam obawy, że budżetowy Wiim amp wcale nie zagra lepiej a może nawet gorzej od Yamahy. Zamów na Amazon, będziesz mieć 30 dni na zwrot, przetestujesz na wszystkie sposoby, jak nie podpasuje to odeślesz. Ja tak zrobiłem, ale po testach został u mnie. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew01 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) Dzień dobry, chciałbym podpytać czy WiiM AMP będzie odpowiedni do kolumn Avance Omega 509? (4Ohm, 89dB, 30-200W) Pozdrawiam Andrzej Edytowano 24 marca przez andrew01 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca 13 godzin temu, andrew01 napisał: Dzień dobry, chciałbym podpytać czy WiiM AMP będzie odpowiedni do kolumn Avance Omega 509? (4Ohm, 89dB, 30-200W) Pozdrawiam Andrzej Amazon, kupujesz i sprawdzasz. Nie pasuje to zwrot. Jaki był obecnie wzmacniacz do tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts