Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej Forumowicze,

poszukuję przenośnego głośnika, który wyjściowo by grał w niedużej sypialni (10 m2), ale posiadałby również zasilanie akumulatorowe, umożliwiające pracę poza domem. 

Zależy mi również na funkcji streamingu - podstawowe aplikacje typu Spotify, TuneIn. Brzmienie - nie musi grać głośno, ale zależy mi na możliwie niskim zejściu i pełnym brzmieniu przy niskich poziomach głośności. Budżet - byłoby miło wyrobić się do 2 tys.

Wg mojego researchu  takie kryteria spełnia np. Sonos Move. Coś jeszcze? 

Z góry dziękuję!

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, zelekzelek napisał:

Fajna propozycja. Myslalem jeszcze o Harman/Kardon Citation 200 lub JBL Charge 5 WIFI.

Jakie brzmienie ma ta Yamaha?

Mnie nie pytaj o brzmienie. 

Skontaktuj się z Topami, wyślą Tobie i sprawdzisz u siebie, albo odeślesz jak się nie spodoba. 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Oba z nich prezentują rozrywkowe, żywe brzmienie. Sonos moim zdaniem oferuje "głębszy dźwięk", a jak dobrze pamiętam, to Harman mocniej schodzi w basie. Żadnego z nich nie nazwałbym jednak neutralnym, o to ciężko przy przenośnych głośnikach. 

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 16.11.2023 o 19:11, zelekzelek napisał:

Hej Forumowicze,

poszukuję przenośnego głośnika, który wyjściowo by grał w niedużej sypialni (10 m2), ale posiadałby również zasilanie akumulatorowe, umożliwiające pracę poza domem. 

Zależy mi również na funkcji streamingu - podstawowe aplikacje typu Spotify, TuneIn. Brzmienie - nie musi grać głośno, ale zależy mi na możliwie niskim zejściu i pełnym brzmieniu przy niskich poziomach głośności. Budżet - byłoby miło wyrobić się do 2 tys.

Wg mojego researchu  takie kryteria spełnia np. Sonos Move. Coś jeszcze? 

Z góry dziękuję!

Cześć

Jeśli temat jeszcze jest aktualny, to proponujemy Yamahę Musiccast 50 https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-50.html

Znacznie większa a niż MC20, a w dodatku jest w stereo. Brzmi też lepiej na basie, i jest znacznie więcej przestrzeni ;)

• 1 month later...
Napisano

Cześć wszystkim, podepnę się pod temat.

Tak samo jak przedmówca, poszukuję głośnika do sypialni (15m2), który dodatkowo będzie przenośny (czasami zabrać na podwórko) i będzie łączył się przez WiFi (nie chcę łączyć się po BT, w dzień muzyka a wieczorkiem puścić sobie jakąś audycję, czy radio internetowe).

Biorę pod uwagę HK Citation 200, ale chciał bym się dowiedzieć czy są jakieś alternatywy. Teraz w promocjach jest Sonos Move gen1, za 1299pln (czyli taniej od HK). Niedawno był Beolit 20 za 1600pln. 

Czy może macie jakieś sugestie dodatkowo ?