ADAM7 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Po około roku kompletowania sprzętu wydaje mi się że w miarę możliwości osiągnąłem wymarzony cel. Obecnie posiadam wzmak MF 6 msi , kolumny audiovektor R3 signature no i właśnie wspomniany w tytule odtwarzacz cd, yamaha 1000. Słucham wyłącznie płyt . Zastawiam się czy wymiana odtwarzacza wniesie jakieś pozytywne zmiany. Czego obecnie mi brakuje? Dobre pytanie, które sobie sam zadaje. Wydaje mi się że wszystko gra ok, ale czy może być lepiej? Lepsza rozdzielczość, ciut więcej góry? Dźwięk bardziej przestrzenny? Czy to zapewni zmiana odtwarzacza? Jakby komuś przyszło cokolwiek do głowy lub zna odpowiedz na moje pytania proszę o sugestie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Jeżeli szukasz poprawy rozdzielczości, dokładności odtwarzania z bardzo dobrą przestrzenią to tutaj polecę sprawdzenie TEAC VRDS-701 . Dodatkowo w tym modelu jest możliwość wykorzystania jego wbudowanego DAC z innymi źródłami, dzięki trzem wejściom cyfrowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Cześć Adamie. 40 minut temu, ADAM7 napisał: Wydaje mi się że wszystko gra ok, ale czy może być lepiej? Adamie, świetne pytanie. Ono dotyczy mnie i 99% nas na tym forum. Czuj się jak w domu. 42 minuty temu, ADAM7 napisał: Czy to zapewni zmiana odtwarzacza? Cierpliwości, pojawią się i inne sugestie. Ja od siebie zacznę i jeśli 43 minuty temu, ADAM7 napisał: Lepsza rozdzielczość, ciut więcej góry? Kolumny do wymiany, absolutnie i bez dwóch zdań. pozdro Adam😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 19 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 7 minut temu, AudioTube napisał: Kolumny do wymiany, absolutnie i bez dwóch zdań Humor dopisuje jak widzę. Ale czy ja pisałem cusik o kolumnach? Proponujesz wywalić serce całego mojego systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 @ADAM7 a jak wygląda u Ciebie akustyka? "Sprzęta" wyglądają ok i tu moze być ciężko o spektakularne rezultaty. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 19 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 7 minut temu, slaw0001 napisał: @ADAM7 a jak wygląda u Ciebie akustyka? "Sprzęta" wyglądają ok i tu moze być ciężko o spektakularne rezultaty Akustyka nie wygląda co oznacza że nic nie zrobiłem pod tym względem i nie zrobię. Gołe ściany, dywan i wszystko w tym temacie. Niestety. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 15 minut temu, ADAM7 napisał: Proponujesz wywalić serce całego mojego systemu A kto mówił, że audiofilem być to łatwe i proste. Dziś jest zaskoczenie, jutro przyjdzie wyparcie, ale za jakiś czas przyjdzie i akceptacja. Proponuję to, co i mnie pomogło. Braki w rozdzielczości, hehe jakbym to „wczoraj” u siebie słyszał. Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 19 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 17 minut temu, AudioTube napisał: Braki w rozdzielczości, hehe jakbym to „wczoraj” u siebie słyszał. Nikt tu nie pisał o brakach tylko o "lepszosci" owych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 1 godzinę temu, ADAM7 napisał: Akustyka nie wygląda co oznacza że nic nie zrobiłem pod tym względem i nie zrobię To może być ciężko o detal. Pogłosy temu nie służą. Niestety. Może jakieś mobilne ustroje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 24 minuty temu, slaw0001 napisał: To może być ciężko o detal. Pogłosy temu nie służą. Niestety. Może jakieś mobilne ustroje? Ja zrobilem takie, może i kolega zrobi podobne. potwierdzam ze skutecznie działają 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 3 godziny temu, ADAM7 napisał: Po około roku kompletowania sprzętu wydaje mi się że w miarę możliwości osiągnąłem wymarzony cel. Obecnie posiadam wzmak MF 6 msi , kolumny audiovektor R3 signature no i właśnie wspomniany w tytule odtwarzacz cd, yamaha 1000. Tak, wymiana odtwarzacza na lepszy przyniesie przyrost jakości. Na pewno nie porównywalny z wymianą kolumn czy nawet wzmacniacza, ale jednak. Możesz tez poeksperymentować z dodaniem DACa i wtedy zostawić jamaszkę jako transport, bo chyba więcej na rynku jest daków niż cedeków. Plus na rynku wtórnym zakup dac wydaje się bezpieczniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 2 godziny temu, slaw0001 napisał: To może być ciężko o detal. Pogłosy temu nie służą. Niestety Dzięki, że to napisałeś. Po mojemu, „pogłos” to hałas. A gdy jest za duży, to bardzo trudno cokolwiek przyjemnego z brzmienia wyłuskać. Gdy trzy osoby siedzące przy stole jednocześnie mówią, to ja wstaję i odchodzę, ponieważ nie tylko nie rozumiem o co im chodzi, ale i zaczyna boleć mnie głowa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Cześć, na pewno zmiana CD da jakieś efekty, ale ciężko określić jak duże Nie napisałeś ile chciałbyś wydać, więc podrzucę kilka opcji z różnych budżetów. Na pewno spojrzałbym na opcje od Musical Fidelity, nie tylko zagrają bardzo dobrze, ale i będą pasować designem do Twojego wzmacniacza. Taniej, raczej jako skok w bok w kierunku innej barwy jest M3scd, a drożej, w kierunku barwy i lepszej detaliczności jest M6scd Warto też przemyśleć Primare CD35, chociaż to już bardzo duży wydatek. Fajne, naturalne granie zaserwuje również Cyrus CDi-XR W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 20 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Cześć, również myślałem o tym M6scd tylko pytanie czy za tą kwotę osiągnę jakieś znaczące zmiany na plus. Zastanawiam się jeszcze nad sprzętem używanym bez DAC, czysty stary ale w miarę utrzymany CDek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts