77Mariusz77 Napisano 8 stycznia 2024 Napisano 8 stycznia 2024 Ten subwoofer to już masz ? Odpisz, cytując
Yacko Napisano 8 stycznia 2024 Autor Napisano 8 stycznia 2024 (edytowany) 5 minut temu, Gmow1977 napisał: Kto Ci tak robotę spartolił...?Dźwięki mogą się przwnosić na inne części budynku ... Nie była planowana zabudowa audio więc jest zrobione standardowo, pewnie bez żadnych gum itp. 3 minuty temu, 77Mariusz77 napisał: Ten subwoofer to już masz ? Pojutrze prawdopodobnie. Edytowano 8 stycznia 2024 przez Yacko Odpisz, cytując
77Mariusz77 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Ja mam SB3000 , Rel T9x i Klipsch RP1400 SW . Gdybym miał mieć jeden do kina byłby to Klipsch z nowej serii a jeżeli SVS do z serii PB. Nie wiem czy odsluchiwales ale otwarty sub to jednak robi o wiele lepszą robotę w kinie. Jeżeli ma być też do stereo to ok ale to jest kompromis. . Pocieszające jest to , że jeszcze trzy wejścia masz wolne Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 1 minutę temu, 77Mariusz77 napisał: Ja mam SB3000 , Rel T9x i Klipsch RP1400 SW . Gdybym miał mieć jeden do kina byłby to Klipsch z nowej serii a jeżeli SVS do z serii PB. Nie wiem czy odsluchiwales ale otwarty sub to jednak robi o wiele lepszą robotę w kinie. Jeżeli ma być też do stereo to ok ale to jest kompromis. . Pocieszające jest to , że jeszcze trzy wejścia masz wolne Lubię słuchać trance i miałem wrażenie, że z zamknięte bas był bardziej precyzyjny, mniej się rozlewał, więc taki trochę kompromis. Mniej efekciarsko ale trochę lepiej muzycznie. Odpisz, cytując
77Mariusz77 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Dokładnie. Jak świadomy zakup to spoko. Jedno co już mogę powiedzieć, że z pewnością pojawi się z czasem drugi 😁 Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 3 minuty temu, 77Mariusz77 napisał: Dokładnie. Jak świadomy zakup to spoko. Jedno co już mogę powiedzieć, że z pewnością pojawi się z czasem drugi 😁 Nie załamuj mnie i tak budżet naciągnięty to mało powiedziane. Oby tylko drgań nie było bo pozostanie wersja powrotu do 11m2 Odpisz, cytując
przemeklbn Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 11 godzin temu, klips napisał: Do oglądania filmów z lepszą połową mam drugi set w salonie o pow. 40m2 Czyli jednak w salonie (też) musi być. Właśnie dlatego nie zdecydowałem się na kino w dedykowanym pomieszczeniu, bo rzadko kto by tam zaglądał i tak skończyłoby się na siedzeniu w salonie. Mimo, że w dedykowanym ma się prawdziwą wolność. 1 Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 1 godzinę temu, przemeklbn napisał: Czyli jednak w salonie (też) musi być. Właśnie dlatego nie zdecydowałem się na kino w dedykowanym pomieszczeniu, bo rzadko kto by tam zaglądał i tak skończyłoby się na siedzeniu w salonie. Mimo, że w dedykowanym ma się prawdziwą wolność. U mnie salon nie do ogarnięcia do kina, więc raczej stereo pozostanie + centralny ewentualnie. Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, przemeklbn napisał: Czyli jednak w salonie (też) musi być. Właśnie dlatego nie zdecydowałem się na kino w dedykowanym pomieszczeniu, bo rzadko kto by tam zaglądał i tak skończyłoby się na siedzeniu w salonie. Mimo, że w dedykowanym ma się prawdziwą wolność. Rzadko kto.... ma taką możliwość ,żeby sobie pozwolić na takie pomieszczenie.Większość kombinuje jak upchać "Kino" w salonie, bo metraż nie pozwala a małżonki często stają na drodze jakże ważnej adaptacji akustycznej i zaciemnienia tego salonu. Dedykowane pomieszczenie pozwala na nieograniczoną adaptację pod audio i obraz ...dzięki temu możemy cieszyć się prawdziwym Kinem w domu.Ja już nie chodzę do kina komercyjnego....Owszem byłem ostatnio po wielu latach aby porównać do mojej salki i ??? ....PORAŻKA.!!!Owszem było głośno...ale to wszystko. .Obraz i dźwięk o niebo lepsze mam w swojej salce ....A nic nie potrafi tak zepsuć filmu jak te dwa kryteria... Edytowano 9 stycznia 2024 przez Gmow1977 4 Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 Pojawia się jeszcze problem wyboru końcówki mocy potrzebnej do zasilenia 2 kanałów. Znowu kilka opcji w kolejności od najdroższej. 1. Końcówka Emotiva BassX A2 i zasilić nim fronty (gdybym wiedział, że tak się skończy to lepszym zakupem byłby X3800H, który by z tą końcówką wyszedł tyle co X4800H a na surround i tak różnicy wielce nie odczuję). 2. Tania lub nawet używana końcówka 2 lub 4 kanałowa (zasilałaby np. tylne surround lub 4 górne) 3. Zwykły wzmacniacz stereo na tylne surround - tu będą pewnie dodatkowe szumy. Najbardziej interesowałaby mnie opcja 2, bo jednak wybrałem X4800H ponad X3800H m.in. ze względu na moc i jakość stereo. Jest jeszcze opcja najgorsza - zamiast 7.14 zbudować 7.1.2 lub 5.1.4. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Jak dla mnie to zasilenie kanałów surround można zrobić jakimś chińczykiem za parę stówek. Nie przesadzałbym. Jakiś tam sens może mieć zainwestowanie w lepszą do stereo ale uważam, że są lepsze sposoby na wydanie pieniędzy w KD. 1 Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, Yacko napisał: Pojawia się jeszcze problem wyboru końcówki mocy potrzebnej do zasilenia 2 kanałów. Znowu kilka opcji w kolejności od najdroższej. 1. Końcówka Emotiva BassX A2 i zasilić nim fronty (gdybym wiedział, że tak się skończy to lepszym zakupem byłby X3800H, który by z tą końcówką wyszedł tyle co X4800H a na surround i tak różnicy wielce nie odczuję). 2. Tania lub nawet używana końcówka 2 lub 4 kanałowa (zasilałaby np. tylne surround lub 4 górne) 3. Zwykły wzmacniacz stereo na tylne surround - tu będą pewnie dodatkowe szumy. Najbardziej interesowałaby mnie opcja 2, bo jednak wybrałem X4800H ponad X3800H m.in. ze względu na moc i jakość stereo. Jest jeszcze opcja najgorsza - zamiast 7.14 zbudować 7.1.2 lub 5.1.4. Jak już masz tego Denona to idź śmiało w 7.1.4 .Nie bòj się używanych końcówek .Te starsze są pewnie lepsze bo budowane ze stabilniejszych półproduktów.Śmiało jakąś na przód i jazda 😉 Ja mam stare Rotela i nic nie brumi nie syczy ....Dźwięk kryształ... Edytowano 9 stycznia 2024 przez Gmow1977 Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 2 minuty temu, PanKlor napisał: Jak dla mnie to zasilenie kanałów surround można zrobić jakimś chińczykiem za parę stówek. Nie przesadzałbym. Jakiś tam sens może mieć zainwestowanie w lepszą do stereo ale uważam, że są lepsze sposoby na wydanie pieniędzy w KD. Takie rozwiązanie by pasowało mi najbardziej bo po to kupiłem droższy X4800H zamiast X3800H aby mieć tez dobre stereo. Najlepsza byłaby jakaś tania końcówka 4 kanałowa, wtedy zasilałbym ją komplet górnych. Niestety nic sensownego nie mogę znaleźć. 1 minutę temu, Gmow1977 napisał: Jak już masz tego Denona to idź śmiało w 7.1.4 .Nie bòj się używanych końcówek .Te starsze są pewnie lepsze bo budowane ze stabilniejszych półproduktów.Śmiało jakąś na przód i jazda 😉 Niedawno pozbyłem się starej końcówki stereo NAD, która ważyła ponad 15kg za śmieszne grosze, a grała na stereo nie gorzej niż X4100W. Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 3 minuty temu, Yacko napisał: Takie rozwiązanie by pasowało mi najbardziej bo po to kupiłem droższy X4800H zamiast X3800H aby mieć tez dobre stereo. Najlepsza byłaby jakaś tania końcówka 4 kanałowa, wtedy zasilałbym ją komplet górnych. Niestety nic sensownego nie mogę znaleźć. Niedawno pozbyłem się starej końcówki stereo NAD, która ważyła ponad 15kg za śmieszne grosze, a grała na stereo nie gorzej niż X4100W. A widzisz ? Miałbyś jak znalazł...😅 Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 Przed chwilą, Gmow1977 napisał: A widzisz ? Miałbyś jak znalazł...😅 Pewnie tak, ale raczej Eco to nie było Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 1 minutę temu, Yacko napisał: Pewnie tak, ale raczej Eco to nie było No nie ...ale prawdziwe kino to Luxus w pełnej krasie....te parę stów rocznie do rachunku trzeba doliczyć i przełknąć 😅No chyba że masz kolektory na dachu ... To wogóle nie problem 😉 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 27 minut temu, Yacko napisał: Najlepsza byłaby jakaś tania końcówka 4 kanałowa, wtedy zasilałbym ją komplet górnych. Niestety nic sensownego nie mogę znaleźć. Nie wiemy co to znaczy tania. Jak nie musi mieć triggera (kwestia wygody, ewentualnie rachunkow) to 1 lub 2 takie https://www.amazon.pl/Fosi-Audio-V1-0G-2-kanalowy-zintegrowany/dp/B071XQGYRJ/ref=sr_1_5?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=1HEGKOTMCNV29&keywords=fosi%2Baudio%2Bv1&qid=1704798344&sprefix=fosi%2Baudio%2Bv1%2Caps%2C122&sr=8-5&th=1 i problem z głowy. Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 (edytowany) 20 minut temu, PanKlor napisał: Nie wiemy co to znaczy tania. Jak nie musi mieć triggera (kwestia wygody, ewentualnie rachunkow) to 1 lub 2 takie https://www.amazon.pl/Fosi-Audio-V1-0G-2-kanalowy-zintegrowany/dp/B071XQGYRJ/ref=sr_1_5?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=1HEGKOTMCNV29&keywords=fosi%2Baudio%2Bv1&qid=1704798344&sprefix=fosi%2Baudio%2Bv1%2Caps%2C122&sr=8-5&th=1 i problem z głowy. Dzięki za link, to chyba wzmacniacz a nie końcówka. Nie badałem tematu, ale myślę, że brak triggera załatwiłbym przekaźnikiem, może nawet są już gotowe rozwiązania. Edytowano 9 stycznia 2024 przez Yacko Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 23 minuty temu, Yacko napisał: Dzięki za link, to chyba wzmacniacz a nie końcówka. Nie ma to większego znaczenia. Ustawiasz gałkę w jednym położeniu i nie dotykasz. Po taniości na jakiś surround poszedłbym w takim kierunku. Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 18 minut temu, PanKlor napisał: Nie ma to większego znaczenia. Ustawiasz gałkę w jednym położeniu i nie dotykasz. Po taniości na jakiś surround poszedłbym w takim kierunku. Z pokrętłem nie ma problemu raz się skalibruje i OK, bardziej martwię się o dodatkowe szumy/zakłócenia. Odpisz, cytując
Yacko Napisano 9 stycznia 2024 Autor Napisano 9 stycznia 2024 11 minut temu, PanKlor napisał: Spowodowane czym? Dodatkowym przedwzmacniaczem. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Skoro ludzie słuchają na tym muzyki i jako entry level się sprawdza to skąd obawa o szumy lub zakłócenia? Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Przed chwilą, PanKlor napisał: Skoro ludzie słuchają na tym muzyki i jako entry level się sprawdza to skąd obawa o szumy lub zakłócenia? No ja akurat też miałem 2 atmosy na podobnym urządzeniu....i niestety brumiło .Wkur......o to strasznie . Żadne kombinacje z masą i wpięciem do jednej listwy nie pomagały. Ale ręki nie dam sobie uciąć że to wina tego ustrojstwo a nie sieci elek. w mieszkaniu... Teraz leży w końcie....w milczeniu😅 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 stycznia 2024 Napisano 9 stycznia 2024 Mówimy o sprzęcie za drobnych kilka stówek, niektórzy płacą więcej za metr kabla. Jak będzie nie tak to zawsze można zwrócić. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts