DiBatonio Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 4 minuty temu, Artur Brol napisał: Z pewnoscia. Ja raczej mówię o sytuacji, gdzie wszystko jest to samo, tylko wzmacniacz jest zmieniony Ależ, ja też mówię o takiej sytuacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia To się rozumiemy ☺️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Jeżeli wy nie będziecie ze sobą razem, to ja nie wierzę w prawdziwą miłość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Cześć Moim zdaniem warto porównać bezpośrednio Yamahę i CXA81, bo to sprzęty o dość podobnej barwie, chociaż CXA jest moim zdaniem sprzętem grającym lepiej w zakresie detaliczności oraz sceny. Mamy oba sprzęty u siebie, zapraszam na odsłuch oraz indywidualną wycenę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Jeszcze jest Magnat MA900 w podobnej kwocie, ale ja się nie wypowiem bo nie słuchałem. Aczkolwiek chętnie bym posłuchał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 19 minut temu, zolt napisał: Jeżeli wy nie będziecie ze sobą razem, to ja nie wierzę w prawdziwą miłość. Ee raczej nie. Na odległość się nie da, a po takim starcie . Czarno to widzę 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 1 godzinę temu, LICHU napisał: Dokładnie tak i tutaj jest wąskie gardło. Jestem na etapie szukania czegoś nowego. Bo tessi to takie trochę muły. Dlatego ta Yamaha może się wpisywać 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 10 minut temu, Dedal napisał: Dlatego ta Yamaha może się wpisywać 🙂 Nie mówię, że nie. Dalej ją mam na wyporzyczeniu ale tak sobie myślę czy jak wymienię kolumny to nie lepsza droga by był choćby nawet taki cxa81. Z tego co czytałem to nie dużo kolumn się zgrywa z 81. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Miałem z ciekawości 803d no i bym tego nie kupił ta Yamaha pewnie nie odbiega diametralnie od tej którą testujesz , sznyt firmowy pewnie posiada . Może przetestuj lepsze kolumny , nie ma co się pchać na siłę 😉 Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 35 minut temu, Dedal napisał: Miałem z ciekawości 803d no i bym tego nie kupił ta Yamaha pewnie nie odbiega diametralnie od tej którą testujesz , sznyt firmowy pewnie posiada . Może przetestuj lepsze kolumny , nie ma co się pchać na siłę 😉 Pzdr Kolumny to swoją drogą. Jak to się mówi to darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby 🙂 rozglądam się dalej za czymś innym niż cxa81 i 800 ale wybór z nowych urządzeń w kwocie do 5tys jest skromny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Szukaj. Czasem sklepy sprzedaja modele demo albo cos co od klienta dostali w zamian . Warto czasem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aneta Sikorska Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia Uaaaa ale się tu burza zrobiła Byłam słuchałam w różnych konfiguracjach cxa81 i yamahe. Szczerze ? Aż tak dużej różnicy nie ma Yamaha gra jaśniej, bardziej agresywnie. Cxa to bardziej poukładany, wyrównany dźwięk z minimalnie lepszą sceną. Ale tak jak kolega LICHU napisał czy na co dzień jesteśmy to w stanie uchwycić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Skoro uchwycilas to pewnie tak. Moim zdaniem, jestesmy to w stanie uchwycic nawet na co dzien, przy takim graniu w tle. Sam nieraz nagle unosilem glowe, zdziwiony jak cos fajnie zagralo, takze tak, mozna uchwycic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aneta Sikorska Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia Na logikę jednak w yamaha płacimy za 2 rzeczy strimer i wzmacniacz a w cxa81 tylko wzmacniacz. To siłą rzeczy musi to lepiej zagrać. Postawię na cxa81 ale prześpię się z tym jeszcze. Jedynie z czym mam dylemat jak to kobieta to z kolorem. Czarny bardziej uniwersalny ale cięzko dokupić oryginalne używane klocki w tym kolorze jak strimer czy cd. Ze srebrnym jest prościej. Natomiast pytanie czy pchać się w strimer MXN10 lub CXN V2 ? Czy to totalnie bez sensu i zostac przy wiim pro plus ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 4 minuty temu, Aneta Sikorska napisał: Natomiast pytanie czy pchać się w strimer MXN10 lub CXN V2 Tak, pchać się np w CXN v2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 1 minutę temu, Aneta Sikorska napisał: Na logikę jednak w yamaha płacimy za 2 rzeczy strimer i wzmacniacz a w cxa81 tylko wzmacniacz. To siłą rzeczy musi to lepiej zagrać. Czy ja wiem czy musi? Nie cena gra. A każde marki różnie pozycjonują swoje produkty. Czasami wręcz abstrakcyjnie. W pewnym momencie kończy się wzrost jakości, a zaczyna pozycjonowanie cenowe, dopieszczony wygląd, prestiż związany z ceną i kierowanie produktu do obywateli z bardzo zasobnym portfelem, którzy chcą mieć poczucie, że obcują i mają coś, na co inni nie mogą sobie pozwolić. A tym bardziej, że w audio nie ma żadnego wzorca co jest "lepsze", a co nie. To są czysto subiektywne odczucia, a czasami wystarczy, że dany produkt nam się bardziej podoba i ma wyższą cenę, by podświadomie określić, że przez to "lepiej" gra. Nasze mózgi łatwo się oszukuje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aneta Sikorska Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Tak, pchać się np w CXN v2 W czym on jest lepszy od takiego wiim ? Tym że ma więcej wyjść i wyświetlacz. Z tego co czytałam to nie wnosi za dużo do systemu a pozostawia pole do popisu innym klockom. Wiadomo, że to klasa sama w sobie natomiast cena spora. 5 minut temu, zolt napisał: Czy ja wiem czy musi? Nie cena gra. A każde marki różnie pozycjonują swoje produkty. Czasami wręcz abstrakcyjnie. W pewnym momencie kończy się wzrost jakości, a zaczyna pozycjonowanie cenowe, dopieszczony wygląd, prestiż związany z ceną i kierowanie produktu do obywateli z bardzo zasobnym portfelem, którzy chcą mieć poczucie, że obcują i mają coś, na co inni nie mogą sobie pozwolić. A tym bardziej, że w audio nie ma żadnego wzorca co jest "lepsze", a co nie. To są czysto subiektywne odczucia, a czasami wystarczy, że dany produkt nam się bardziej podoba i ma wyższą cenę, by podświadomie określić, że przez to "lepiej" gra. Nasze mózgi łatwo się oszukuje. I dużo w tym prawdy. Dla tego dziś noc nie przespana, Wybór jest dość ciężki...... oba grają dobrze, aczkolwiek miałam wrażenie że brzmieniu brakowało masy i życia. Było bardzo głośno, szczegółowo ale głośnik średnio niskotonowy praktycznie nie pracowały. Bas był twardy piszę tutaj o yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia @DiBatonio a co z tym Eversolo DMP A6? Z tego co w innym watku widzialem, dosc chwalony jest. Cena tez chyba podobna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia (edytowany) 8 minut temu, Aneta Sikorska napisał: I dużo w tym prawdy. Dla tego dziś noc nie przespana, Wybór jest dość ciężki...... oba grają dobrze, aczkolwiek miałam wrażenie że brzmieniu brakowało masy i życia. Było bardzo głośno, szczegółowo ale głośnik średnio niskotonowy praktycznie nie pracowały. Bas był twardy piszę tutaj o yamaha. Więc wybierz to, co Ci po prostu bardziej odpowiada. Trzeba ustalić czy ważniejsza jest funkcjonalność, wygląd, odczucia muzyczne czy finanse. Trzeba sobie zrobić listę co jest priorytetowe i jakie punkty znajdują się na górze listy, a które na dole i dokonać wyboru bez pośpiechu. I być może rozważyć inne propozycje. Edytowano 17 stycznia przez zolt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 1 minutę temu, Aneta Sikorska napisał: W czym on jest lepszy od takiego wiim ? Tym że ma więcej wyjść i wyświetlacz. Z tego co czytałam to nie wnosi za dużo do systemu a pozostawia pole do popisu innym klockom. Wiadomo, że to klasa sama w sobie natomiast cena spora. Choćby to, zema więcej wej/wyj,. Z tego co ja czytałem, chyba nawet na tym forum, to Wiim nie przebija takiego CXN, czy nawet Node. Warto poszukać informacji, może też kilka recenzji CXNa się znajdzie. Kiedyś miałem CA SM6 i było to bardzo fajne brzmienie. 3 minuty temu, Artur Brol napisał: @DiBatonio a co z tym Eversolo DMP A6? Z tego co w innym watku widzialem, dosc chwalony jest. Cena tez chyba podobna. Nie mnie pytaj, tylko właścicieli Eversolo. To też inna cena niż CXN, ale jak ktoś lubi świecidełka, wyświetlacze i kupuje oczami, to czemu nie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 5 minut temu, Aneta Sikorska napisał: Dla tego dziś noc nie przespana, Wybór jest dość ciężki...... oba grają dobrze, aczkolwiek miałam wrażenie że brzmieniu brakowało masy i życia. Było bardzo głośno, szczegółowo ale głośnik średnio niskotonowy praktycznie nie pracowały. Bas był twardy piszę tutaj o yamaha. Na tych dwoch poprzestaniesz? Yamaha i CXA81? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aneta Sikorska Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 5 minut temu, Artur Brol napisał: Na tych dwoch poprzestaniesz? Yamaha i CXA81? Nie widzę tutaj konkurencji. Audiolab mi nie odpowiada dźwiękowo, marantz również, Musical Fidelity brak wyjść optycznych, nad nie widzę tam nic sensownego, rotel jest za ostry bardziej do metalu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia W takim razie, dobrej nocy zycze. Tylko jeszcze jedno pytanie. Moze przeoczylem ale nie pamietam na jakich kolumnach to bedzie gralo. Masz juz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aneta Sikorska Napisano 17 stycznia Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 3 minuty temu, Artur Brol napisał: W takim razie, dobrej nocy zycze. Tylko jeszcze jedno pytanie. Moze przeoczylem ale nie pamietam na jakich kolumnach to bedzie gralo. Masz juz ? Kolumny to jest osobny temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia Tajemnicza 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts