pitolo Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 Witam forumowiczów. Posiadam EverSolo DMP-A6 Master Edition. Gra obecnie z H95 po XLR -ach. Jaki dac waszym zdaniem byłby dobry ? Zastanawiam się też nad transportem cd. Proszę o radę i propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 Cześć, a ile chciałbyś wydać na nowy przetwornik i co chciałbyś najbardziej zmienić w brzmieniu? Na wstępie zachęcę też do obejrzenia naszego filmu z przetwornikami do 5000 PLN, może znajdziesz wśród nich coś dla siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitolo Napisano 18 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 Myślałem o eversolo dac Z8. I właściwie jestem zdecydowany na wypożyczenie.Mój system to wspomniany DMP-A6 , H95 , quadral aurum votan8. Chyba nie ma sensu pchać cenowo wyżej niż szybka piątka bo nie zaważę różnicy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 @pitolo czy posiadasz kolumny? Jeśli tak, jakie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitolo Napisano 18 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 Myślałem o eversolo dac Z8. I właściwie jestem zdecydowany na wypożyczenie.Mój system to wspomniany DMP-A6 , H95 , quadral aurum votan8. Chyba nie ma sensu pchać cenowo wyżej niż szybka piątka bo nie zaważę różnicy ? Qadral Aurum Votan 8 Podłączone chordem carnival silverscreen w be wire. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 Thanx. Nie słyszałem o ich istnieniu. Co jest mocną stroną a co kuleje w brzmieniu tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitolo Napisano 18 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 To mało popularny producent choć z Niemiec. To moje pierwsze poważne kolumny , w mojej ocenie b.dobre w tej cenie.Kwieciście nie opiszę ich brzmienia ale nie męczą przy długim słuchaniu głownie klasyki , jazzu ,chard rocka. Trochę z innej beczki. Jakieś doświadczenia z Rotel RCD-1572 MKII ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 6 minut temu, pitolo napisał: Kwieciście nie opiszę ich brzmienia Dla mnie Ok. Mam alergię na takie kwieciste opisy. To super, że brzmienie nie męczy. A jakieś minusy? A propo’s Rotela, nigdy nawet obok nie stałem. Za dużo dla mnie tych marek. Nie pomogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitolo Napisano 18 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 Być może dla innych za mało dołu ale wszytko inne na swoim miejscu. Przyjemnie brzmi eletroniczna muzyka i wokalne wykonania. Warto posłuchać , choć ktoś powiedział że to dla początkującego nastolatka. To chyba komplement w moim wieku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 2 godziny temu, pitolo napisał: Posiadam EverSolo DMP-A6 Master Edition. A co Ci nie pasuje w dac-u Eversolo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitolo Napisano 18 stycznia 2024 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 W DMP - A6 nie zdążyłem jeszcze sprawdzić (brak transportu cd) Zastanawiałem się nad dac-iem Z8 i po rozmowie z Q21 postanowiłem spradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 5 minut temu, pitolo napisał: W DMP - A6 nie zdążyłem jeszcze sprawdzić (brak transportu cd) Może się na tym nie znam, ale jak masz podłączonego A6 po XLR -ach, czyli wyjściu analogowym to właśnie korzystasz z wbudowanego w A6 DAC-a. Stąd moje pytanie co z nim jest nie tak ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 28 minut temu, pitolo napisał: Jakieś doświadczenia z Rotel RCD-1572 MKII ? Posiadam w/w Rotela. U mnie pracuje jako transport i powiem tak ...gdybym miał go kupić jeszcze raz nie zastanawiał bym się ani chwili. Porównywałem go z 2 Denonami (DCD720 i 900) oraz Rotelem RCD-11 Tribute. I owszem RCD-1572MKII jest 2x droższy od w/w ale pod względem brzmienia zjada je na śniadanie ...brzmi czysto, detalicznie ale nie nachalnie a scena i wokale są blisko słuchającego. Mechanizm 1572MKII pracuje bezgłośnie - sam osobiście nie raz zapominam że muza jest odtwarzana z CD myśląc że użyty został streamer 😁, no pełna obsługa z pilota łącznie z otwieraniem i zamykaniem szuflady. Z mojej strony mogę gorąco polecić 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 (edytowany) 25 minut temu, MacieQ napisał: .brzmi czysto, detalicznie ale nie nachalnie a scena i wokale są blisko słuchającego. Wybacz, ale to znaczy, że do dooopy. To tak jakby wskoczyć na scenę, albo usiąść na linii kolumn między nimi. Moim zdaniem dobrze, jak plany są budowane od przed kolumnami do daleko za linię kolumn. Oczywiście wiele zależy od realizacji, ale akurat ja nie lubię grania na twarz przed nosem. Edytowano 18 stycznia 2024 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 18 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2024 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Wybacz, ale to znaczy, że do dooopy. To tak jakby wskoczyć na scenę, albo usiąść na linii kolumn między nimi. Moim zdaniem dobre, jak plany są budowane od przed kolumn do daleko za linią kolumn. Oczywiście wiele zależy od realizacji, ale akurat ja nie lubię grania na twarz przed nosem. Nie napisałem że przed nosem tylko że jest blisko gdyż osobiście też mi nie odpowiada "granie na twarz" no i oczywiście masz rację że wiele i to naprawdę wiele zależy od realizacji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts