Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, szukam najlepszych możliwych słuchawek nausznych w przedziale 799-1000zł. Na pierwszym miejscu jakość dźwięku. Do tej pory miałem Marshall Mid ANC (dawno nabyte), ale się rozpadły bez możliwości naprawy.

Mogę prosić o pomoc w wybraniu? Najlepiej z przewodem. 

Napisano
3 godziny temu, Rivnin napisał:

Witam, szukam najlepszych możliwych słuchawek nausznych w przedziale 799-1000zł. Na pierwszym miejscu jakość dźwięku. Do tej pory miałem Marshall Mid ANC (dawno nabyte), ale się rozpadły bez możliwości naprawy.

Mogę prosić o pomoc w wybraniu? Najlepiej z przewodem. 

Cześć.

Zerknij na Audio Technica. Mają tego trochę, poniżej budżetu i powyżej też się znajdą. 

Może Sennheiser też coś będzie miał.

A chcesz otwarte czy zamknięte?

Na to też zwróć uwagę. 

Napisano
Dnia 19.01.2024 o 17:26, Artur Brol napisał:

Cześć.

Zerknij na Audio Technica. Mają tego trochę, poniżej budżetu i powyżej też się znajdą. 

Może Sennheiser też coś będzie miał.

A chcesz otwarte czy zamknięte?

Na to też zwróć uwagę. 

Raczej zamknięte - niestety nie znam za bardzo różnicy między nimi. 

Napisano
17 minut temu, Artur Brol napisał:

Otwarte - domownicy sluchaja z toba. 

Raczej ty słyszysz co domownicy robią dookoła 😉

Otwarte nie izoluja cię od dźwięków otoczenia, do korzystania z takich słuchawek potrzebujesz ciszy w otoczeniu. 

Napisano

Jesli sluchasz bez przesadzania z glosnoscia, nie zaszkodza. To cisnienie chyba jest z ta glosnoscia powiazane - glosniej, cisnienie wieksze, ciszej mniejsze. Czy nie tak to dziala?

Jesli otwartych uzyje i bede glosno sluchal to tez uszkodze sluch. 

Napisano
12 godzin temu, Profi napisał:

Zamknięte dobrze izolują, ale przez to, że nie wyrównują ciśnienia, szkodzą na słuch w dłuższej perspektywie.

To akurat zależy bardziej od padów, bo ucho tak czy siak jest zamknięte w nich, przetwornik blokuje dopływ powietrza od zewnątrz w większości przypadków. 

Warto sprawdzić ATH-A990Z oraz Meze 99 Neo w tym budżecie :) 

Napisano

Sprawdz Audio Technica na stronie, sporo tego maja. Dla przykladu, dodajac do powyzszych propozycji:

Audio-Technica ATH-M50x

Audio-Technica ATH-A550Z

Sam mialem MSR 7, teraz jest nowa wersja - zbalansowana. Jak dla mnie troche za jasne byly ale sluchalo sie bardzo fajnie. Jesli gdzies bedziesz mial okazje stara czy nowa sprawdzic. Polecam.

Oraz Sennheizer, Beyerdynamic, AKG, Denon gdybys w przecenie znalazl np AH D5200 .Inne tez chyba wciaz sa gdzies w sklepach.

Tyle co pamietam

Napisano
Dnia 22.01.2024 o 16:52, Artur Brol napisał:

Sprawdz Audio Technica na stronie, sporo tego maja. Dla przykladu, dodajac do powyzszych propozycji:

Audio-Technica ATH-M50x

Audio-Technica ATH-A550Z

Sam mialem MSR 7, teraz jest nowa wersja - zbalansowana. Jak dla mnie troche za jasne byly ale sluchalo sie bardzo fajnie. Jesli gdzies bedziesz mial okazje stara czy nowa sprawdzic. Polecam.

Oraz Sennheizer, Beyerdynamic, AKG, Denon gdybys w przecenie znalazl np AH D5200 .Inne tez chyba wciaz sa gdzies w sklepach.

Tyle co pamietam

Obecnie mamy w promocji, kilka modeli od Audio Techniki. Szczególnie godne uwagi są obecnie A990Z, nie tylko dlatego, że kosztują teraz 799! Ale przede wszystkim, że grają dużo lepiej od A550Z i niewiele słabiej od A1000Z :)

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-a990z.html