RoRo Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września 4 godziny temu, Alex1964 napisał: pewnie z czasem tak zrobię, na razie cieszę się że salon przyjął sprzęt. A z czasem pewnie wrócę do tematu. Dzięki też myślałem o Rotelu , tylko trochę inna kasa A rozmawiałeś z pracownikami salonu co mogło być przyczyną tego, że Yamaha nie zagrała z Twoimi Pylonami? Mnie by korciło, by to kiedyś sprawdzić i pojawić się z kolumnami mimo że to trochę męczące - waga podłogówki zbliżona do nazwy modelu 😞 Tym bardziej, że mógłbyś wtedy porównać jak zagrają z Rotelem. Pozdrawiam PS. Gratulacje dla TopHiFi za dobre załatwienie sprawy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Akustyka pomieszczenia albo oczekiwania użytkownika. Skoro źrodło było to samo to nie ma co zwalać na kable. W każdym razie to kolejny przykłąd jak wazny jest odsluch w domu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1964 Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września 17 godzin temu, RoRo napisał: A rozmawiałeś z pracownikami salonu co mogło być przyczyną tego, że Yamaha nie zagrała z Twoimi Pylonami? Mnie by korciło, by to kiedyś sprawdzić i pojawić się z kolumnami mimo że to trochę męczące - waga podłogówki zbliżona do nazwy modelu 😞 Tym bardziej, że mógłbyś wtedy porównać jak zagrają z Rotelem. Pozdrawiam PS. Gratulacje dla TopHiFi za dobre załatwienie sprawy! rozmawialiśmy , ale nie znaleźliśmy przyczyny. Zapewne trzeba będzie właśnie tak zrobić i zawieźć do salonu kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września Też się nad tym zastanawiałem. Miałem trochę tych Yamah...była też 840, była i 701-ka. 800-tki nie miałem, ale jeśli jest tożsama z 803-ką i bardzo podobna do 701-ki to przeskok pomiędzy Pianocraftem, a 800-tką powinien być duży. Dziwna sprawa. Może problemem jest źródło ? A w salonie sprawdzili ten Twój amplituner ? Wszystko było z nim ok ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1964 Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września 21 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cieszymy się, że udało się załatwić sprawę w sposób satysfakcjonujący. Zapraszamy do dalszej współpracy z Panem Łukaszem z Tophifi Lublin! okazuje się , że nie ma tak łatwo, może ktoś wie gdzie powinienem złożyć oświadczenia odstąpienia od umowy. Póki co jestem odsyłany i każdy mówi co innego. Jedni mówią , że to bank powinien załatwić sprawę, a bank , że to sklep powinien przyjąć oświadczenie . Nie wiem w sumie jak powinno być i jaka jest procedura a czas ucieka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września (edytowany) W sensie wziąłeś kredyt na ten amplituner? No to kredyt w banku wziąłeś, Top hifi pewnie załatwiał formalności jako pośrednik. Pieniądze zakładam że dostałeś z powrotem, wiec teraz musisz oddać je bankowi po prostu. Czyli spłacić całkowicie kredyt. I po temacie, nie musisz odstępować od umowy itd. Chyba że jest inny problem, bo piszesz w sposób bardzo niejasny. Edytowano 26 września przez majkel74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września 2 godziny temu, Alex1964 napisał: okazuje się , że nie ma tak łatwo, może ktoś wie gdzie powinienem złożyć oświadczenia odstąpienia od umowy. Póki co jestem odsyłany i każdy mówi co innego. Jedni mówią , że to bank powinien załatwić sprawę, a bank , że to sklep powinien przyjąć oświadczenie . Nie wiem w sumie jak powinno być i jaka jest procedura a czas ucieka Sprawa jest prosta. Należy się zgłosić do banku w celu anulacji kredytu. Salon w Lublinie, musi poinformować swojego opiekuna, o rezygnacji ze strony klienta i dołączyć karetkę. Tyle. Cała procedura może potrwać nawet do czterech tygodni, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. 2 godziny temu, majkel74 napisał: W sensie wziąłeś kredyt na ten amplituner? No to kredyt w banku wziąłeś, Top hifi pewnie załatwiał formalności jako pośrednik. Pieniądze zakładam że dostałeś z powrotem, wiec teraz musisz oddać je bankowi po prostu. Czyli spłacić całkowicie kredyt. I po temacie, nie musisz odstępować od umowy itd. Chyba że jest inny problem, bo piszesz w sposób bardzo niejasny. Klient nie dostaje żadnych pieniędzy od banku. Nastąpiłby zwrot conajwyżej wpłaty własnej jeśli ta była zawarta przy kredycie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 15 godzin temu, Alex1964 napisał: rozmawialiśmy , ale nie znaleźliśmy przyczyny. Zapewne trzeba będzie właśnie tak zrobić i zawieźć do salonu kolumny. NIE Wzmak do domu brac na testy. Akustyka zmieni wiecej niż wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 września Udostępnij Napisano 28 września I jak mają się prawy? Czy dobiegły do końca:)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piitr Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Wczoraj słuchałem Yamahy R-N800A + MA GOLD 200 + ATOLL ST200 (pokój odsłuchowy). Dla mnie bomba, w tej cenie bardzo uważam sprzęt jako bardzo uniwersalny. Oczywiście warunki były idealne i głośniki bomba, ale Yamaha daje radę. Piszę ten post ponieważ analizując wątek również stwierdzam, iż jest on czynem konkurencji. (treść oraz daty) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 9 godzin temu, piitr napisał: Wczoraj słuchałem Yamahy R-N800A + MA GOLD 200 + ATOLL ST200 (pokój odsłuchowy). Dla mnie bomba, w tej cenie bardzo uważam sprzęt jako bardzo uniwersalny. Oczywiście warunki były idealne i głośniki bomba, ale Yamaha daje radę. Piszę ten post ponieważ analizując wątek również stwierdzam, iż jest on czynem konkurencji. (treść oraz daty) Dzięki za opinię. Akurat połączenie Yamahy z MA pojawia się regularnie i jest uznawane za jedno z ciekawszych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października Moim zdaniem to kolumny które zasługują na więcej ale one nie grają jasno już wiec akurat angazująco grająca RN800 może się podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas82 Napisano Poniedziałek o 14:04 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:04 Dnia 30.10.2024 o 13:45, piitr napisał: Wczoraj słuchałem Yamahy R-N800A + MA GOLD 200 + ATOLL ST200 (pokój odsłuchowy). Dla mnie bomba, w tej cenie bardzo uważam sprzęt jako bardzo uniwersalny. Oczywiście warunki były idealne i głośniki bomba, ale Yamaha daje radę. Piszę ten post ponieważ analizując wątek również stwierdzam, iż jest on czynem konkurencji. (treść oraz daty) To nie konkurencja. Ja też tego wzmacniacza słuchałem i mam takie same wrażenia co i autor pierwszego postu. W tym dźwięku jest absolutny brak życia. Nie wiem czym to jest spowodowane. Słuchałem tej 800 w salonach (THF Wrocław - Bowersy 603S2 i S4Home - Monitor Audio Bronze 500/Dali Oberon 7 lub 9) oraz w domu z Triangle Borea BR10. I to na przestrzeni kilku miesięcy wiec można wyeliminować jakieś lokalne zjawiska pogodowe/laryngologiczne, problemy pokoi odsłuchowych, złe kable etc...I dla mnie ten dźwięk jest zupełnie bez wyrazu. Wrażenie dokładnie jak u autora - Jak chcesz ciekawszy dźwięk to trzeba dać mu z 50%, ale to i tak nie rozwiązuje problemów, bo nie będziesz słuchał muzyki na 50% mocy. Próbowaliśmy na pure direct, próbowaliśmy kręcić korektorem.....lipa. Niby to jakoś tam gra. Scena jest szeroka, nie jest zbyt detaliczna. Niby można dostrzec i niskie i wysokie i jakaś tam jest średnica, ale suma sumarum jak to się poskłada do kupy to brzmienie tego amplitunera nie porywa kompletnie. Nie wiem, może Gold 200 maja znacząco rożną charakterystykę od Bronze 500 albo ATOLL ST200. Z konkurencji nie jestem. Dawałem temu amplitunerowi wiele szans, bo na prawdę chciałem go kupić. Z papierów wynika, że ma idealne parametry pod moje kolumny i niestety za każdym razem wrażenia były podobne - czyli nijakie. Chyba, że potrzebuje on na prawdę względnie dobrze dobranych kolumn, które nie są zestawiane w ofercie dystrybutorów i nie jest to Borea. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piitr Napisano Poniedziałek o 20:38 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:38 6 godzin temu, Lukas82 napisał: To nie konkurencja. Ja też tego wzmacniacza słuchałem i mam takie same wrażenia co i autor pierwszego postu. W tym dźwięku jest absolutny brak życia. Nie wiem czym to jest spowodowane. Słuchałem tej 800 w salonach (THF Wrocław - Bowersy 603S2 i S4Home - Monitor Audio Bronze 500/Dali Oberon 7 lub 9) oraz w domu z Triangle Borea BR10. I to na przestrzeni kilku miesięcy wiec można wyeliminować jakieś lokalne zjawiska pogodowe/laryngologiczne, problemy pokoi odsłuchowych, złe kable etc...I dla mnie ten dźwięk jest zupełnie bez wyrazu. Wrażenie dokładnie jak u autora - Jak chcesz ciekawszy dźwięk to trzeba dać mu z 50%, ale to i tak nie rozwiązuje problemów, bo nie będziesz słuchał muzyki na 50% mocy. Próbowaliśmy na pure direct, próbowaliśmy kręcić korektorem.....lipa. Niby to jakoś tam gra. Scena jest szeroka, nie jest zbyt detaliczna. Niby można dostrzec i niskie i wysokie i jakaś tam jest średnica, ale suma sumarum jak to się poskłada do kupy to brzmienie tego amplitunera nie porywa kompletnie. Nie wiem, może Gold 200 maja znacząco rożną charakterystykę od Bronze 500 albo ATOLL ST200. Z konkurencji nie jestem. Dawałem temu amplitunerowi wiele szans, bo na prawdę chciałem go kupić. Z papierów wynika, że ma idealne parametry pod moje kolumny i niestety za każdym razem wrażenia były podobne - czyli nijakie. Chyba, że potrzebuje on na prawdę względnie dobrze dobranych kolumn, które nie są zestawiane w ofercie dystrybutorów i nie jest to Borea. A do czego porównujesz omawianą 800? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas82 Napisano wczoraj o 11:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:33 Do Marantza 7000N, Marantza Stereo 70s i Denona DRA-900H. Chciałem jeszcze posłuchać Onkyo TX-8470, ale nie miałem okazji. Wszystko w granicach 3-4 tysiecy. Ta Yamaha mieści sie w tym budżecie, chociaż moc ma wyższą od całej reszty. 70s i 900H w moim przypadku grały dość jasno, ale to wina genezy tych amplitunerów - one są przerabiane z kin domowych. Natomiast 7000N i 8470 to już wytwór typowo stereofoniczny. Wszystko w około tej samej klasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Dnia 4.11.2024 o 15:04, Lukas82 napisał: Nie wiem, może Gold 200 maja znacząco rożną charakterystykę od Bronze 500 albo ATOLL ST200. Mają. Ale to nie zmienia faktu jednak 800tka odpowiednim wyborem do Gold nie jest. 6 godzin temu, Lukas82 napisał: Do Marantza 7000N, Marantza Stereo 70s i Denona DRA-900H O ile 7000n zdecydowanie ciekawszy o tyle już RN800 oceniam wyzej od Stereo 70s i DRA900 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts