Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam całe forum.Chciałbym się was poradzić,otóż kupiłem wzmacniacz Denon pm-1700ne i obecnie mam podpięte do niego kolumny Pylon Audio Sapphire 25 ale to nie jest i dlatego planuje kupić kolumny do 10k tylko nie wiem jakie dobrze się zgrywają z Denonem,myślałem o B&W 603s3 tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł proszę doradźcie mi.

Napisano

Kurcze Bowersy z zasady zgrywają się z Denonami, Z takimi głośniczkami jak 603s3 to wielki smok z Denona 1700NE to winien robić  co chce, tam są 30Amperowe mos-fety na wyjściu!

W ciemno bym nie kupował tym bardziej,że ciekawy budżet masz na to i chyba zabrałbym wzmacniacz do salonu i posłuchał go z kilkoma głośnikami jak sobie radzą.

Napisano

Do Denona polecę jeszcze sprawdzenie Triangle Espirt EZ Antal, bas też zwarty jak B&W, ale górę lżej podbita, trochę delikatniej podana, przy zachowaniu wysokiej dokładności grania i bardziej liniowo przechodząca w średnicę, która też jest mocną stroną tej kolumn, zwłaszcza wokale brzmią bardzo naturalnie bez podbarwień. Podobny styl grania oferuje Focal Vestia N°2 z tym, że z większym dociążeniem niskich tonów, które też są bardziej mięsiste.

Napisano
4 godziny temu, Snow napisał:

Witam całe forum.Chciałbym się was poradzić,otóż kupiłem wzmacniacz Denon pm-1700ne i obecnie mam podpięte do niego kolumny Pylon Audio Sapphire 25 ale to nie jest i dlatego planuje kupić kolumny do 10k tylko nie wiem jakie dobrze się zgrywają z Denonem,myślałem o B&W 603s3 tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł proszę doradźcie mi.

Cześć,

603s3 odwdzięcza się jak tylko dostaną dobrego kompana. Takie połączenie z Denonem ma prawo zadziałać. Czy nie chciałbyś pożyczyć tych głośników i sprawdzić w swoich warunkach?

Napisano
9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć,

603s3 odwdzięcza się jak tylko dostaną dobrego kompana. Takie połączenie z Denonem ma prawo zadziałać. Czy nie chciałbyś pożyczyć tych głośników i sprawdzić w swoich warunkach?

Jestem z Łodzi czy będzie mozliwość wypożyczenia kolumn w moim mieście?

Napisano

Bowersy dogadują się z Denonem. Ale obecnie to sa bardzo drogie produkty jak za swoją klase.

W tej cenie dostaniesz Silver 500 czy Heco Revolution 9 którym bliżej do Bowersa serii 7.

A tak samo dobrze sprawdzają się w połączeniu z Denonem także prezentują dzwięk po jasniejszej stronie. Ale nie tak surowy. Z jasniejszych kolumn jest jeszcze Triangle

14 godzin temu, Snow napisał:

Dzięki jeszcze mam na uwadze Polk Audio r600

To z kolei jest inna szkoła, rowniejsza. Głebsza w graniu. Mnie nie przekonuje jednak ma wielu zwolenników. ładnie wykoanana

Napisano

Do tego Denon-a, pomijając samą klasę Pylon-a Sapphire, ten model średnio pasuje. Denon 1700 potrzebuje żywych i zwartych w brzmieniu kolumn. B&W spoko, Monitor Audio również, może jakiś Audiovector z serii QR? Oczywiście w cudzysłowie ale aluminiowe membrany i kopułki będą tutaj jak znalazł :)

Napisano

Cześć, a co nie odpowiada Ci w obecnych Pylonach? Szafiry to faktycznie moim zdaniem średnia para do Denona, ale takie Diamond 28 już fajnie mogą podpasować :) Opcji poza tym masz dużo, bo mogą się spodobać Polk R600, żywsze, szybsze i grające bardziej V-ką Monitor Audio Silver 500, warto też moim zdaniem sprawdzić Dali Opticon 6 MK2 :) 

Zachęcam do kontaktu i umówienia się na odsłuch, sprawdzisz kilka opcji :) Zachęcam też do obejrzenia naszego filmu z kolumnami podłogowymi do 10k PLN :)