Mariusz Wełna Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Dzień dobry, szukam od kilku lat ale jeszcze nie znalazłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Np. Idealny bas kontrabasu odnajdziemy w... kontrabasie 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego Bardzo wiele zależy od nagrania. Posiadam kilkanaście wykonań jednego koncertu i tylko w jednym nagraniu jest ów charakterystyczny bas orkiestry kameralnej. Jak ktoś słuchał kiedyś na żywo, to wie o czym piszę. Niby te same instrumenty, a jednak jest różnica i to czasem znaczna. Czasem sprzęt zawodzi i albo tego basu nie ma lub jest tam, gdzie go być nie powinno. Niestety wiele współczesnych wydań ma z tym problem, szczególnie cyfrowych. Bas rozrywa przestrzeń zamiast być podkreśleniem. To wynik oczekiwań rynku wynikający z masowej produkcji i dostępności pośledniej jakości sprzętu mającego większościowy udział w rynku czy wręcz żądań klientów, że "ma dudnić". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Wełna Napisano 20 lutego Autor Udostępnij Napisano 20 lutego Panie kolego, Pani koleżanko, bo to jest tak, jak chcemy przenieść sale koncertową do 4 ścian. P.S.> lubię paprykarz szczeciński ale ostatnio kupiłem w Biedrze i coś ta jakość im spada, to już nie ten sam co 20 lat temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego P.S.> specyficznie piszesz. Pierwszy wpis "niby" pytanie, ale bez znaku zapytania, wiec... oznajmujące. Do tego ogólnie (nie wiadomo czy dotyczy sprzętu?) , pociągnęliśmy temat nieco pomimo tego, a tu paprykarz z biedry. Proponuje założyć (jesli chcesz) nowy temat w "rozmowy (nie)kontrolowane" (strefa tematów o dowolnej tematyce) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Wełna Napisano 20 lutego Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: P.S.> specyficznie piszesz. Pierwszy wpis "niby" pytanie, ale bez znaku zapytania, wiec... oznajmujące. Do tego ogólnie (nie wiadomo czy dotyczy sprzętu?) , pociągnęliśmy temat nieco pomimo tego, a tu paprykarz z biedry. Proponuje założyć (jesli chcesz) nowy temat w "rozmowy (nie)kontrolowane" (strefa tematów o dowolnej tematyce) Panie kolego, nie wiem czy jest sens zakładać nowy temat na temat paprykarza, tym bardziej że nie jest już taki dobry, więc nie ma sensu drążyć. Wszystko już traci na jakości, niestety. Jakby sprzęt audio spełniał oczekiwania co do jakości to takie forum nie było by potrzebne. P.S.> czy też uważacie że paprykarz stracił na jakości? Dziękuję że mogłem ponownie się wypowiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego 1 godzinę temu, Mariusz Wełna napisał: Wszystko już traci na jakości, niestety. Jakby sprzęt audio spełniał oczekiwania co do jakości to takie forum nie było by potrzebne. Nawiązując do pierwszego wpisu... 12 godzin temu, Mariusz Wełna napisał: Dzień dobry, szukam od kilku lat ale jeszcze nie znalazłem. Czy to oznacza że nie masz jeszcze swojego "sprzetu audio" i poszukujesz bez skutecznie (np. Odwiedzając salony audio), czy też masz juz audio w domu, ale zadowolony nie jesteś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego (edytowany) Miro bezskuteczna, to jest taka dyskusja. Nie da się 1:1 przenieść wrażeń z sali koncertowej do naszych pomieszczeń. Edytowano 20 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego Tyle to każdy wie. Ja jednak nie o to pytałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego 8 godzin temu, DiBatonio napisał: Nie da się 1:1 przenieść wrażeń z sali koncertowej do naszych pomieszczeń. racja, ale uzyskanie zbliżonego dźwięku do oryginału potrzebne są duże przetworniki zbliżone do tych wykorzystywanych na koncertach, przy małych nic więcej nie da się wyciągnąć + akustyka sali , czy pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego A wrażenia wzrokowe? Kto tam wie, co mózg tam sobie jeszcze dorobi. I świadomość, że ktoś obok siedzi, kręci się, je chipsy. A jeszcze jak ładnie pachnie i się ociera😃 Dwie rzeczywistości mamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego 4 minuty temu, AudioTube napisał: Dwie rzeczywistości mamy. atmosfery koncertu nie powtórzysz w pokoju. Bywam na koncertach i mam DVD z tych koncertów, ale to nie jest to samo co na żywo, brak tej atmosfery nie zawsze dźwięku, bo to już zależy gdzie i jak daleko jesteśmy od estrady i nagłośnienia. Bywa tak że wolę słuchać na swoim sprzęcie dźwięków z tych koncertów zwłaszcza z vinyli😉 Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 lutego Udostępnij Napisano 21 lutego 1 minutę temu, Karol64208 napisał: i nagłośnienia Unikam jak ognia. Jest drożej, rzadziej, ale dłużej mi w głowie zostaje. Co do reszty pełna zgoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts