AudioTube Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Prawdę mówisz. Od wielu lat żrę różową sól. Ty na pewno także przyrządzałeś izotoniczne napoje z różowymi kryształkami. Nie spożywam od wielu lat cukru pod jakąkolwiek postacią. Starzeję się, głuchnę i do tego niedowidzę. Postaram się gadać ludzkim językiem, ale by na „czasie” to było. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 9 minut temu, AudioTube napisał: Ty na pewno także przyrządzałeś izotoniczne napoje z różowymi kryształkami. Te różowe kryształki zwane "himalajską" solą powiadasz? kiedyś też dawałem się nabierać na to, że ta sól jest z Himalajów. Ale owszem, na siłownię biorę butelkę mojej wody ze szczyptą soli kamiennej i nic więcej w tej wodzie nie potrzebuję. A co co cukrów, to każdy spożywa, chociaż wydaje mu się, że nie. Ale to nie jest wątek o tym. Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Dnia 10.02.2025 o 10:25, pablo11 napisał: Dam znać. Bardzo chętnie poczytam. Dnia 10.02.2025 o 15:15, pablo11 napisał: Piotrze jeszcze takie pytanie,czy wyższe modele wzmacniaczy Magnata typu rv4 lub Ma 1000 to będą u nas dostępne jeszcze ,czy coś ci wiadomo? MA1000 nie. i RV4 nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 7 minut temu, Piotr Sonido napisał: Bardzo chętnie poczytam. MA1000 nie. i RV4 nie. Dzięki za odpowiedź,dziwną politykę ma Magnat i Heco,no ale dlatego jest taniej i lepiej🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 1 minutę temu, pablo11 napisał: Dzięki za odpowiedź,dziwną politykę ma Magnat i Heco,no ale dlatego jest taniej i lepiej🙂 Czemu dziwną? Magnat i Heco są taniej u nas niż w Niemczech nawet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 1 minutę temu, Piotr Sonido napisał: Czemu dziwną? Magnat i Heco są taniej u nas niż w Niemczech nawet. Dziwną jeśli chodzi o dostępność. No bo skoro wyższych modeli ich wzmacniaczy nie można kupić nawet jak już coś wypuszczą to jest problem,czytałem stare wątki ,raz są raz nie ma albo trzeba czekać,w innych firmach raczej brak takich problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego 4 minuty temu, pablo11 napisał: Dziwną jeśli chodzi o dostępność. Rozmawiałem kiedyś o tym z ich dystrybutorem. Akurat miałem z nim fajne relację. Oni zamawiali i po prostu czekali. Dużo sprzetu po prostu nie było. Mówił że mimo i Polska jest całkiem ok dla nich rynkiem to US, Niemcy ważniejsze. A idzie tam tego sprzetu kontenerami. Czasem po prsotu mówił że czeka i czeka i nic nie dostaje. Teraz i tak jest ok. Na który sprzet polujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Rozmawiałem kiedyś o tym z ich dystrybutorem. Akurat miałem z nim fajne relację. Oni zamawiali i po prostu czekali. Dużo sprzetu po prostu nie było. Mówił że mimo i Polska jest całkiem ok dla nich rynkiem to US, Niemcy ważniejsze. A idzie tam tego sprzetu kontenerami. Czasem po prsotu mówił że czeka i czeka i nic nie dostaje. Teraz i tak jest ok. Na który sprzet polujesz? Zanim podejmę decyzję wymiany kolumn (lub dokupienia drugich) bo jednak te Heco tak jak pisałem w 70-80 % gatunków które słucham bardzo mi pasują,to przyjedzie ten pan z różnym sprzętem i kablami,ale chciałbym ( tylko muszę odłożyć trochę grosza jeszcze) dopieścić ten system i nie czynić głupich posunięć,a jednak nie oszukujmy się mój wzmacniacz ( Denon PMA 900hne) jest wąskim gardłem,wypożyczyć jakiegoś Vincenta no i tańszą a nie gorszą alternatywą byłby wyższy Magnat, dlatego pytam.Sprawa wygląda tak,że ktoś też chciał poprawić brzmienie przesiadając się z Heco Revolution i skończyło się dopiero na Opera (nie wiem jaki model) za 30 tys. para bo nic innego do tej sumy nie mogło przebić za bardzo tego brzmienia jego zdaniem.Mając tą świadomość nie chciałbym pozbywać się swoich za bardzo bo tak jak mówię to nie jest tak ,że one mi nie pasują zupełnie,tylko brakuje mi czegoś do sporadycznego "rozrywkowego grania" i tutaj myślę że mógłbym sobie coś dokupić np.Pylon diamond 28 mkii bo 30 mkii miały za dużo basu dla mnie,ale był fajny miękki do takiej muzyki rozrywkowej typu stare disco itd . Priorytetem jednak jest dać szansę i potraktować lepszym wzmacniaczem te Heco ,bo wiem,że żałowałbym gdybym je sprzedał,one są w większości "mojego repertuaru"są naprawdę zacne i nawet moja żona nie chce słyszeć o sprzedaży uważa ,że grają bardzo dostojnie i w porównaniu z tymi które słyszała to mówi ,że nie umie tego wytłumaczyć,ale w ich dźwięku jej się wszystko zgadza,a te inne grały jakoś chaotycznie i niespójnie🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Doskonale Cie rozumiem. Spróbuj do nich Moona, Atolla od modelu 200 czy Caspiana M2, po tyle chodzi używany że aż żal nie brać. Pylon gra mniej rozdzielczo. Spokojniej z cieplejszym basem. Plusem tych kolumn jest całokształt w stosunku do ceny. Dostaniesz na nie duzy rabat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Trzeba było od razu iść w model wyżej, czyli Heco New Statement. Jak sprawdzałeś przed kupnem to ci polecałem, a były dobre oferty. Kolega z forum jedne z nich kupił i jest bardzo zadowolony. Ale faktem jest, że ten twój Denon jest dużym ograniczeniem dla Heco. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano 15 lutego Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Doskonale Cie rozumiem. Spróbuj do nich Moona, Atolla od modelu 200 czy Caspiana M2, po tyle chodzi używany że aż żal nie brać. Pylon gra mniej rozdzielczo. Spokojniej z cieplejszym basem. Plusem tych kolumn jest całokształt w stosunku do ceny. Dostaniesz na nie duzy rabat. Dzięki,no właśnie taki jest plan 🙂,bo super uniwersalnych i tak nie znajdę (za duży rozstrzał gatunków) i myślę,że tak będzie najlepiej,dziś słucham ich po kilku dniach odpoczynku od muzyki i jestem pod wielkim wrażeniem. O Atollu myślałem (jak odłożę $$) to też wypożyczę napewno,a o Moonie i Caspianie M2 też wiem niewiele,ale będę miał na uwadze napewno.👍 5 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Trzeba było od razu iść w model wyżej, czyli Heco New Statement. Jak sprawdzałeś przed kupnem to ci polecałem, a były dobre oferty. Kolega z forum jedne z nich kupił i jest bardzo zadowolony. Ale faktem jest, że ten twój Denon jest dużym ograniczeniem dla Heco. Trochę bałem się używanych i do tego z zagranicy,ale jeśli chodzi o wzmacniacz to napewno spróbuję innych. Moim głupim i pochopnym posunięciem jeśli chodzi o wzmacniacz był ten Lyngdorf tdai 1120 na którym sporo straciłem na odsprzedaży, poprostu zamiast bardziej skupić się podczas odsłuchu na poszczególnych walorach dźwiękowych,za bardzo swoje postrzeganie poświęciłem zszyciu go z subem a reszta mi umknęła.Z Lyngdorfem scena się zawężyła,bas stał się jeszcze twardszy i "żywość" oraz naturalność brzmienia podupadła,to absolutnie nie był dobry kompan (był zbyt techniczny) nie wątpię,że do takich Pylonów mógłby być dobry,ale do Heco potrzeba piecyka ciepłego i naturalnego,żeby nabrały troszkę ciepełka i wyluzowały się jak chłop po kielichu na wiejskiej zabawie🙂. Teraz już wiem na co zwracać uwagę i tak pochopnie już nie postąpię,trzeba usłyszeć kilka wzmacniaczy,a i być może kabelków 🙂 ,żeby móc podjąć tę ostateczną decyzję. A jeszcze odnośnie ostatniej wizyty u pana produkującego głośniki,to on też powiedział,że do rozrywkowej muzyki,że tak to nazwę "niższych lotów" ( bez urazy oczywiście) nie są potrzebne jakieś wyrafinowane kolumny ponieważ nie jest to jakaś mocno wymagająca muzyka.I nie chciałbym oczywiście nikogo urazić bo sam takiej słucham czasem, dlatego lepiej z czasem dokupić jakieś drugie "imprezowe kolumny" 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:38 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:38 Dnia 15.02.2025 o 09:55, pablo11 napisał: Moim głupim i pochopnym posunięciem jeśli chodzi o wzmacniacz był ten Lyngdorf tdai 1120 na którym sporo straciłem na odsprzedaży, poprostu zamiast bardziej skupić się podczas odsłuchu na poszczególnych walorach dźwiękowych,za bardzo swoje postrzeganie poświęciłem zszyciu go z subem a reszta mi umknęła. Powiem Ci zdanie na medal. Bardzo malo kto w Polskim internecie potrafi tak szczerze napsiać prawdę. Bardzo to cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Poniedziałek o 07:22 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:22 41 minut temu, Piotr Sonido napisał: Powiem Ci zdanie na medal. Bardzo malo kto w Polskim internecie potrafi tak szczerze napsiać prawdę. Bardzo to cenie. No bo taka prawda, człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umrze🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 09:39 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:39 A widziałeś filmik nagrany przez Technikarium o tych nowych Heco In Vita 9? Ciekawe jak one mają się do do twoich 9? Cena lekko ponad 11tys zł, ale sam Michał mówi , że za te 10 można kupić. Warto by posłuchać szczególnie pod względem tego jak brzmi ten bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Poniedziałek o 09:46 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:46 5 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: A widziałeś filmik nagrany przez Technikarium o tych nowych Heco In Vita 9? Ciekawe jak one mają się do do twoich 9? Cena lekko ponad 11tys zł, ale sam Michał mówi , że za te 10 można kupić. Warto by posłuchać szczególnie pod względem tego jak brzmi ten bas. Nie ,nawet nie wiedziałem,że weszły jakieś nowe,ale jak dozbieram jeszcze kasę to będę starał się jak najwięcej wypożyczać i odsłuchać u siebie,bo w salonie to można tylko zarys złapać brzmienia,ale dzięki obejrzę sobie 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 12:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:07 To mogą być jak to pisałeś takie "imprezowe kolumny", ale z drugiej strony dychę płacić za takie drugie to chyba duża przesada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Poniedziałek o 13:15 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:15 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: To mogą być jak to pisałeś takie "imprezowe kolumny", ale z drugiej strony dychę płacić za takie drugie to chyba duża przesada. Ale na oko to one będą też twardo grały bo Heco robi takie głośniki już,nawet aurora ma twardy bas a mnie chodzi o taki jak w pylonie, dlatego też myślę o Pylon DIAMOND 28 mkii bo 30 były zalane basem za bardzo z kolei,no zobaczę jeszcze jak zmienię wzmacniacz,może jakiś mnie zaczaruje🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Poniedziałek o 14:15 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:15 58 minut temu, pablo11 napisał: nawet aurora ma twardy bas Miałem model 300, bardzo miękkie granie i bas mało zróżnicowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Poniedziałek o 16:02 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:02 1 godzinę temu, rajdek napisał: Miałem model 300, bardzo miękkie granie i bas mało zróżnicowany. Nie słyszałem tej małej Aurory,ale zależy czym dla kogo jest miękki bas,bo dla mnie miękki mają Diamondy 30 mkii z kolei Aurora 700 przy nich miała twardy bas . Ciekaw jestem jeszcze,bo przeszukałem i przeczytałem bardzo dużo na temat akustyki,ale nigdzie nie mogę znaleźć wpływu akustyki,ale konkretnie na "twardość basu" a nie na ilość,czy np. czas pogłosu wielkość pomieszczenia lub jeszcze jakaś inna zależność wpływa na konkretnie na jego "twardość" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:18 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:18 Im wyzsze Heco tym zawsze byly bardziej rozrywkowe. Klipsch ma tubę tu jest standardowy głosnik wysokotonowy, zdaje sięże on nie słuchał poprzednich wersji tej firmy To jest rozwinięcie linii Elementa. Z tym że faktycznie rozwinięcie. Heco i Klipsch ma tego samego właściciela. Ale nie porównwyał bym jednak tych kolumn ze sobą. I tu nie ma nowości. Już lata temu marka miała model o oznaczeniu Magnat Shadow z tyloma membranami To video się słucha troche jakby pierwszy raz je słuchał. W sensie że chyba u niego Heco to nowa marka. Takie mam wrażenie. W sensie kolumny fajne. Klipsch to nie jest i do Revolution tez brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Wtorek o 07:14 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 07:14 53 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Im wyzsze Heco tym zawsze byly bardziej rozrywkowe. Klipsch ma tubę tu jest standardowy głosnik wysokotonowy, zdaje sięże on nie słuchał poprzednich wersji tej firmy To jest rozwinięcie linii Elementa. Z tym że faktycznie rozwinięcie. Heco i Klipsch ma tego samego właściciela. Ale nie porównwyał bym jednak tych kolumn ze sobą. I tu nie ma nowości. Już lata temu marka miała model o oznaczeniu Magnat Shadow z tyloma membranami To video się słucha troche jakby pierwszy raz je słuchał. W sensie że chyba u niego Heco to nowa marka. Takie mam wrażenie. W sensie kolumny fajne. Klipsch to nie jest i do Revolution tez brakuje. Ja myślałem,że to są jakieś nowe Heco on Vita ,nie wiem jakieś mkii czy coś,bo in Vita ogólnie to już jakiś czas temu były,w sensie,że to nie jest nowość świeża jakaś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Wtorek o 14:53 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:53 7 godzin temu, pablo11 napisał: Ja myślałem,że to są jakieś nowe Heco on Vita ,nie wiem jakieś mkii czy coś,bo in Vita ogólnie to już jakiś czas temu były,w sensie,że to nie jest nowość świeża jakaś. To nie są stare kolumny, o ile się nie mylę to pokazały się w 2023 roku, bo pierwsze wzmianki o nich w pismach branżowych niemieckich ukazały się na początku 2024r. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo11 Napisano Wtorek o 16:01 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 16:01 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: To nie są stare kolumny, o ile się nie mylę to pokazały się w 2023 roku, bo pierwsze wzmianki o nich w pismach branżowych niemieckich ukazały się na początku 2024r. No tak około roku czy dwóch mogą mieć,tylko ja zrozumiałem ,że dopiero co weszły czyli góra pół roku temu,że nowsza wersja lub jakoś tak,teraz rozumiem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:57 Udostępnij Napisano Środa o 05:57 22 godziny temu, pablo11 napisał: Ja myślałem,że to są jakieś nowe Heco on Vita ,nie wiem jakieś mkii czy coś,bo in Vita ogólnie to już jakiś czas temu były,w sensie,że to nie jest nowość świeża jakaś. Nowe. I jak mówie wcześniej w tym miejscu były Elementa. A jeszcze wcześniej Aleva GT, sle to już była inna konstrukcja. 13 godzin temu, pablo11 napisał: No tak około roku czy dwóch mogą mieć,tylko ja zrozumiałem ,że dopiero co weszły czyli góra pół roku temu,że nowsza wersja lub jakoś tak,teraz rozumiem 🙂 Technikarium zdaje się nie miał Heco i Magnata w ofercie jak pisałem, to dla niego teraz wszystko nowość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts